Jestem tu nowy i chcialem podzielic cie ciekawym znaleziskiem, o ktorym nikt nie wspomnial. Indiegames.com uznalo gre p.t. "Soundless Mountain II" za najlepszy, darmowy, niezalezy, remake 2008r. Niestety nie jest to pelna konwersja. Gra konczy sie w momencie dotarcia do apartamentow. Znajdzcie roznice pomiedzy remake'iem a oryginalem.
Ja zasadniczo jestem sceptycznie nastawiony na tego typu "wsteczne" remake'i, nawet jeśli to jest niezależny projekt i nie trzeba brać tego na serio.
Zresztą mam nadzieje, że nigdy nie powstanie nawet normalny, oficjalny remake któregokolwiek z SH.
_________________ „Dimidium facti, qui bene coepit, sapere aude, incipe”
Dlaczego? Ja bym z chęcią zobaczył starego pierwszego Silenta w odświeżonej grafice. Owszem w pewnym sensie jest to odgrzewanie starych tytułów, ale przynajmniej byłaby pewność, że będzie to raczej solidny produkt, aniżeli to co można było zobaczyć w ostatnich odsłonach. Pierwszy SH już się dawno zestarzał. Zawsze sentyment zostaje to oczywiste, jednak dzisiaj nie robi żadnego wrażenia i czy to się komuś podoba czy nie swoje już "przeżył". Na przykład remake pierwszego RE został bardzo pozytywnie przyjęty. Równie dobrze tak samo mogłoby być tutaj.
Wysłany: 2010-11-14, 19:48
Salvin napisał/a:
Na przykład remake pierwszego RE został bardzo pozytywnie przyjęty. Równie dobrze tak samo mogłoby być tutaj.
Ale pamietaj, ze nad remakiem RE pracowal ten sam koncern, co nad oryginałem (Capcom). Remake pierwszego SH bylby dobry, gdyby pracowali nad nim ludzie z Konami, lub Team silent (marzenia). Jednakze wiemy ze do tego nigdy nie dojdzie, wiec nie oczekujmy cudów.
Zgadzam się również bardzo chętnie zobaczył 1 części silent Hill z odświeżoną dzisiejszą grafiką i troszke zmienionym gameplay:). Było by to na pewno coś i sprzedało by się lepiej niż nie jedna gra, ale patrząc realnie nie sądzę aby do tego doszło.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum