Silent Hill Page
 
Forum Silent Hill Page 
 Strona główna  Regulamin  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Zaloguj  Rejestracja

Poprzedni temat «» Następny temat
Znikające health drinki
Autor Wiadomość
AlaV 
Lying Creature
WFRP Player



Wiek: 28
Dołączyła: 26 Paź 2009
Posty: 478
Skąd: Orsay, France
Wysłany: 2010-07-23, 18:11   Znikające health drinki

Gram właśnie w SH: Origins i mam problem z health drinkami. Jestem w szpitalu i wzięłam wszystkie, jakie znalazłam. Nie sprawdzałam, gdzie są, bo nie były mi potrzebne. Zaatakował mnie straight-jacket, który trochę życia mi odjął, chcę się uleczyć, a... health drinków nigdzie nie ma. Przeszukałam wszystko, co było do przeszukania i ich nie znalazłam. Od Miho słyszałam, że powinny być w inwentarzu, tak jak zawsze. Ktoś miał taki problem i wie, jak sobie z nim poradzić?
_________________
"Through the darkness of future's past
Magician longs to see.
One chants out between two worlds
FIRE WALK WITH ME"
Ostatnio zmieniony przez AlaV 2010-07-23, 18:12, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
     
Plazior 
Closer



Dołączył: 28 Gru 2007
Posty: 990
Wysłany: 2010-07-23, 18:41   

A na czym grasz droga Alu?
 
     
AlaV 
Lying Creature
WFRP Player



Wiek: 28
Dołączyła: 26 Paź 2009
Posty: 478
Skąd: Orsay, France
Wysłany: 2010-07-23, 21:09   

Ano gram na emulatorze pcsx2, ale chyba to nie jest jego sprawka, bo nie mam problemów z innymi przedmiotami, zresztą nie słyszałam komentarzy, aby ci co przechodzili tę część SH na tym emulatorze mieli z tym jakieś problemy.
_________________
"Through the darkness of future's past
Magician longs to see.
One chants out between two worlds
FIRE WALK WITH ME"
 
 
     
Plazior 
Closer



Dołączył: 28 Gru 2007
Posty: 990
Wysłany: 2010-07-24, 00:16   

No mi się wydaję iż to raczej jego sprawka bo grę skończyłem niezliczoną ilość razy i jeszcze nigdy mi się coś takiego nie przytrafiło. Na konsoli oczywiście. Pcsx2 już nie takie rzeczy mi odwalał.
 
     
InFeRnO 
Cockroach



Wiek: 32
Dołączył: 02 Lut 2010
Posty: 32
Skąd: Pszczyna
Wysłany: 2010-08-07, 21:32   

AlaV napisał/a:
Ano gram na emulatorze pcsx2, ale chyba to nie jest jego sprawka, bo nie mam problemów z innymi przedmiotami, zresztą nie słyszałam komentarzy, aby ci co przechodzili tę część SH na tym emulatorze mieli z tym jakieś problemy.

Skończyłem Origins dwa razy na PCSX2 i nie miałem żadnych problemów. Od początku do końca gra śmigała jak na konsoli.
Z jakiej wersji emulatora i wtyczek korzystasz?
_________________
 
 
     
AlaV 
Lying Creature
WFRP Player



Wiek: 28
Dołączyła: 26 Paź 2009
Posty: 478
Skąd: Orsay, France
Wysłany: 2010-08-08, 20:25   

Ano korzystam z tego, co zapodałeś w temacie o emulacji :grin:
_________________
"Through the darkness of future's past
Magician longs to see.
One chants out between two worlds
FIRE WALK WITH ME"
 
 
     
InFeRnO 
Cockroach



Wiek: 32
Dołączył: 02 Lut 2010
Posty: 32
Skąd: Pszczyna
Wysłany: 2010-08-08, 22:42   

AlaV napisał/a:
Ano korzystam z tego, co zapodałeś w temacie o emulacji :grin:

Hmm przeszedłem SH:O właśnie na tym configu i nie miałem problemów. Wyszły już nowsze wersje PCSX2, więc możesz spróbować tego:

- PCSX2 0.9.7 svn 3200
- Gsdx svn 2693 (sse 4.1, dx9/10 SOFTWARE MODE) // oficjalny plugin z marca 2010
- SPU2-X 1.4.0 ver. 3567

Nowe wersje emulatora wychodzą praktycznie codziennie (i to po kilka(naście) różnych, więc warto czasem wybrac jakiś i po prostu potestować :) Czasem coś spartaczą, także dobrze tez mieć swój sprawdzony PCSX2 :) Jeśli chcesz, mogę Ci przesłać swoją memorkę, ale nie wiem czy to cos da.
Btw. fajnie że komuś przydał się poradnik ;]

EDIT:
Spakowałem Ci wszystko (plugi wrzuć do folderu "plugins", reszte do głównego katalogu emulatora):
KLIK
_________________
Ostatnio zmieniony przez InFeRnO 2010-08-08, 23:02, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
     
kurosag1 
Cockroach



Wiek: 31
Dołączył: 10 Wrz 2010
Posty: 2
Wysłany: 2010-09-10, 15:23   

inferno mozesz upnac emu z pluginami pod sh:o swiezak jestem jezeli chodzi o emulacje a jako fan sh niepotrafie se odpuscic stestowania tej gry =p przy okazji mam quada 4x 2.4 wiec wykorzystywane bedzie tylko jakies 5gh styka pod soft ?
_________________
it's a day that im glad i survive...
 
     
R4Zi3L 
Caliban
NERD



Wiek: 31
Dołączył: 16 Lis 2007
Posty: 1433
Skąd: Kielce
Wysłany: 2010-09-10, 19:03   

PCSX2 wykorzystuje tylko 2 rdzenie. www.emudreams.pl
_________________
SH is in me...
Sometimes i feel like this...
 
 
     
InFeRnO 
Cockroach



Wiek: 32
Dołączył: 02 Lut 2010
Posty: 32
Skąd: Pszczyna
Wysłany: 2010-09-11, 00:57   

Na pewno zbyt mało, soft raczej odpada niestety... ;s
Napisz jaki masz system operacyjny i kartę graficzną, to jutro wyślę Ci ten emulator (chodzi o dx9/10).
Jeśli masz słabszy sprzet, to po prostu wyłącz sobie shadery i post processing na samym gsdx'ie:
Główny katalog emulatora>>inis>>gsdx.ini (otwierasz w notatniku).
Na dole masz user hacks, zmień "0" na "1" i zapisz (CTRL+S). Co prawda gra nie będzie ładna (zapomnij o ciemności czy świetle latarki), ale będziesz mógł pograć w hw mode.
-=-=-=-=-=-=-
Wyłączone shadery i PP:



Poprawny wygląd:

_________________
 
 
     
kurosag1 
Cockroach



Wiek: 31
Dołączył: 10 Wrz 2010
Posty: 2
Wysłany: 2010-09-11, 13:42   

@R4Zi3L wiem, przeciez sam napisalem ze okolo 5gh a nie calosc czyli 10


lypa :\ mam win 7 i radeon hd4850 proc core 2 quad 6600, i oczywiscie przy zakupie nieprzewidzialem ze wiekszosc technologi bedzie kozystac z 2 rdzeni ;|
_________________
it's a day that im glad i survive...
Ostatnio zmieniony przez kurosag1 2010-09-11, 14:09, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group