Cześć! Postanowiłem, że może nie będę Wam zaśmiecał forum i zakładał nowego tematu tylko zapytam tutaj. Próbuję jakoś zaplanować jak ma działać i wyglądać ekwipunek. Mam już pewne pomysły w głowie, ale niezbyt wiele. Potrzebuję jednak paru rzeczy których samemu ciężko byłoby mi znaleźć!
-> Lista wszystkich przedmiotów jakie mogą trafić do ekwipunku.
-> Jakiekolwiek grafiki tych przedmiotów abym mógł choć częściowo odtworzyć ich modele.
-> Opisy tych przedmiotów które pojawiają się w ekwipunku.
-> Funkcje przez nie pełnione.
Zdaję sobie sprawę z tego, że to w cholerę roboty, ale gdyby ktoś mógł choć trochę wrzucić to byłbym wdzięczny
PS. Jeżeli chodzi o postępy to mapa i tekstury są cały czas, powoli bo powoli, ale rekonstruowane. Mogę wrzucić luźny szablon menu który właśnie jest dokładniej programowany. Liczę na komentarze i opinie
https://www.dropbox.com/s/uqy74v3yxi3h1i3/menu.swf (powinno się chociaż uruchomić, u mnie w zwykłym flash playerze przyciski w ogóle nie działają. A dziwne, bo w grze wszystko chodzi. Może Wy będziecie mieć więcej szczęścia. Jak uda się w pełni oteksturować jakiś większy fragment miasta to wrzucę video gdzie m.in. będzie pokazane jak działa menu termin - bliżej nieokreślony)
_________________ Damage done to the flesh, what they said, in the name of the...
Damage done to the heart, is the start, of the end!
Damage done to my soul, and you know, it knows where my...
Damage done to my life, cursing loud, as the chaos!
Dziękuję Szkoda, że zablokowali PPM, ale jakoś ogarnę..
Jeszcze jedno - wie ktoś może jak dokładnie nazywa się czcionka użyta przez Konami w ekwipunku i menu? Zalatuje lekko spłaszczonym Times New Roman, ale może ktoś wie dokładniej co to
Wysłany: 2014-07-23, 09:58
Argon napisał/a:
Alice napisał/a:
Nie kumam o czym piszesz, ale zdaje mi się, że wszystko u was w porządku i nie ma się za bardzo czym martwić.
Owszem, przepraszam za brak aktualizacji, ale AGH sesje ma jako ostatnie i kończę ją, o ile wszystko dobrze pójdzie, za jakieś 11 godzin. Wtedy będę miał czas, żeby się ponownie za coś zabrać.
@Nazar
Postaram się go obadać.
Podstawowy zamysł jest taki, żeby zrobić jak najwięcej (tzn. tyle na ile dwie osoby mogą sobie pozwolić, nie poświęcając jednocześnie temu całego swojego czasu), a potem to wszystko udostępnić i szukać osób do pomocy, więc jeśli będziesz się chciał kiedyś włączyć, nawet z czymś drobnym, daj znać.
Niestety jestem ograniczony do wakacji, bo normalnie dwa kierunki i gitara zjadają zbyt dużo czasu. Dlatego wszystko się tak przeciąga i dlatego chciałbym już mieć coś, żeby zachęcić inne osoby do przejęcia inicjatywy.
Pomysł dobry, sam tak zamierzam nasz forumowy projekt w przyszłym roku wypromować. Chętnie w czymś pomogę, oba projekty mają sporo wspólnego, więc uda mi się to pogodzić Tylko remont skończę w domu i będę wolny.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum