Siema,
Może trochę trywialne pytanie, ale jak jest taka możliwość to wolę się zapytać - a mianowicie czy te telepiąca się zwłoki na ulicach, które oblewają kwasem wystarczy raz zabić, żeby mieć spokój czy to nie ma sensu i po powrocie na tą samą ulicę potwory odradzają się i po prostu olać je?
Pzdr,
KwQ
Ostatnio zmieniony przez KwQ 2011-01-21, 11:48, w całości zmieniany 1 raz
Nie no,w pomieszczeniach lepiej do nich strzelać bo tam się nie respawnują a amunicji w grze dużo.Omija się potworki jedynie na mieście gdzie respawn ma miejsce.
Ale żeście się ograniczyli do broni palnej. Pamiętam jak grałem to chyba większość napotkanych potworów na ulicach zabijałem, takich co na drodze mi stawali bezpośrednio: face to face, bo jak jakiś był na drugiej stronie ulicy to wiadomo nie biegłem tam specjalnie żeby go poturbować bez większego powodu. W pomieszczeniach to chyba wszystkie potwory zabijałem. Przez całą grę używałem broni pół na pół białej i palnej, może z trochę większym naciskiem na tę drugą, a amunicji na koniec i tak zostało w brud. Więc jeśli ma się omijać prawie każdego przeciwnika tylko dla zaoszczędzenia amunicji to gorąco odradzam to każdemu, a już zwłaszcza w Silent Hill 2 gdzie amunicji jest od groma...
_________________ „Dimidium facti, qui bene coepit, sapere aude, incipe”
Dzięki za odpowiedzi. Czyli będę to barachło omijał, bo szkoda się fatygować i przy ich trafieniu tracić życie. Nic nie zyskuję z tego tytułu, że ich wybijam? Nie muszę mieć wyrzutów sumienia, że ich nie wybiję? :->
Puty [Usunięty]
Wysłany: 2011-01-21, 16:15
No jakieś rankingi-gwiazdeczki na końcu gry są, ale nie ma co się tym przejmować ;].
Pomógł: 2 razy Wiek: 32 Dołączył: 07 Sie 2008 Posty: 996 Skąd: Dowództwo Galaktyczne Ashtar
Wysłany: 2011-01-21, 18:24
Puty napisał/a:
No jakieś rankingi-gwiazdeczki na końcu gry są, ale nie ma co się tym przejmować ;].
Aby zdobyć gwiazdki za walkę, należy ustrzelić ponad 75 przeciwników i zatłuc bronią białą również 75, nie warto tego robić na początku, gdyż nie masz jeszcze odblokowanych zakończeń, za które też są gwiazdki. Możesz śmiało uciekać .
Więcej gwiazdek na koniec gry, większa satysfakcja...jak dla mnie przynajmniej, mimo że wszystkich i tak się nie zdobędzie. Chociaż z drugiej strony to zastanawiam się w ogóle ile tutaj osób zdobyło maksymalną ilość gwiazdek...o ile w ogóle ktoś zdobył.
Ja przechodziłem Silent Hilla 2 jeden raz i na koniec miałem 4duże i 5małych gwiazdek czyli 4,5/10, ale to była gra dla gry, nie dla gwiazdek. Kiedyś spróbuje zdobyć jak najwięcej, lecz na maxa raczej nie liczę.
_________________ „Dimidium facti, qui bene coepit, sapere aude, incipe”
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum