Silent Hill Page
 
Forum Silent Hill Page 
 Strona główna  Regulamin  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Zaloguj  Rejestracja

Poprzedni temat «» Następny temat
Niedziałające trofea [PS3]
Autor Wiadomość
Wendigo 
Valtiel



Pomógł: 2 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Sie 2008
Posty: 995
Skąd: Dowództwo Galaktyczne Ashtar
Wysłany: 2017-09-02, 17:40   Niedziałające trofea [PS3]

Jak sama nazwa wskazuje. Myślałem, że wbiję sobie platynę w Downpour, ale gra ma zwyczaj nieprzyznawania trofeów. Chodzi mi tutaj o trofea z zabijaniem przeciwników (zabij 25 przeciwników pistoletem lub shotgunem, zabij 10 weeping batów czy zabij 10 Dolli). Pozostałe trofea np. z sidequestami działają. W czeluściach internetu znalazłem opinie, że trzeba wyczyścić save'a i zacząć od nowa, ale może ktoś z Was spotkał się z lepszym rozwiązaniem?
 
 
     
Daffodil 
Lurker



Wiek: 22
Dołączył: 07 Kwi 2015
Posty: 375
Wysłany: 2017-09-05, 03:20   

Spróbuj zaktualizować grę, zsynchronizować trofea... albo po prostu jeszcze raz je wbić. Na Xboxie podobna przypadłość mnie spotkała, chyba nawet za osiągnięcie tego samego rodzaju. :P Chodzi bowiem o to, że w kilku miejscach konsola pokazuje, że wbito achika (bo wgląd w zdobyte osiągnięcia można mieć na kilka różnych sposobów), a w innych że nie. ;) Nie wiem, jak ostatecznie temu zaradzić, będę próbował zapewne sprostać wyzwaniu jeszcze raz.
Daj znać, jeśli powtórzenie warunków na odblokowanie trofeum coś da.
_________________
Strzeż się spojrzenia Mary Shaw,
miast dzieci miała lalek sto.
A jeśli ujrzysz ją we śnie,
przed krzykiem niech Bóg broni cię.
 
     
Wendigo 
Valtiel



Pomógł: 2 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Sie 2008
Posty: 995
Skąd: Dowództwo Galaktyczne Ashtar
Wysłany: 2017-09-05, 14:22   

Ukończyłem grę kolejny raz i tym razem nie dostałem trofea za zagadki na poziomie hard, wszystkie notatki i wszystkie sidequesty.

Wczytywanie gry przed spełnieniem warunku trofea i spełnianie go ponownie nie pomagało. Za każdym razem rezultat był ten sam.

Wywaliłem wszystkie zapisy, zrobiłem reinstall i spróbuję jeszcze raz. Jeśli nie da się, to trudno.
 
 
     
Wendigo 
Valtiel



Pomógł: 2 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Sie 2008
Posty: 995
Skąd: Dowództwo Galaktyczne Ashtar
Wysłany: 2017-09-20, 21:10   

Wyczyściłem wszystko, zrobiłem reinstall aktualizacji i trofea znowu zaczęły działać. Jest to jedyne rozwiązanie jakie znalazłem na problem z trofeami.

A dzisiaj nawet wbiłem platynę w SH: Downpour :)
 
 
     
Daffodil 
Lurker



Wiek: 22
Dołączył: 07 Kwi 2015
Posty: 375
Wysłany: 2017-09-21, 03:53   

Poprzez wyczyszczenie wszystkiego masz na myśli format dysku czy tylko wywalenie wszystkich plików Downpoura?
_________________
Strzeż się spojrzenia Mary Shaw,
miast dzieci miała lalek sto.
A jeśli ujrzysz ją we śnie,
przed krzykiem niech Bóg broni cię.
 
     
Wendigo 
Valtiel



Pomógł: 2 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Sie 2008
Posty: 995
Skąd: Dowództwo Galaktyczne Ashtar
Wysłany: 2017-09-21, 07:38   

Tylko pliki związane z Downpourem.
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group