Widzieliście oko Piramidigłowego?
Boże jakie to dziwne.
Jak na to patrze to przychodzi mi do głowy kilka rzeczy.
To "oko" żyje własnym życiem.
Popatrzcie jak sie rusza, wyglada jak jakis robak.
Drugie to ze jest to cos jak mechaniczne oko
A co wy o tym sadzicie ?
Przepraszam bardzo... Na PC też to jest?! Przechodziłem SH2 na trzech różnych komputerach i nigdy tego nie widziałem! Przypominam sobie ruch Piramidka ręką w scence z szafką jakby właśnie łapał za coś na hełmie, ale nic tam nie było! Jedyne miejsce gdzie widziałem Piramidka z okienkiem to klip Fukuro...
Czy ktoś może mnie oświecić w tej materii?
A wracając do tematu to oko na serio jest dziwne. Porusza sie i wygląda jak robak (pozdrowienia dla Robaka! ). Ciekaw jestem czy autorzy mieli coś na myśli robiąć właśnie takie oko. Dlaczego PH ma tylko jedno oko? Moim zdaniem to musi coś znaczyć. Równie dobrze mógłby być bez oczu.
A wracając do tematu to oko na serio jest dziwne. Porusza sie i wygląda jak robak (pozdrowienia dla Robaka! ).
Dziękuje za pozdrowienia. A piramidek chyba w takim razie miał wytrzeszcz oczu. No nic zdarza się.
A na serio(chyba ) to np. cyklopy też miały jedno oko i były uważane za bardzo silne. Może o to chodzi , że tak jak te mitologiczne czy tam fantastyczne potwory były trudne do pokonania, tak jest z PH :roll: A żeby było straszniej to zrobili te oko takie dziwne(czyt. z wytrzeszczem ).
_________________ Moja jest tylko Racja i to Święta Racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza! I właśnie to moja Racja jest Racja najmojsza.
Polej kolejkę za te martwe marzenia, za wszystko co miało tu być, czego nie ma. Zalejmy pałę do reszty jak świnie, w głupiej nadziei, że ból przeminie.
Powiem wam jedno - Mnie to oko lekko wkurza. Owszem, piramidziak powinien czymś widzieć, jednak uważam, że mogli zrobić to oczko jakoś inaczej (Np. Umieścić je w miejscu, gdzie wogóle nie przeszkadza)
_________________ [quote="Aisza 20:35"]własnie myslę o 4um, walczę o nie, nie dopuszczę do tego żeby kłamstwo i chamstwo wygrało[/quote]
Robak może mieć rację, we wszelkich mitologiach jednookie potężne istoty są dość powszechne:
W mitach greckich mamy wspomniane już cyklopy.
W celtyckiej mitologii występuje jednooki fomoraig (bóg starszej generacji) Balor, straszliwa istota której wzrok jest potężną bronią.
Słowiańskim odpowiednikiem Balora jest Wij - dowódca armii demonów i potworów.
Jest wreszcie nordycki Odyn (i jego germański odpowiednik Wotan) - bóg wiedzy i mądrości, ale też szaleństwa. Odyn jest również dierżcą włóczni(!) i panem szubienic(!!).
moze stracil OKO :razz: bo chcial pozyskac wiedze czy cos?moze to byc metafora tego ze james chcial wiedziec co z mary,wiecie chcial ja z powrotem i chcial posiasc jakas moc/wiedze.Moze to oczko ma cos z poswiecenia jamesa?Niby mary byla kula u nogi wiec moze chcial sie juz uwolnic czy cos?co myslicie?
Ja myśle że oko PH nic nie oznacza, poprostu musi je mieć żeby nie zostać na ścianie i gonić James'a! A dlatego ma jedno oko ponieważ za dużo sie bawił swoim scyzorykiem! :shock:
Ej ale PH jest dwóch co nie? Może para oczu została między nimi podzielona? :razz: Co do kształtu oka i jego zachowania...taki ruszający robal jest bardziej klimatyczny niż wielka gała(bez skojarzeń)po środku okapu(kosza?).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum