Silent Hill Page
 
Forum Silent Hill Page 
 Strona główna  Regulamin  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Zaloguj  Rejestracja

Poprzedni temat «» Następny temat
Patche
Autor Wiadomość
Zaratul 
Valtiel



Wiek: 33
Dołączył: 14 Sty 2008
Posty: 1338
Skąd: Swarzędz
Wysłany: 2009-03-02, 11:36   

http://www.gaminator.pl/n...ygotowaniu.html

A jednak patch do SH5 się robi.Pytanie tylko jak wiele będzie poprawiał.
Czułem to że razem z europejską premierą będzie łątka do Homecoming.
Niby tutaj jest napisane że to poprawia głównie stabilność gry ale sami wiemy jaki Gaminator ma poziom więc ja bym się nimi za bardzo nie sugerował. :)
No i to może być pierwszy z wielu patchy.
_________________

 
 
     
karoollo 
Cockroach



Wiek: 29
Dołączył: 02 Mar 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-03-03, 14:27   

Patch ma głównie poprawiać problem ze wyłączaniem się gry podczas zmiany rozdzielczości. Sam miałem coś takiego gdy pierwszy raz uruchomiłem (oryginalną wersję, która niedawno pojawiła się w Polsce) Homecoming. Da się jednak temu zaradzić zmieniając ustawienia w pliku konfiguracyjnym w katalogu gry. Mam nadzieję że patch poprawi jeszcze parę innych rzeczy.
 
 
     
Bersek 
Caliban



Wiek: 28
Dołączył: 16 Lis 2007
Posty: 1772
Wysłany: 2009-03-03, 14:30   

karoollo napisał/a:
Mam nadzieję że patch poprawi jeszcze parę innych rzeczy.

Chociażby raport o błędach pojawiający się po zminimalizowaniu gry :)
Miał to ktoś?
 
 
     
Zaratul 
Valtiel



Wiek: 33
Dołączył: 14 Sty 2008
Posty: 1338
Skąd: Swarzędz
Wysłany: 2009-03-03, 15:28   

karoollo napisał/a:
Mam nadzieję że patch poprawi jeszcze parę innych rzeczy.


No ja też mam taką nadzieję.Btw nie rozumiem tych ludzi w komentarzach Gaminatora który zapiera się że patche nie obniżą wymagań.
Taki Boris Vorontsov który stworzył tego Radeon Fixa był sam i nie miał Radeona a jego fix zmniejsza przecież wymagania gry.
Więc Konami przy zdecydowanie większym budżecie i większej ilości ludzi też potrafi zrobić takiego patcha.
_________________

 
 
     
karoollo 
Cockroach



Wiek: 29
Dołączył: 02 Mar 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-03-03, 18:02   

Bersek napisał/a:
Chociażby raport o błędach pojawiający się po zminimalizowaniu gry :)
Miał to ktoś?

No niestety też tak mam, przed chwilą to wypróbowałem. Zwykle staram się nie minimalizować gier bo jak widać może to zaszkodzić ale należałoby naprawić ten błąd.

Zaratul napisał/a:

Taki Boris Vorontsov który stworzył tego Radeon Fixa był sam i nie miał Radeona a jego fix zmniejsza przecież wymagania gry.


Czy rzeczywiście zmniejszał? Czy tylko pozwalał na normalną grę na Radeonach?
Ostatnio zmieniony przez karoollo 2009-03-03, 18:03, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
     
Zaratul 
Valtiel



Wiek: 33
Dołączył: 14 Sty 2008
Posty: 1338
Skąd: Swarzędz
Wysłany: 2009-03-03, 18:32   

karoollo napisał/a:
Czy rzeczywiście zmniejszał? Czy tylko pozwalał na normalną grę na Radeonach?


No jak wiadomo SH5 chodzi tylko na Radeonach z serii HD.
Ja mam Radeona x1900 po skopiowaniu tego fixa SH5 mi chodził w wysokich detalach bardzo dobrze.
No wiesz,wcześniej mi gra nie chodziła w ogóle więc tak,ten fix wymagania zmniejsza. :)
_________________

 
 
     
Puty
[Usunięty]

Wysłany: 2009-03-05, 21:44   

Konami today released a patch for the PC-DVD version of Silent Hill Homecoming. The patch resolves an issue caused by changing screen resolutions, and will be automatically downloaded and applied when the game is run while connected to the Internet.


Czyli poprawia tylko to x/
 
     
Bersek 
Caliban



Wiek: 28
Dołączył: 16 Lis 2007
Posty: 1772
Wysłany: 2009-03-05, 21:54   

Cytat:
CD Projekt informuje, że dostępny jest nowy patch do gry Silent Hill Homecoming.

Patch ściąga się automatycznie wraz z instalacją Silent Hill Homecoming na komputerze. W przypadku gdy gracz zainstalował grę wcześniej, "łatka" ściągnie się przy kolejnym jej uruchomieniu.
Patch naprawia problem związany z automatyczną zmianą rozdzielczości, który występował co jakiś czas w wersji podstawowej.

Gra Silent Hill: Homecoming jest już dostępna w wersji na PC oraz konsole PlayStation 3 oraz Xbox 360. Wersja PC wymaga połączenia z internetem.

Nieco więcej o patchu.
 
 
     
Maniek 
Cockroach


Wiek: 29
Dołączył: 17 Cze 2009
Posty: 7
Wysłany: 2009-06-19, 20:08   

Temat stary ale coś napiszę, odnośnie patcha na Europejskę wersję SH:H czekaliśmy pół roku, mieli poprawić grę, zoptymalizować silnik gry itp. tylko jak patrzę na Amerykańskiego Pirata i Europejskiego Orginała (obie posiadam) to nawet palcem tego nie ruszyli..... gra chodzi tam samo ledwo jak Crysis, tylko rosyjski patch coś tam pomógł.... z Konsolowymi wydaniami nie wiem jak jest.....
_________________
:P
 
     
Mr_Zombie 
Lying Creature



Wiek: 33
Dołączył: 17 Lis 2007
Posty: 441
Skąd: Gdańsk - Przymorze
Wysłany: 2009-06-19, 20:54   

Z informacji oficjalnych (które zresztą Bersek powyżej zacytował) patch miał jedynie wyeliminować błąd ze zmianą rozdzielczości. To, że poprawi on wszystkie błędy, zoptymalizuje grę itp itd to były tylko domysły (i życzenia) fanów.

Niestety, gra pod względem technicznym jest jedną wielką paćką gówna i trzeba z tym żyć.
Z tego co słyszałem (i widziałem), to w wersjach konsolowych też jest pełno błędów; też np. może się pojawić błąd z brakiem dogranej lokacji (zamiast tego jedna wielka szara przestrzeń, po której można biegać) czy błędy podczas walki ze Scarlet (nie daje się zaciukać).
 
 
     
StuntmanMikeL 
Caliban
MARRY AND REPRODUCE



Dołączył: 02 Lut 2008
Posty: 1710
Wysłany: 2009-06-20, 10:00   

Dziwne... Czy tylko ja mam problem z koszmarną jakością dźwięku (brzmi gorzej niż ze sparciałego kaseciaka) i tym, że gra tylko w prawym kanale? :/ Mogli by z łaski swojej ten problem naprawić, razem z 56175161989 innymi, które nawiedzają tą najgorszą konwersję w historii. Konwersje MGS2 i SH2 przy tej wyglądają jak majstersztyki.
 
     
Puty
[Usunięty]

Wysłany: 2010-10-07, 23:03   


Po ruskim "patchu."
 
     
Zaratul 
Valtiel



Wiek: 33
Dołączył: 14 Sty 2008
Posty: 1338
Skąd: Swarzędz
Wysłany: 2010-10-07, 23:27   

@Puty
Wszyscy tak mają te czarne tekstury.Boris Vorontsov zapowiedział kiedyś że poprawi to ale kiedy to nastąpi to nie wiadomo.
_________________

 
 
     
Puty
[Usunięty]

Wysłany: 2010-10-08, 00:07   

Ale to jest po prostu dramat. Jak tu człowiek ma screeny robić, filmiki nagrywać? Poprawiło jeden niedziałający filmik a zje*ało światło i związane z nim elementy czyli rzecz kluczową dla tej gry. Z włączoną latarką postacie robią się całe czarne, świecą im się tylko oczy i zostają włosy.
Nie wiem kto był tak zdesperowany, żeby grać z tą "łatką." Gdybym wiedział, to nawet bym nie ściągał tego pasztetowego pliku. Trzeba by było zakupić oryginał, ale nie śpieszno mi do tego znając jakość tej gry.
Ostatnio zmieniony przez Puty 2010-10-08, 00:12, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
Zaratul 
Valtiel



Wiek: 33
Dołączył: 14 Sty 2008
Posty: 1338
Skąd: Swarzędz
Wysłany: 2010-10-08, 00:13   

Puty napisał/a:
Trzeba by było zakupić oryginał


Ale to nie wina pirata.I oryginał i pirat mają te same błędy i tak samo zachowuje się ten patch w obu wersjach.
_________________

 
 
     
Puty
[Usunięty]

Wysłany: 2010-10-08, 00:16   

A, czyli komputera, bo u kolegi nie było problemu z filmikiem w ciężarówce, który wymusza zainstalowanie ruskiego szitu. Ech, fuck you DH.
Ostatnio zmieniony przez Puty 2010-10-08, 00:16, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
Zaratul 
Valtiel



Wiek: 33
Dołączył: 14 Sty 2008
Posty: 1338
Skąd: Swarzędz
Wysłany: 2010-10-08, 00:26   

No DH wypuściło niedorobioną grę.Na jednych kompach chodzi dobrze a na drugich wszystko się sypie.Dlatego też ja grę tak w 1\3 po prostu olałem.Tobie też to radzę,po co grać w grę która nie działa\nie podoba się czyż nie?
_________________

 
 
     
Salvin 
Cockroach


Dołączył: 28 Sty 2010
Posty: 95
Wysłany: 2010-10-08, 02:57   

A to dziwne. Ja nie miałem aż takich problemów z teksturami. Owszem zdarzały się pojedyncze przypadki, ale głównie miało to miejsce przy otoczeniu. Natomiast jeżeli chodzi o postacie nie miałem czegoś takiego. Z tego co wyczytałem, to ta gra nie chce chodzić pod prockami jednordzeniowymi. Są te śmieszne zacięcia. W readme jest nawet napisane, że te patche rozwiązują ten problem. Głównie kłopoty miałem z dźwiękiem i gra regularnie się wywalała do pulpitu. Ponadto musiałem wyedytować plik tekstowy, bo sterowanie się nie chciało zmienić. Grę co prawda ukończyłem, ale trochę mnie to nerwów kosztowało.
 
     
R4Zi3L 
Caliban
NERD



Wiek: 31
Dołączył: 16 Lis 2007
Posty: 1433
Skąd: Kielce
Wysłany: 2010-10-08, 07:44   

Ja tam nie miałem większych problemów. Ale i tak radzę zagrać na konsoli jeśli już.
_________________
SH is in me...
Sometimes i feel like this...
 
 
     
timothy7 
Mumbler


Dołączył: 09 Gru 2008
Posty: 153
Skąd: Silent Hill
Wysłany: 2010-10-08, 23:55   

R4Zi3L napisał/a:
Ja tam nie miałem większych problemów. Ale i tak radzę zagrać na konsoli jeśli już.

Jak juz konkretniej, to na ps3, bo na tej konsoli prawie w ogole błędow nie ma. Na X360 też nie, ale jak gra zepsuje sobie sejwy to koniec.
 
     
vilku666 
Mumbler



Wiek: 30
Dołączył: 25 Sie 2010
Posty: 160
Skąd: Tychy
Wysłany: 2010-10-09, 00:21   

Ja nie miałem żadnych problemów z SH V, a mam wersje PC, dla mnie dziwne są te błędy które u Was występują, mam tylko mały błąd z spolszczeniem w Grand Hotel, coś jest nie tak z znakami diakrytycznymi, a tak to wszystko jest oki :-)
_________________

 
     
Puty
[Usunięty]

Wysłany: 2010-10-11, 15:52   

Zaratul, ja przeszedłem już to u kolegi kiedyś. Teraz chciałem to zrobić w celach uzupełnienia danych na stronie. Kurde, miałem zrobić screeny jak Alex kamufluje się we mgle i robi się cały szary, oraz jak przypiekam mamę światłem latarki(robiła się cała czarna dopóki nie wyłączyłem latarki, nie musiałem nawet rzucać światła na nią), ale zapomniałem, że w przypływie furii usunąłem to ścierwo z dysku.
 
     
Iskariota 
Cockroach



Wiek: 31
Dołączył: 07 Sty 2008
Posty: 47
Wysłany: 2017-12-28, 00:43   

Nie chcę zakładać nowego tematu, zatem podepnę się tutaj.
Dysponuje ktoś spolszczeniem do Homecoming? Od kilku dni szukam i na nic nie trafiłem. Wszystkie linki usunięte albo zawirusowane. Dorwałem jedynie jakieś dziwne spolszczenie wersji konsolowej. Współgra z wersją Steamową PC ale pojawiają się drobne błędy więc na dłuższa metę nic z tego.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group