Hellsing TV to bida straszna - bez dystansu, dobrej reżyserii, z muzyką średnio pasującą do konwencji, z fatalnie potraktowanym materiałem z mangi.
Hellsing Ultimate to już rozrywka anime na najwyższym poziomie, z bardzo dobrą oprawą audio-video, kapitalnymi seiyuu (rządzi Wakamoto jako Andersen), co wszak nie dziwi, skoro jest to niemal kadr w kadr wierna adaptacja mangi. Mangi, która zgrabnie kontynuuje wątki powieści Brama Stokera i rehabilituje wampirzy mit w popkulturze, który pewna saga strasznie zeszmaciła.
Przy okazji update'u tematu powiem, że ep 10 wyjdzie w grudniu, bodajze 21 ;P
Dla mnie jeśli chodzi o seiyuu masterem jest Jouji Nakata (Alucard), którego głos i umiejętności ubóstwiam, nie tylko w tym anime. Jego śmiech z 4 odcinka to najbardziej szalony i psychopatyczny śmiech, jaki w życiu chyba słyszałam.
_________________ "Through the darkness of future's past
Magician longs to see.
One chants out between two worlds
FIRE WALK WITH ME"
@Zaratul: Zgadzam się całkowicie z Twoją opinią na temat TV, muzyka była świetna, bardzo lubię jej słuchać ;P
Co do wydania polskiego Ultimate'a, to o takich planach nic mi nie wiadomo, ogólnie, jeśli chodzi o wydawanie anime w Polsce to jest cienko, praktycznie ostatnio nic się nie ukazuje.
_________________ "Through the darkness of future's past
Magician longs to see.
One chants out between two worlds
FIRE WALK WITH ME"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum