Witam, pobrałem stąd spolszczenie lecz nie wiem gdzie je zainstalować, posiadam 2 spolszczenia z tej stronki. Pierwsze jest to co są do wyboru co zainstalować (mapki itp.) a drugie od razu wszystko ci sie instaluje.
Posiadam Silent Hill 2 Director's Cut
Pomógł: 2 razy Wiek: 32 Dołączył: 07 Sie 2008 Posty: 996 Skąd: Dowództwo Galaktyczne Ashtar
Wysłany: 2012-04-09, 11:10
Sprawdziłem jedno spolszczenie i instalator pokazuje ścieżkę KONAMI\SILENT HILL 2\data\etc\message, więc wychodzi na to, że musisz instalować w sugerowanych przez instalkę folderach.
Pomógł: 2 razy Wiek: 32 Dołączył: 07 Sie 2008 Posty: 996 Skąd: Dowództwo Galaktyczne Ashtar
Wysłany: 2012-04-09, 11:21
Z tego co się orientuję do SH2 wyszły dwa patche, jeden na zapętlający się dźwięk, a drugi na błędy podczas używania kart GeForce. Więc jeśli nie masz takich problemów, to możesz sobie patche odpuścić.
Ok
Przy pierwszym spolszczeniu co są do wyboru co ma zainstalować mapy napisy itp. to folder docelowy jest taki C:\Program Files\KONAMI\SILENT HILL 2\data\etc\pic więc zmieniam tylko dysk na D, instaluje wszystko tak jak jest na docelowym i spolszczenie nie działa. Przy drugim spolszczeniu folder docelowy jest taki C:\Program Files\Konami\Silent Hill 2
Zaraz sprawdzę to drugie spolszczenie co od razu się całość instaluje i spróbuje zainstalować tam gdzie karze.
Zainstalowałem tam gdzie kazało i drugie spolszczenie też nie działa menu po angielsku. Aha, przy pierwszym spolszczeniu jak kliknąłem instalacje do folderu docelowego to pisało że takiej ścieżki nie ma i pytał się czy utworzyć...
O doszedłem w grze trochę dalej wziąłem mapę i pisze po polsku a więc tylko menu jest po angielsku, da się temu jakoś zaradzić, angielski umiem, ale wolałbym żeby jak już trochę jest po polsku to żeby wszystko będzie po polsku
Wendigo: Używaj opcji edycji, nie pisz kilku postów pod rząd w krótkich odstępach czasu.
heh. zainstalowałem to właśnie do folderu data i menu nie działa reszta jest ok
Czy może to spolszczenie do menu trzeba do jakiegoś innego folderu niż reszta spolszczenia?
Ostatnio zmieniony przez ProSzymOn 2012-04-09, 12:29, w całości zmieniany 2 razy
Wysłany: 2012-04-09, 12:29
Dziwna sprawa. W katalogu z grą, w folderze data mam foldery etc i pic, ścieżka instalki natomiast wygląda tak: KONAMI\SILENT HILL 2\data\etc\pic. W folderze etc nie ma folderu pic, natomiast w folderze pic jest folder etc, wydaje mi się więc, że końcówkę trzeba zamienić tj. na pic\etc
Ostatnio zmieniony przez Wendigo 2012-04-09, 12:30, w całości zmieniany 1 raz
nie no robiłem tak wcześniej z tym menu i tak nie działa
Żelazko: ProSzymon jak chcesz napisać posta pod postem to skasuj starego i umieść treść starego posta z nowym postem, takim sposobem post będzie oznaczony jako nieprzeczytany i u innych wyświetli się jako 'czerwony' post do przeczytania oraz unikniesz paskudnych podwójnych postów.
btw fajny nick i witamy na forum
Według tego tematu http://www.espritdesign.p...opic.php?t=629, przeczytaj posty Plaziego i R4Zi3La musisz mieć odpowiedniego cracka lub odpowiednią wersję z US. Przeczytaj dokładnie, Yoda miał podobny problem jak twój i jakoś udało mu się go rozwiązać...
No rzeczywiście menu nie wygląda za dobrze, będę już raczej grał z menu angielskim. Aha a gra czasami mi się ścina i muszę poczekać z 5-10 sekund, nie raz jak na przykład po rozmowie z jakąś laską idę koło kościoła gra jak pisałem ścina się na parę sekund i wyskakuję screen zaraz z początku gry po czym czekam chwilę i gra wraca tam gdzie byłem czyli koło kościoła
Komp raczej spełnia wymagania sprzętowe do tej gry...
Ostatnio zmieniony przez ProSzymOn 2012-04-09, 13:10, w całości zmieniany 1 raz
XP
AMD Athlon 64 Processor 3200+ 1,99 GHz
1,4 GB RAM
ATI RADEON XPRESS 200
Mam jeszcze laptop o wiele lepszy ale na nim gram raczej w nowsze gry a na kompie w stare. Zaraz zrobię oczyszczanie dysku z niepotrzebnych plików itp z TuneUpUtilities jak nie pomoże to spróbuje na laptopie
Ostatnio zmieniony przez ProSzymOn 2012-04-09, 19:48, w całości zmieniany 1 raz
Ok, zainstalowałem na laptopie i jest wszystko git. Jak pobrałem sterowniki do kompy i je instalowałem to ciągle jakieś errory wypierdzielały
Dzięki za pomoc
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum