Witam... zajmuję się chwilowo b-a-r-d-z-o dokładną ^^ interpretacją SH2 i ostatnio moją uwagę przykuł jeden szczegół... konkretniej chodzi o opening do gry. W jednej ze scen (bardzo króciutkiej zresztą) widzimy postać przebiegającą przez dosyć stary budynek (identyczny a przynajmniej bardzo podobny do tego, który należał do Dalhii i w którym spalono Alessę) Na początku zastanawiałam się co to za postać, ale później spotkałam się ze stwierdzeniem, iż jest to Alessa. No dobrze, Alessa Alessą, ale co robiłaby ona akurat w tym miejscu? Jakiś pomysł? @_@ Wogle to ktoś mógłby mi powiedzieć, gdzie właściwie mieszkała rodzina Orosco? Będę wdzięczna ^_^ [/b]
... :shock:
O RANY! A... -_-' mi o Angelę chodziło a "Alessa" napisałam ^_^"... Bu, tak to jest jak myśli się o czymś innym... chlip
No to ponawiam pytanie tym razem sensownie: ^^" (mam nadzieję)
Co Angela robi w domu z SH1? I wogle to czy mamy jakieś wzmianki na temat tego gdzie mieszkała jej rodzina, znaczy szanowni państwo Orosco? W Silent Hill czy poza jego obrzeżami?
Bo wiesz, to jest tak, ze kiedys na terenach Silent Hill zyli sobie indianie, ktorzy rozmawiali ze zmarlymi. Angela poszla zatem na miejsce kazni Alessy, zeby wypalic z nia fajke i porozmawiac o babskich sprawach. A w ogole to zwroc uwage na ten obrazek z Dog ending, na ktorym widac Laure w towarzystwie piramidow - to wskazuje, ze Laura jest dziewczynka z obrazu God i Pyramid Headem. Jesli Twoja interpretacja ma byc bardzo dokladna, to koniecznie o tym napomknij.
Angela i jej rodzina nie mieszkala w Silent Hill, a przynajmniej nie w momencie rozpoczecia akcji gry.
Hm...a mogę mieć jeszcze jedno pytanie? Dokładnie to odnośnie tego zakończenia o którym wspomniałeś. Z tego co usłyszałam do tej pory to Dog Ending dla niektórych miało być po prostu parodią... (sama nigdy nie przeszłam tego zakończenia). Naprawdę odnajdujemy w nim coś aż tak ważnego? :shock:
No i wogle to dzięki za podpowiedź
Dzięki za dobrą radę... w sumie racja, od razu trza było poszukać w necie filmiku i tyle *^^*
Chętnie poszukam, ale może ktoś ma od razu za pamięci jakiś adres? ^^
I musisz mieć wcześniej "zaliczone" przynajmniej dwa (lub trzy, nie pamiętam) zwykłe zakończenia albo Rebirth (przynajmniej wg tego co pisze w necie bo sam to zakończenie znam też tylko z filmiku z Mule )
Oczywiście że nic nie wyjaśnia!!! Ale na przykład rozmowa Kaufmana z Lisą, pokazuje nam, że oni tak naprawde sie znali, i może dlatego Lisa na końcu gry (po pokonaniu Samaela) wciąga w otchłań właśnie Kaufmana...
są to sceny chumorystyczne, żeby troche odstresować gracza, kiedy już przejdzie gre, jak wiadomo, po tej całej przeprawie przez miasto, nerwy są troszeczke poszarpane.
Kaufmann był ordynatorem szpitala, potwierdza to chociażby fakt, że rozbitą fiolkę z czerwonym płynem (nie pamietam już jej dokładnej nazwy) znajdujemy w "Director's room". Lisa znała dobrze Kaufmanna, po pierwsze: Kaufmann był prawdopodobnie jej zwierznikiem, po drugie: Lisa była narkomanką, uzależniła się od Białej Claudii a Kaufmann przez swoje kontakty, pozycje i znajmości był jedynym dystrybutorem środka odurzającego w okolicy, po to był jedynie potrzebny lokalnemu kultowi. Lisa została przymuszona przez Kaufmanna do opieki nad poparzoną Aless'ą, a cały fakt miał być przez nią zatajony, według opinii publicznej Alessa zgineła w płomieniach- Kaufmann podmienił ciała. W zamian za to wszystko, pielęgniarka miała otrzymywać wyżej wymieniony specyfik. Lisa, którą spotykamy, a właściwie jej wspomnienie, przywołane przez pamięć Alessy nie darzyła symaptią ordynatora i nic dziwnego. Gdy sytuacja stała się krępująca i Kaufamann stwierdził, że "Lisa wie zbyt dużo i że stała się dla niego niewygodnym świadkiem" lekarz prawdopobnie zabił pielęgniarkę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum