A wracając do tematu to ...jasne że Harry.
Jak juz pisałem o Harrym jest jedyną osobą wśród galerii zagubionych w SH który choć trochę kuma co tam sie dzieje nie zwalając jak Cybil na halucynacje itp
Harry rox tylko czemu on umiera 16 lat później?
Ja go nie zjechałem... To była "ironia"... Poza tym jak ja mam się nie czepiać innych, choćby żartobliwie, skoro inni czepiają się mnie?
PS: lol posty znikaja
PPS: Wracając do tematu: Umiera, bo tak jest chyba ciekawiej, a poza tym pewnie by jej pomagał w SH, ukrył ją gdzieś etc., i gra byłaby... Eee nie byłoby jej :]
Vi [Usunięty]
Wysłany: 2007-11-29, 01:48
Wysłany: Czw Sie 11, 2005 4:53 pm Temat postu:
Cytat:
ANTH napisał:
A ulubioną postacią z tej części jest chyba ten dureń bez szkoły Harry
STRusz napisał:
Ey no co ty chcesz od Harry`ego (...) No i na dodatek jest taki opanowany Rolling Eyes .
Alien_XIII napisał:
A wracając do tematu to ...jasne że Harry.
(...) jest jedyną osobą wśród galerii zagubionych w SH który choć trochę kuma co tam sie dzieje nie zwalając jak Cybil na halucynacje itp
Harry rox
Mason wymiata;
a zwlaszcza na jednej z krotkich wstawek filmowych z Nowhere,tej na ktorej widac go z tylu jak klucz wykręca z kranu.
Ye know of cpt Savior? A man of the sea. A great sailor. Until he ran afoul of that which vexes all men…
R3DRUM [Usunięty]
Wysłany: 2007-11-29, 01:52
Wysłany: Pią Sie 26, 2005 10:20 pm Temat postu:
Moje ulubione postaci to:
Nie ustraszony Harry Mason
Ukochana przezemnie LISA
No i troche lubiłem Cybil, bo chciała poświęcić sie dla sprawy idąc do Lake Side Amusment Park
Tralfaz [Usunięty]
Wysłany: 2007-11-29, 01:54
Wysłany: Wto Sie 30, 2005 10:58 am Temat postu:
Swoj głos oddałem na Lise... Najbardziej mnie urzekła jej historia z Kaufmanem i Alessą... No i oczywiscie za sceny z nią w Nowhere... Potem lubie też Alesse i Harrego
Alessa (ta jej magiczna tajemniczosc xD) oraz Kaufmann (walizeczka mafiosa ). Zawsze mialem slabosc do glownych bohaterow ale Harry nie jest juz tak interesujacy jak James z SH2...
Ostatnio zmieniony przez Trivane 2007-12-11, 10:12, w całości zmieniany 2 razy
Wysłany: 2007-12-06, 19:40
Zagłosowałam na Cybil. Lubię mundury A na poważnie, po prostu ta postać najbardziej mi się spodobała, jest najsilniejszą kobietą w tej części. No, z tymi mundurami to w sumie nie całkiem niepoważne było
zagłosowałem na lise ah ta słabość do służby zdrowia :grin2:
a tak na powarznie za to że była właśnie taka zakrecona ,bezbrona itp
a za cybil przepadam za to że biedna lisa nieprzeżyła a ta kur.. tak
Nomen omen moją ulubioną postacią jest... Harry a jakże :grin2: Najbardziej się z nim zżyłam i oczywiście był to bohater pierwszego Sh w jakiego grałam
_________________ "I don't want to be alone anymore..." FFIX
Głosuję na Cybil Bennet. Mało jej w grze w sumie, ale fajniutka. Podobała mi się rozmowa zaraz po śnie Harrego na początku gry. Nigdy jakoś nie mogłem jej zabić przy tej karuzeli, chyba mam do niej słabość.
Zgadzam się z wami wszystkimi,mi te same postacie przypadły do gustu jednak dla mnie najbardziej tajemniczą osobą była Allesa,najpierw jej postać pokazująca się Harremu w postaci ducha i to nie raz no i ten tajem,niczy pokój Allessy w szpitalu,nie wiem czemu ale czułem tam czyjąś obecnośćl;/ aż mnie ciarki przechodzą,w SH3 miałem to samo;/
_________________ Witam Wszystkich fanów SH! Kto by miał jakieś pytania na teamt SH,albo ogólnie chciałby o nim porozmawiać,to proszę pisać na mój nr gg pozdrawiam:)
Ja głosuję na Alesse,ponieważ...to chyba ona najbardziej cierpiała w całej grze
_________________ W moich niespokojnych snach,widzę to miasto.Silent Hill.Obiecałeś,że zabierzesz mnie Tam z powrotem pewnego dnia.Ale nigdy tego nie zrobiłeś.Więc,teraz jestem tam sama...W naszym "specjalnym miejscu"...Czekając na Ciebie...
Wysłany: 2008-06-13, 18:18
Alessa i Lisa oby dwie postacie są tak zagatkowe ze cięzko mi sie z nimi połapać. mysle ze właśnie ta tajemniczośc daje cichemu wzgórzu cały urok. :grin2:
_________________ Have you seen a little girl around here? Short, black hair. Seven years old. ^^
Maestro [Usunięty]
Wysłany: 2008-07-18, 23:45
Lisa. Zawsze miałem słabość do pielęgniarek (ale nie o fantazjach tu piszemy :grin: ), ale nie to zadecydowało, lecz współczucie dla tej postaci. Uderzająca scena, kiedy widzimy, kim, a raczej czym naprawdę jest ta kobieta... :\
Ostatnio zmieniony przez Maestro 2008-07-18, 23:46, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2008-08-17, 04:10
Dlaczego Dahlia? Ano dlatego że jest to postać tajemnicza. Podczas całej przygody spotykamy ją tylko parokrotnie. Daje nam niezrozumiałe wskazówki. Wiemy że poświęciła własną córkę jako ofiarę. I ten jej wygląd - zimny, przerażający brrr...Nadal mam przed oczyma scenę w której biegnie przez kościół...
_________________ Cała moja pewność to: jutro jest takie dalekie.
Wysłany: 2008-08-17, 11:46
Jasne ze Harry, najbardziej wiało od niego tajemnicą, takim niedomówieniem, wydawał się upowy, ale z rozmó wiele sie nie dowiadujemy, pozostaje towarzyszyć mu w milczeniu i napięciu rzędu tysiąca volt przez całą grę.
Troche wiecej można stwierdzić w SH3 ze to był poczciwy człowiek.
Lisa byłą prze***sko tajemnicza, pozatym pielęgniarka to u mnie wywołuje dodatkowe uczucia między innymi odrazy. Ale bardzo wspulczułem tej postaci.
Wysłany: 2008-11-30, 23:15
Ja zagłosowałem na Cybil, daje nam guna, jest chyba najładniejszą postacią z gry, no i mam słabość do kobiet w mundurach, później zagłosowałbym na Lise, filmik z Not Tomorrow w tle to moja ulubiona scenka z pierwszej części Silent Hill.
Hary, Hary, Hary!! Mój ulubiony bohater całej serii. Na początku w Silent Hill jest taki bezradny. Potem po zdobyciu broni można go wcielić do grup komandosów. Bo facet który tyle przeszedł i nie załamał się całkiem nie mogąc znaleźć córki (czyt. nie wziął broni Cybil i nie palnął sobie w łeb). Podziwiam go. Poza tym tekst: "What's going on with that radio?" to już klasyka
_________________ Zabrakło tuszu na sensowniejszy podpis
Moją ulubioną postacią jest Lisa, a raczej jej kreacja (bo prawdziwej Lisy, tej która fizycznie żyła wcześniej w SH w grze nie spotykamy). Jej status ontologiczny ( :nerd: ) jest bardzo podobny do Marii z SH2 - tak jak ona jest świadomą istotą posiadającą pamięć kogoś innego. Mimo że jest ograniczona przez swój los/przeznaczenie (nie może opuścić szpitala), często postępuje samowolnie. Tak samo jak Maria jest niezwykle tragiczną postacią.
Z początku zastanawiałem się nad oddaniem głosu na Harry'ego, ale to właśnie scenka z przemianą Lisy mnie od tego powstrzymała. Odtrącił ją w chwili kiedy najbardziej potrzebowała zrozumienia, współczucia i pocieszenia. Potem żyła już tylko chęcią zemsty na Kaufmannie. Gdyby Harry okazał jej wtedy ciepło i uczucie, być może wszystko potoczyłoby się inaczej.
Od dawna twierdzę, że seria SH próbuje m.in. przekazać, jak wielka jest potęga miłości - na tyle duża, że może przełamać ograniczenia jakie nałożono na istoty stworzone za pośrednictwem mocy SH. Sprawia, że mogą żyć własnym życiem, ponieważ mają dla kogo. Vide Maria w 'Maria Ending' oraz Cheryl/Heather.
_________________ Do you really love her? In sickness and in health? If you truly love her, then you must act.
It all depends on how hard you fight for her. Whatever happens, don't give up.
And if it comes to it, you must be willing to protect her with your very life.
After all, true love means a willingness to sacrifice.
Be true to your heart and with luck, things will work out in the end.
Jakby można było oddać głos na dwie postacie, to zagłosowałbym na Alessę i Lisę. Zastanawiałem się którą z nich mam wybrać i doszedłem do wniosku, że to Alessa jest bardziej tragiczną postacią. Oddaję swój głos właśnie na nią - na dziecko, które przeżyło w swoim krótkim życiu więcej niż niejeden człowiek.
Ostatnio zmieniony przez Alex 2009-06-17, 12:40, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum