Zauważyliście, że po przejściu gry intro ulega pewnej zmianie?
Nope. Mógłbyś napisać pod spoilerem, jakiej? W pierwszą część grałam tylko 2 razy, i z uwagi na moje obecne miejsce pobytu i faktu, że nie brałam ze sobą ani gier ani konsol, nie zapowiada się, żebym prędko zagrała ponownie...
Dobre, sprawdziłem przed chwila ze gliniarz jest z 1990 wiec jedyne co mi teraz przychodzi na mysl to ze japonczycy tworzac w silent hill te lokacje wzorowali sie na pierwszym z brzegu filmie amerykanskim o szkole z lat osiemdziesiatych i widocznie padlo na gliniarza co ciekawe z przedszkola a nie ze szkoły.
_________________ „Dimidium facti, qui bene coepit, sapere aude, incipe”
Jakiś czas temu znalazłem reklame Jim Beama(o czym kilka postów wcześniej). Teraz zobaczyłem, że w Silent Hill jest jednak też reklama mojego ulubionego alkoholu: Jacka Danielsa. Znajduję się zaraz obok jima, jednak żeby to dostrzec potrzebne jest sokole oko i dość dobra znajomość etykiety Jacka.
W sumie to nie koniec ciekawostki: większość chyba pamięta napis REDRUM na bramie garażowej, zaczerpnięty ze Lśnienia. Otóż właśnie na tych samych drzwiach jest ta reklama co znaczy jakby JackDaniels=MURDER. Więc dzieci nie pijcie, bo alkohol zabija.
LOLOLOL.... nie wiem czy wiesz ale pełne imię postaci z Lśnienia to John Daniel "Jack" Torrance. Jack to zdrobnienie jakby. Także Jack Torrance pił w barze w "Jacka Danielsa" podanego przez barmana ducha... wiec, yeah...... nic nowego....
_________________ SH is in me...
Sometimes i feel like this...
Nie wydaję mi się że to nic nowego... Nikt o tym nie wpominał, więc...hmm... Poza tym to sugerujesz, że to nie od dzisiaj wiesz o tej reklamie JD w Silent Hill...I don't think so x2. Ja to widzę tak że po prostu podpiełeś swoje gówno pod mojego posta i tyle nic więcej nic mniej... Z reguły nie brne w dalsze dyskusje na tak dziadowskie tematy, ale jak ''ktoś'' pisze w tak antypatyczny i nadpobudliwy sposób, dążący do jakiejś nic nie znaczącej konfrontacji to inczej chyba nie można.
Zastanawiałem się też skąd ten bann był...się wyjaśniło...też coś
Ostatnio zmieniony przez OldSnake 2012-05-30, 16:56, w całości zmieniany 1 raz
Na teksturach radiowozów znajdują się napisy "Buffalo Police" http://pl.wikipedia.org/wiki/Buffalo Na innej teksturze, znikły napisy "Buffalo" i powiela się "Police Police" Pojawia się też "Buffalo Chief".
I żeby nie było awantur, szukałem i nie znalazłem jak było to sorka
Nie jestem wszechwiedzący, a już napewno nie postuję gównien, po prostu stwierdzam fakty....
Nie chce się wywyższać czy coś ale jak narazie to ja tylko przypomniałem o drugim imieniu Jacka (co wiadomo tylko z książki, nie filmu) które jest też imieniem jego syna (Danny).
BTW Środkowe imię Danny'ego to Anthony (jego "wymyślony przyjaciel" ma na imię Tony) - you see how it goes ;P
_________________ SH is in me...
Sometimes i feel like this...
Ostatnio zmieniony przez R4Zi3L 2012-05-31, 08:00, w całości zmieniany 2 razy
Wiek: 33 Dołączyła: 20 Mar 2013 Posty: 1759 Skąd: Niegrywalne Miasto Wolnego Świata
Wysłany: 2013-05-21, 19:23
Pierwszą notatką jaką znajduje Harry jest jego "potret" narysowny przez Cheryl. Myślicie, że ma takie dziwne oczy, bo w tedy nosił okulary?
Pisze tutaj bo nie chce zakadać nowego tematu dla takiej błachostki.
_________________ Damage done to the flesh, what they said, in the name of the...
Damage done to the heart, is the start, of the end!
Damage done to my soul, and you know, it knows where my...
Damage done to my life, cursing loud, as the chaos!
Pierwszą notatką jaką znajduje Harry jest jego "potret" narysowny przez Cheryl. Myślicie, że ma takie dziwne oczy, bo w tedy nosił okulary?
Pisze tutaj bo nie chce zakadać nowego tematu dla takiej błachostki.
Pisarz para się z krótkowzrocznością. Treść na temat Harrego na stronie mówi że był pisarzem.
Pewnie tak. IMO główna postać z okularami w Silent Hill by nie pasowała.
Wiek: 33 Dołączyła: 20 Mar 2013 Posty: 1759 Skąd: Niegrywalne Miasto Wolnego Świata
Wysłany: 2013-05-21, 19:33
Pewnie je zgubił po wypadku, a raczej wcale sie nimi nie przejmował i dlatego nie skumał od razu, że Cheryl i Alessa są do siebie bardziej niż podobne.
_________________ Damage done to the flesh, what they said, in the name of the...
Damage done to the heart, is the start, of the end!
Damage done to my soul, and you know, it knows where my...
Damage done to my life, cursing loud, as the chaos!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum