no tak, ale do tego czasu, woda już jest ;], woda znika po wyjsciu ze szpitala. Screeny natomiast zrobiłem po odkopaniu skrzynki z kluczem znajdującej się za figurką modlącej się kobiety.
_________________ "w długim okresie wszyscy będziemy martwi" - John Maynard Keynes
gdyby byl to bug..a textura by znikla..to niewiem po jakiego grzyba na dnie leza te pnie.skoro tafla i tak by je zaslonila
niewiem czy jest to na PS2- w pecetowej werscji DC dodali kilka nowych pierdol(tak jak np oswietlenie PH w apartametach-jak stoi za krata-podswietlony jest od spodu na czerwono- na PS2 tego nie bylo)
wiec moze i tez zabieg z woda byl celowy
Jak widać nie wyczerpały się jeszcze odkrycia co do sajlentów Dla mnie to też nowość, bo o ile pamiętam spacer po alternatywie nie wymagał zbliżania się do jeziora.. Już wiem na co zwrócić uwagę przechodząc grę następny raz
Akurat przechodze Silent'a i wody nie widziałem w czasie spotkania z Marią (specjalnie robiłem screeny, żeby je potem przeglądnąć). Dzisiaj też odwiedziłem jeziorko w alternatywnym mieście w czasie wycieczki do posągu i... wody też nie było.
Moja teoria jest taka:
- w "normalnym mieście" wody nie widać, bo: jest dalej od brzegu i mgła ogranicza pole widzenia;
- w alternatywnym Silent Hill też nie widać bo latarka ma za mały zasięg.
To raczej nie wypali z dwóch powodów:
- usunąłem je (skopiowałem je tylko po to, żeby obejrzeć; nie przyszło mi do głowy, żeby je komuś dawać)
- jestem na początku labiryntu, więc raczej nie wróce, a od początku nie chce mi sie grać
Wczoraj odpaliłem SH2 i fakt - jeziora nie ma już przy pierwszym spotkaniu z Marią. Wyraźnie widać kłody, ba, jest nawet całe przewrócone drzewo! Wydaje mi się że jedno nawet wyrasta z dna jeziora, ale przez mgłę ciężko to ocenić. Jestem w szpitalu, więc screenów też nie zrobię (mam jedno zdjęcie na aparacie z komy, ale prawie nic na nim nie widać.
Także chyba to dopiero wizyta w labiryncie/więzieniu napełnia ponownie jezioro Toluca. No chyba, że tylko pewien jego fragment jest wyschnięty i odgradza go jakaś tama czy coś.
Edit - następnego dnia: chciałem zbadać jak wygląda jezioro w alternatywnym SH w innym jego odcinku, ale niestety mgła skutecznie uniemożliwiła mi zobaczenie czegokolwiek. Ponadto kiedy już dorwałem się do łódki próbowałem podpłynąć do brzegu i, kierując się na wschód, dopłynąć do aprku, ale chyba nie jest możliwe - po kilku minutach ustąpiłem. BTW: kiedyś (za pierwszym razem, kiedy nie wiedziałem, że trzeba kierować się w stronę światła) dopłynąłem do jakiejś wysepki, nie zaznaczonej na mapie. Niestety - nie dało się zacumować.
Oświecę was co do tego jeziora. Jeśli ktoś oglądał film to wie że istnieje i taka rzeczywistość i taka, zgadza się? W filmie jest scena gdzie mężowi bohaterki wydaje się że słyszy swoją żonę tak? Otóż dokładnie jego żona przebywała w tym samym miejscu co on tylko że w horrorze, a on w normalnym Silent Hill. To samo tyczy się jeziora. W normalnym Silent Hill jezioro jest wyschnięte a w odmienionym widoczne naprawdę. :eek:
Oświecę was co do tego jeziora. Jeśli ktoś oglądał film to wie że istnieje i taka rzeczywistość i taka, zgadza się? W filmie jest scena gdzie mężowi bohaterki wydaje się że słyszy swoją żonę tak? Otóż dokładnie jego żona przebywała w tym samym miejscu co on tylko że w horrorze, a on w normalnym Silent Hill. To samo tyczy się jeziora. W normalnym Silent Hill jezioro jest wyschnięte a w odmienionym widoczne naprawdę. :eek:
Oświecę Cię co do Twojej wiedzy na temat filmu. Film nie wyjaśnia niczego, bo nie jest częścią serii.
Poczytaj najpierw co jest napisane powyżej, a dopiero potem odpisuj... to oczywiste, że jezioro istnieje. Pytanie polega na tym, co sprawia, że jezioro "znika"- jak widać po postach wyżej występują rozbieżności wersji. Chcesz powiedzieć coś mądrego w tym temacie? Przejdź jeszcze raz całe SH2 i za każdym razem będąc obok jeziora rób screena. Wtedy może wniesiesz tutaj coś mądrego
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum