Chyba tego jestem ciekaw najbardziej. Jak sądzicie, która z bardzo dobrych lokacji była tą najlepszą?
Moim zdaniem każda miała w sobie coś fajnego i do każdej z nich fajnie jest wrócić. Sanitarium miało wspaniały hol, klatki schodowe i świetne piwnice; teatr miał klimatyczną salę, catwalk (jak to się tłumaczy?) i scenę; zaś motel był oryginalny oraz bardzo fajnie wyglądał w alternatywnej wersji; pozostaje jeszcze szpital, ale miejscówka była bardzo krótka, a i klimatem ustępowała tej znanej z SH1.
Moją ulubioną chyba jednak jest teatr, za to o czym napisałem powyżej, oraz za dobrą muzykę. Na sali był świetny klimat kiedy stanęło się pomiędzy rzędami krzeseł a przed Travisem nie było nic widać. Świetny klimat był też na catwalk, wąskie przejście dla techników nad sceną, ciemne, klaustrofobiczne...no i te dźwięki. Co do sceny, to po podniesieniu kurtyny trzeba było przejść do alternatywnej wersji teatru przez lutro znajdujące się za nią - bardzo fajny moment, zwłaszcza, że gracz zdawał sobie sprawę, że po drugiej stronie może rozegrać się wcale niewesoły spektakl.
Co do samego miasta, jak zwykle brakuje mi tego klimatu z SH1, ciągle jest jakoś tak za jasno i dźwięki już nie te, ale i tak jest wreszcie jakiś krok naprzód (po braku zmian miasta w SH3) i chyba samo miasto prezentuje się trochę lepiej od tego z SH2, jest jakby trochę bardziej zróżnicowane.
Tak jak Dev, uważam, że każda lokacja miała w sobie coś ciekawego. Najbardziej w pamięc zapadły mi sanitarium (ileż błądzenia ^^" ) oraz teatr (naprawdę świetna lokacja). Szpital, taki, do jakiego jesteśmy przyzwyczajeni, więc również nie ma na co narzekac. Nawet motel chwilami mi się podobał.
Samo miasto ma faktycznie klimat SH2, 3 , ale mnie się jak najbardziej podobało. Fajne były mniejsze lokacje, do których można/trzeba było zajrzec, jak np. księgarnia, czy posterunek policji (? -nie pamiętam, w każdym razie wszędzie walały się kartki, a odwiedzenie samego budynku nie było koniecznością, lecz fajnym, ciekawym smaczkiem)
Gdybym miała wybrac najlepszą lokację, wahałabym się pomiędzy sanitarium a teatrem. Nie mam pojęcia, które mi się bardziej podobało; napewno teatr jest miłą, orginalną innowacją, tym samym więc bardziej zapada w pamięc.
Ja również nie będę oryginalny i powiem że sanitarium oraz teatr. Teatr był bardzo fajną i oryginalną miejscówką ze wspaniałym klimatem który mnie urzekł a sanitarium za to było według mnie najstraszniejsze :shock: :grin2:
Sanitarium było najlepsze.
A dlaczego?Według mnie najbardziej przypominało pierwszą część SH.
No i było zdecydowanie najdłuższą lokacją w SH:O.
Ta wszechobecna ciemność w zwykłym i alternatywnym Sanitarium była genialna.
Drugie miejsce zajmuje Teatr między innymi za świetną zagadkę ze zmianą dekoracji.
Ta wszechobecna ciemność w zwykłym i alternatywnym Sanitarium była genialna.
Może była to dobra lokacja, ale mnie bardziej irytowała (może nie sama lokacja, ale ten nawał potworów) niż straszyła, no i była zdecydowanie zbyt długa. Mimo to nie można jej odmówić klimatu.
Zaratul napisał/a:
Drugie miejsce zajmuje Teatr między innymi za świetną zagadkę ze zmianą dekoracji.
Nie wiem dlaczego wszyscy tak jarają się tym teatrem..mi jakoś nie przypadł szczególnie do gustu. Był dobry, ale mi znacznie bardziej podobał się np. alternatywny Riverside Motel :grin2:
Ostatnio zmieniony przez Bersek 2008-07-09, 17:44, w całości zmieniany 2 razy
Wysłany: 2008-07-13, 13:28
Hotel był naprawdę spoko. Strasznie mi przypominał bieganie po ulicach w SH1.
Ale poza tym to Sanitarium wypadło dobrze i końcowy bieg przez miasto do drugiego kościoła z jedynki. No i sam początek tez ładnie wyszedł. Chociaż Strasznie to nie było.
_________________ Have you seen a little girl around here? Short, black hair. Seven years old. ^^
Jak dla mnie najlepiej wypadło cedar grove sanitarium, był tam najlepszy klimat ze wszystkich miejscówek SH:0 a poza tym tylko tam mogliśmy natrafić na remnanta który na mnie zrobił ogromne wrażenie i jeszcze ta muzyka...
Wysłany: 2009-02-26, 15:58
Sanitarium to było coś, ale ma swoje wady... jest to cholernie wielki budynek, trzeba sporo czasu by go poznać i posprawdzać wszystkie drzwi, oczywiście potem jest jeszcze przejście przez lustro i znowu to samo;-) ja tam bardzo lubię teatr i Riverside hotel (motel?)
Dla mnie najlepsze były ULICE Silent Hill ... Świetna mgła i miasto jak zwykle :-) Lekka muzyka i dźwięki wydobywające się z tych zmutowanych zwierząt robiły swoje :-) Czyli Ulice SILENT HILL .
_________________ \\\Powód bana: Utrzymywanie dramy i nachalność; więcej w ostrzeżeniach użytkowników.
-Żelazko\\\
Dalej jest już tylko strach ...
Wysłany: 2009-08-12, 10:39
Na pewno w sh0 każdy miał do czynienia z teatrem ponieważ w żadnej innej części nie było, lokacja wyszła na bardzo ciekawą lecz brakowało mi klaustrofobicznych pomieszczeń ale w sumie mogło być :->.
Sanitarium - Ta lokacja bardzo mnie zaciekawiła, od razu kiedy dobiegłem do głównego holu, byłem ciekaw co się może kryć dalej
Przeszedłem przedwczoraj originsa i sądzę, że najlepsze było Sanitarium i Motel.
Sanitarium za to, że dla mnie było klimatyczne i ci prawie niewidzialni przeciwnicy :-> (nie wiem jak oni się nazywali). Motel dlatego, że podobał mi się tam otherworld, a szczególnie gdy się wychodziło na zewnątrz.Teatr mnie jakoś w_ogóle nie zachwycił.
Wysłany: 2009-11-10, 21:21
Zapewne chodzi Ci o Remnant - czyli stwora wyglądającego jak klatka
Fakt sanitarium miało swój "urok", ale motel też był niczego sobie. Szczególnie "luki" w ścianach w jednym z pokoi .
_________________ Cała moja pewność to: jutro jest takie dalekie.
U mnie króluje Achemilla Hospital, najkrótszy i najbardziej klimatyczny. Potem jeszcze Riverside Motel w swoich dwóch wersjach. Co do reszty - Sanitarium za duże, a Teatr zbyt nudny. Wprawdzie lokacje IMO i tak są lepsze od tych w SHH i niektórych w SH4, ale to jednak wciąż za mało, by robiło wrażenie tak jak Midwich Elementary School, czy Lakeview Hotel.
_________________ "You don't know anything about Silent Hill!"
Wysłany: 2009-11-19, 21:27
Mnie podobały się chyba wszystkie szerzej rozumiane lokacje (wiemy o co chodzi), lecz żadna nie powalała na kolana. W przeciwieństwie do przedmówcy - bardzo spodobał mi się Teatr. Same ulice miasta w tej części przypadły mi do gustu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum