- Kolejność pisania - wedle listy.
- Po napisaniu przez ostatnią osobę następny fragment pisze pierwsza (ja znaczy się). I tak w kółko.
- Co do motywu "a jeśli danej osoby nie ma, to jak z pisaniem?" - tutaj musimy się dobrze porozumieć - jeśli dana osoba wie, że nie będzie mogła napisać gdy będzie jej kolej (dużo zależy też JAK CZĘSTO będziemy toto pisali), niech da jakoś przedtem znać. Enyłej, jeśli dana osoba nie napisze swojego fragmentu w ciągu 12 godzin od posta poprzedniej, następna może pisać śmiało.
- Teraz kwestia techniczna - "jeden post - jedno zdanie" byłoby zbyt proste i ograniczające kreatywność, umówmy się więc na kilka zdań. Nie ustalam jakiegoś konkretnego limitu, ważne by dany fragment nie był ani za długi ani za krótki.
- A teraz "jak będziemy przez to przechodzić". Fragment następnej osoby zacznie się od zdania kończącego fragment poprzedniej osoby, by miało to jakieś ręce i nogi. To ma być w końcu improwizacja, nie burdel : )
(by Pyramid Head)
Tutaj opisujemy też własne wrażenie tudzież sugestie dotyczące naszej Improwizacji. Jeśli się nie sprawdzi - wywalić.
_________________ „Większość ludzi, w jakimś momencie życia, potyka się o prawdę. Wielu szybko się podnosi, otrzepuje i zajmuje swoimi sprawami, jakby nic się nie stało.” - Winston Churchill
"Czytaj wszystko, słuchaj każdego. Nie dawaj wiary niczemu, dopóki nie potwierdzisz tego własnymi badaniami" - William Cooper
Temat przydatny jak diabli. Zwłaszcza, że sam pomysł na wspólne prowadzenie jakiegoś opowiadania, uważam za niezwykle trafiony i przyjemny. Póki co, całość zaczyna nabierać jakiś rumieńców, i kto wie, może uda nam się stworzyć coś w miarę ciekawego. Na chwilę obecną pozostaje mi życzyć przyjemnej zabawy
Pomysł świetny i brawa Pyramidowi za wprowadzenie go w życie, nawet jeśli to nie był jego własny. Także z niecierpliwością czekam jak to się rozwinie (i oby to się rozwinęło w dobrym kierunku - vide podobny temat na innym forum przytoczony wczoraj w shoucie ). Jednak jeśli to ma być czysto spontaniczna improwizacja, to moim skromnym zdaniem wszelkie uzgadnianie dalszego rozwoju wydarzeń opowiadania w tym temacie było by trochę nie na miejscu
Majkel: tu nie chodzi o uzgadnianie, broń Boże. Chodzi o to żeby wyrazić opinię, zapodać pomysłem czy cokolwiek co wiąże się z gł. topiciem już wczoraj na szoucie pisałem że tai topic być powinien
Ja też oficjalnie pochwalę Pyramid'a za stworzenie tego tematu gdyż uważam, że może wyjść z niego coś naprawdę, naprawdę godnego uwagi. Jak na razie wszystko idzie ku temu.
Ale nie chwalmy tak nie chwalmy co byśmy nie popadli w samozachwyt ;P
_________________ Człowiek może wytrzymać cały tydzień bez picia, dwa tygodnie bez jedzenia, całe lata bez dachu nad głową, ale nie może znieść samotności. To najcięższa tortura.
wawmaster dopisał się jak PH zamieścił już drugą notkę, więc musi niestety poczekać, aż przejdzie druga kolejka ;]
A motyw ten można owszem fajnie prowadzić. Zresztą piszcie jak macie ochotę, (tylko bez angielszczyzny )
_________________ „Większość ludzi, w jakimś momencie życia, potyka się o prawdę. Wielu szybko się podnosi, otrzepuje i zajmuje swoimi sprawami, jakby nic się nie stało.” - Winston Churchill
"Czytaj wszystko, słuchaj każdego. Nie dawaj wiary niczemu, dopóki nie potwierdzisz tego własnymi badaniami" - William Cooper
Amaterasu: nie mozesz dopisywać się kiedy popadnie, musimy trzymać kolejnosć. Jeśli ominie cię kolejka musisz zaczekać na kolejną turę. Dlatego twój post poleciał
Amaterasu: nie mozesz dopisywać się kiedy popadnie, musimy trzymać kolejnosć. Jeśli ominie cię kolejka musisz zaczekać na kolejną turę. Dlatego twój post poleciał
Indeed, tak powiedziałem. Nie musimy robić z "Improwizacji" jakiejś sztywno regulaminowej gry, jako że nie pędzi ona z prędkością gazeli/geparda/wyścigówki. Tak więc, oficjalnie mówię "pozwalam" : )
_________________ [quote="Aisza 20:35"]własnie myslę o 4um, walczę o nie, nie dopuszczę do tego żeby kłamstwo i chamstwo wygrało[/quote]
Zróbmy tak - Mike-L będzie miał pierwszeństwo, choć Amaterasu może też napisać, jeśli go uprzedzi. A żeby nie było chaosu to faktycznie - kolejka stracona, czeka się na następną ; ) Bo rzeczywiście burdel z organizacji będzie.
_________________ [quote="Aisza 20:35"]własnie myslę o 4um, walczę o nie, nie dopuszczę do tego żeby kłamstwo i chamstwo wygrało[/quote]
Sorry, ale nic dziś nie napiszę. Nie mam głowy ani czasu niestety. Także piszcie śmiało.
Pragnę poinformować, że postanowiłem nie brać więcej udziału w powyższej zabawie, więc jeżeli czekacie na posta od mojej osoby, to możecie mnie śmiało pominąć. Adios.
Ja sugeruję żeby Ci którym naprawdę nie chce się już pisać w tym temacie się tutaj zadeklarowali bo stoi nieczynny i nikt się nie kwapi by coś napisać ;>
_________________ Człowiek może wytrzymać cały tydzień bez picia, dwa tygodnie bez jedzenia, całe lata bez dachu nad głową, ale nie może znieść samotności. To najcięższa tortura.
Ja tymczasowo się wypisuję. Temat wyraźnie umarł i nikomu nie chce się już pisać. Przynajmniej nic sensownego. A szkoda bo mogło być ciekawie. Anyways, dopóki w temacie się nic nie ruszy - i am out.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum