Wysłany: 2008-11-01, 10:06 [R] Problemy z wersją PC gry
Witam. zaczne od początku: ostatnio jak grałem w sh4 nic niepokojącego sie nie działo ale jak wróciłem (ukończyłem) Water Prison World to gdy chce grać dalej (wskakuje do dziury w łazience) i tu... :eek: moje zdziwko wielkie gra sie zacina, tzn. czarny obraz i nic... trzeba wyłączać ją przez menedzera zadań windows (brak odpowiedzi) i tak jest za kazdym razem... nie wiem czy to wina jakiegos pliku w folderze gry czy coś w tym stylu? zdarzyło sie Wam miec kiedys coś takiego? prosze pomóżcie bo ta gra naprawde mnie wciągnęła i chce ja ukończyć...
A w ramach ciekawostki (nie spotkałem sie z tym na forum) gdy wyjrzymy przez okno byle które to mozemy widzieć billboard z numerem telefonu baru w Ashfield. (mam ten numer jako nick tylko sie pomyliłem bo zamiast: 5553750 mam 5557350 i nie moge tego zmienić :\ ) otóż chodzi o to ze jeśli wybierzemy ten numer z telefonu w sypialni Henry'ego to połączymy się z... czymś albo kimś w kazdym razie jeśli o tym nie wiedzieliście to wypróbójcie na mnie to zrobiło wrazenie, tymbardziej ze telefon reaguje TYLKO na ten numer...
Pomógł: 2 razy Wiek: 32 Dołączył: 07 Sie 2008 Posty: 996 Skąd: Dowództwo Galaktyczne Ashtar
Wysłany: 2008-11-01, 11:03
Najdrastyczniejszym rozwiązaniem jest skopiowanie save'ów i reinstalacja, jeśli to nie pomoże, może to być wina wersji gry którą masz(może brakować jakichś plików itp.), pobierz nową i zobacz czy błąd będzie nadal występował. Moja ostatnia propozycja (wydaje się idiotyczna, ale nie zaszkodzi spróbować, też miałem kiedyś coś takiego, że gra się zacinała w pewnym momencie i mogiła, ,,naprawiłem" tak grę, ale nie był to Silent Hill, tytułu jednak nie pamiętam) spróbuj upatchować grę najnowszym patchem, albo poszukaj na necie może ktoś miał taki sam problem.
skopiowanie save'ów i reinstalacja... hmm to moze byc to. tylko skopiowac savy to znaczy mam tylko jeden plik *.sav w folderze save. tylko ten pliczek mam zachować?
Pomógł: 2 razy Wiek: 32 Dołączył: 07 Sie 2008 Posty: 996 Skąd: Dowództwo Galaktyczne Ashtar
Wysłany: 2008-11-01, 11:56
5557350 napisał/a:
tylko ten pliczek mam zachować?
Nie grałem w SH4, więc nie wiem jak tam wygląda przenoszenie save'ów. Napisz wiadomość do jakiegoś bardziej obytego usera np. Berseka lub Zaratula, oni powinni wiedzieć, które pliki należy skopiować.
no cóż zrobie jak radzicie, przeinstaluje gre, a nóż błą sie naprawi jesli nie to poszukam patcha...
EDIT1: reinstall nic nie dał, ale chyba wiem w czym problem. gdy reinstalowałem wyskoczył mi coś w rodzaju błędu[?] treść była mniej więcej taka: plik xxx.sh4 nie jest identyczny z pilikem instalatora... (coś w tym stylu) zdaje mi sie ze jeśli wymienił bym ten plik to gra by ruszyła. plik znajdował sie w folderze "demo". moze ktoś mógłby mi wysłać ten folder na maila albo jakoś zuploadował...
EDIT2: Bardzo proszę o podesłanie mi na maila folderu o nazwie "demo" z katalogu gry. patche, cracki i tym podobne kombinacje nic nie dają.
pepe666@o2.pl
EDIT3: Problem został rozwiązany. Pomogło zciągnięcie i inztalacja gry z innego źródła.
Problem rozwiązany, temat do zamknięcia/kosz.
Ostatnio zmieniony przez 5557350 2008-12-02, 18:53, w całości zmieniany 3 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum