Wysłany: 2010-07-23, 18:11 Znikające health drinki
Gram właśnie w SH: Origins i mam problem z health drinkami. Jestem w szpitalu i wzięłam wszystkie, jakie znalazłam. Nie sprawdzałam, gdzie są, bo nie były mi potrzebne. Zaatakował mnie straight-jacket, który trochę życia mi odjął, chcę się uleczyć, a... health drinków nigdzie nie ma. Przeszukałam wszystko, co było do przeszukania i ich nie znalazłam. Od Miho słyszałam, że powinny być w inwentarzu, tak jak zawsze. Ktoś miał taki problem i wie, jak sobie z nim poradzić?
_________________ "Through the darkness of future's past
Magician longs to see.
One chants out between two worlds
FIRE WALK WITH ME"
Ostatnio zmieniony przez AlaV 2010-07-23, 18:12, w całości zmieniany 1 raz
Ano gram na emulatorze pcsx2, ale chyba to nie jest jego sprawka, bo nie mam problemów z innymi przedmiotami, zresztą nie słyszałam komentarzy, aby ci co przechodzili tę część SH na tym emulatorze mieli z tym jakieś problemy.
_________________ "Through the darkness of future's past
Magician longs to see.
One chants out between two worlds
FIRE WALK WITH ME"
No mi się wydaję iż to raczej jego sprawka bo grę skończyłem niezliczoną ilość razy i jeszcze nigdy mi się coś takiego nie przytrafiło. Na konsoli oczywiście. Pcsx2 już nie takie rzeczy mi odwalał.
Ano gram na emulatorze pcsx2, ale chyba to nie jest jego sprawka, bo nie mam problemów z innymi przedmiotami, zresztą nie słyszałam komentarzy, aby ci co przechodzili tę część SH na tym emulatorze mieli z tym jakieś problemy.
Skończyłem Origins dwa razy na PCSX2 i nie miałem żadnych problemów. Od początku do końca gra śmigała jak na konsoli.
Z jakiej wersji emulatora i wtyczek korzystasz?
Nowe wersje emulatora wychodzą praktycznie codziennie (i to po kilka(naście) różnych, więc warto czasem wybrac jakiś i po prostu potestować Czasem coś spartaczą, także dobrze tez mieć swój sprawdzony PCSX2 Jeśli chcesz, mogę Ci przesłać swoją memorkę, ale nie wiem czy to cos da.
Btw. fajnie że komuś przydał się poradnik ;]
EDIT:
Spakowałem Ci wszystko (plugi wrzuć do folderu "plugins", reszte do głównego katalogu emulatora):
KLIK
Ostatnio zmieniony przez InFeRnO 2010-08-08, 23:02, w całości zmieniany 2 razy
inferno mozesz upnac emu z pluginami pod sh:o swiezak jestem jezeli chodzi o emulacje a jako fan sh niepotrafie se odpuscic stestowania tej gry =p przy okazji mam quada 4x 2.4 wiec wykorzystywane bedzie tylko jakies 5gh styka pod soft ?
_________________ it's a day that im glad i survive...
Na pewno zbyt mało, soft raczej odpada niestety... ;s
Napisz jaki masz system operacyjny i kartę graficzną, to jutro wyślę Ci ten emulator (chodzi o dx9/10).
Jeśli masz słabszy sprzet, to po prostu wyłącz sobie shadery i post processing na samym gsdx'ie:
Główny katalog emulatora>>inis>>gsdx.ini (otwierasz w notatniku).
Na dole masz user hacks, zmień "0" na "1" i zapisz (CTRL+S). Co prawda gra nie będzie ładna (zapomnij o ciemności czy świetle latarki), ale będziesz mógł pograć w hw mode.
-=-=-=-=-=-=-
Wyłączone shadery i PP:
@R4Zi3L wiem, przeciez sam napisalem ze okolo 5gh a nie calosc czyli 10
lypa :\ mam win 7 i radeon hd4850 proc core 2 quad 6600, i oczywiscie przy zakupie nieprzewidzialem ze wiekszosc technologi bedzie kozystac z 2 rdzeni ;|
_________________ it's a day that im glad i survive...
Ostatnio zmieniony przez kurosag1 2010-09-11, 14:09, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum