Wysłany: 2009-09-30, 08:20 Silent Hill: Shattered Memories na PC
Hej.Mam pytanie czy najnowszy Silent Hill: Shattered Memories będzie dostępny również na komputery osobiste?.Przeglądałem trochę internet i żadnej przesłanki nie przeczytałem na ten temat może wy coś wiecie?
Niestety, a PC nie będzie. Climax pewnie obawa się, że spieprzą konwersję, tak jak to Double Helix zrobiło w przypadku Homecoming, i fani będą się narzucać :nerd:
_________________ "You don't know anything about Silent Hill!"
Noto fajnie se pograłem już:-/ ja jednak mam nadzieje,że wyjdzie to będzie w dużej mierze moim zdaniem zależało od popularności i ocen nowego Silent Hill,kurcze ja jednak mam nadzieje... no nie rajcuje mnie kupowanie konsoli za 900zł dla 1 gry...
Na PC nie wyjdzie - ta gra jest skierowana pod Wii i PS2/PSP, czyli konsole o technologi z generacji wstecz. Jeżeli nie wychodzi to na X0/PS3 (a nie wychodzi z przyczyny podanej w poprzednim zdaniu), to o wersji na PC nawet nie ma co marzyć.
Chwała że mam PSP i PS3 z wsteczną kompatybilnością PS2 :-) Więc mam na czym grać ... A nie mogę się doczekać ... Ten śnieg i ciemność mnie zachęca :-]
_________________ \\\Powód bana: Utrzymywanie dramy i nachalność; więcej w ostrzeżeniach użytkowników.
-Żelazko\\\
Dalej jest już tylko strach ...
A ja powiem że na PC będzie można pograć i to jak najlepiej
Otóż:
1. Wiimote można podłączyć do PC (jest na Bluetooth i działa w obsługiwanym przez pecety standardzie HID) - kosztuje jakieś 150zł zestaw z nunchuckiem
2. Na PC jest niezły emulator Wii - http://en.wikipedia.org/wiki/Dolphin_(emulator) - który odpala większość komercyjnych gier, SH:SM powinno też pójść, a i program obsługuje Wiimota ^^
Jak coś można też grać myszką.
Dodatkowo W Dolphinie można grać w rozdziałce HD - gierki wyglądają lepiej niż na konsoli ^^
Jest spore prawdopodobieństwo iż będzie można pograć w SM na PieCecie. Otóż Dolphin z update na update coraz lepiej radzi sobie z grami. Już w tym momencie można pocinać w sporą cześć tytułów. SM zdaje mi sie nawet wręcz stworzone do grania na PC. Ruszanie latarką używając myszki itp. Wydaje mi się iż jest to kwestia czasu tym bardziej iż emulacja nie stoi w miejscu.
_________________ "To, że jestem online na forum nie znaczy, że siedze przed kompem. Pomyśl o tym zanim coś takiego napiszesz " - Józef Piłsudski, Biblia 14:23
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum