Jeśli są tu fani muzycznych azjatyckich klimatów,proszę o odzew Dawajcie też coś czego słuchacie jeśli o te ich gatunki muzyczne chodzi, mile widziany nawet azjatycki metal itd
Ogólnie powiem wam,że podziwiam i szanuję Azjatów za kreatywność oraz profesjonalizm,w Europie i Ameryce ludzie się od nich powinni tego uczyć
Pomógł: 2 razy Wiek: 32 Dołączył: 07 Sie 2008 Posty: 996 Skąd: Dowództwo Galaktyczne Ashtar
Wysłany: 2020-08-01, 08:26
Słucham muzyki z różnych stron świata, a więc częśc jest także z Azji. Głównie muzyka z anime / gier, bo przez te media mam z nią największą styczność.
Nie trawię k-popu, drażni mnie plastikowość tej muzyki. Rozumiem, że wygląd sceniczny to też część zespołu, ale nie powinien być taż tak istotny. Muzyk powinien być w stanie obronić swoją twórczość samą muzyką.
Kiedyś, gdy masowo oglądłem anime słuchałem dużo muzyki visual kei.
Kilka kawałków ode mnie:
The Hu - Sugaan Essena - Zespół z Mongolii. Tak jak i Jesse Harlin utwierdzają mnie w przekonaniu, że muzyka w Star Wars nie powinna się ograniczać do Johna Williamsa.
Susuma Hirasawa to ciekawy muzyk o niestandardowym brzmieniu, można go usłyszeć między innymi
w animowanej wersji Berserka, a także w anime Paprika.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum