Śpiewasz? Grasz na Basie? Klaszczesz u Rubika?
Ujawnij się!
Zarzucajcie swoje kawałki....nie wstydźcie się tego
Ja niestety nie moge pochwalić się swoimi ponieważ jeszcze ich nie nagrałem...muza jest a wokal czeka xD ale jak tylko znajdę czas i nie będę chory to napewno zarzuce po nagraniu
Pochwalę się, a co! Nagrań żadnych nie mam, ale kiedyś uczyłem się grać na pianinie xD Co prawda grałem tylko klasykę, ale powiem szczerze, że ostatnio coraz częściej mam ochotę na powrót do klawiszy... Może to przez Tori Amos?
_________________ "Reaching out to embrace whatever may come."
Maynard James Keenan "Lateralus"
Wiek: 37 Dołączył: 16 Lis 2007 Posty: 129 Skąd: prosto z 1967, yoh
Wysłany: 2007-11-17, 15:44
Też się pochwalę, nagrań żadnych nie mam, chyba że na moim niezawodnym magnetofonie.
Gram na gitarzę klasycznej oraz elektrycznej, ba nawet się zebraliśmy z kumplami i założyliśmy zespół. Mieliśmy nawet okazję grać w wiejskim ośrodku kultury, hehe.
_________________ feed feed feed eat eat eat head head head long long long hair hair hair smokin' smokin' smokin' caterpillar caterpillar caterpillar run run run
Ja pół roku temu jeszcze grałem w zespole... Mieliśmy 2 koncerty (w tym jeden to właściwie nie koncert tylko występ na festiwalu w gimnazjum). Dam Wam adres z tego właśnie wydażenia... Odrazu mówię, że daliśmy solidnie dupy i nie krytykujcie tego nawet bo zespół się rozpadł więc to nic nie da. dodam jeszcze, że drugi koncert wyszedł o niebo lepiej.
To ja też się mogę pochwalić, w chórze robiłam z 11 lat, w gimnazjalnym zespoliku z rok :-> Nagrań żadnych nie mam. Gram na gitarze, popykać na organach czy pianinie też trochę umiem, jak i popitolić na flecie :mrgreen: Choć przyznam, na nutach się nie znam, ot paradoks
Ja też trochę na pianinku i organach pogrywam.
Jak byłam "młoda" (czyt. czasy gimnazjalne) , potrafiłam wygrac niemal każdą melodyjkę ze słuchu. Teraz został mi taki nawyk, że gdy słyszę jakąś melodię, która przypadnie mi do gustu, wybijam palcami na blacie, czy czymkolwiek innym, w zależnosci od tego, gdzie się znajduję .
A ja gram sobie na gitarze od 2 lat. Glownie gram na elektryku ale umiem tez na klasyku, akustyku i basie. Akordow prawie wogole nie umiem, nazw strun tez (porazka wiem ale w zasadzie po cholere mi znac kolejnosc tych 6 literek ) a o nutach to juz wogole nie ma mowy
Ja od ponad 4 lat czynnie zajmuje się komponowaniem swojej własnej muzyki. Gram troszkę na gitarze oraz klawiszach, jednak przez dziwne bóle i grążącemu moim palcom reumatyzmowi nie jestem w stanie opanować tych dwóch instrumentów w stopniu przynajmniej bardzo dobrym.
Pozostaje mi więc tylko wyobraźnia muzyczna oraz obecne techniki nagrywania muzyki. Zazwyczaj korzystam z wszelkiej maści syntezatorów oraz wtyczek Vst'i.
Tworzę w kilku stylach. Najbliższe są mi jednak Ambient, Trance oraz Muzyka Filmowa.
To co teraz wam zaprezentuję nie jest może czymś wybitnym, ale w jakiś sposób przedstawia moje malutkie uduchowione wnętrze.
Calvaire - kawałek skomponowałem zaraz po obejrzeniu filmu o tym samym tytule. Tego typu muzyka jest mi szczególnie bliska.
http://www.speedyshare.com/175332687.html
Too Many Times (rmx) - Fragment padu oraz leada z remiksu Kai Tracida mojego autorstwa. Typowy trance, więc ortodoksyjny fani muzyki rockowej mogą sobie ten fragment odpuścić.
http://www.speedyshare.com/508189562.html
ja od dwóch ( a może trzech) tygodni ucze sie grać na gitarze. Puki co ciskam na akustyku( z resztą porzyczonym) chciałbym grać na elektryku, ale puki co nie stać mnie zeby se kupic. No więc wrzuce owoc mojej pracy. Jest to taki niby mini cover, a w zasadzie fragment piosenki All These Things I Hate zespołu Bullet For My Valentine. Uprzedzam ze ucze sie dopiero 3 tygodnie. pozdro. Proszę o opinie te negatywne również są mile widziane
Masz nauczyciela, prawda?
Wg mnie grasz naprawde dobrze jak na 3 tygodnie. Ja mogłem tylko marzyć żeby po takim czasie grać tak jak Ty :roll: . Oby tak dalej to bedzie z Ciebie pro xD.
Dzięki Bloo :razz: . Ten występ to było coś takiego, że w mojej starej szkole był dzień otwarty i zrobili tam jakiś pokaz talentów. No i tak sobie to oglądałem i oglądałem i w końcu wziąłem gitarę od jakiegoś ziomka, przestroiłem gitarę,spytałem się prowadzącej czy mogę wbić na "scenę" i zagrałem. Tak spontanicznie bez żadnych przygotowań xD. (na początku przy "laugh it all at your face" miałem takiego gluta w gardle i to nie dokońca zabrzmiało tak jak chciałem :grin: )
szczerze mówiąc to ucze sie sam w domu. A mój "nauczyciel" tylko pokazał mi kilka ćwiczeń na rozćwiczenie palców i porzyczył gitarę. A tak to siedze sobie w domciu przed kompem, szukam interesujących mnie tabów i powolutku rozkminiam każdy utworek:) Dzieki za miłe słowa:P A tak apropo Twojego filmiku, to ja widze, że Ty już jesteś pro pozdro
Ostatnio zmieniony przez wawmaster 2008-03-20, 23:06, w całości zmieniany 1 raz
No to szacun dla Ciebie w takim razie xD. Ja to po miesiącu miałem problemy z graniem różnych motywów na jednej strunie a Ty juz akordami walisz xD. A tak z ciekawości... dużo dziennie ćwiczysz?
PS. do pro mi jeszcze daleko xD
aktualnie nie moge zbyt dużo czasu poświęcić gitarze. Wiesz.... szkoła i te sprawy. Tak w tygodniu moge poświęcić na to nie więcej niż godzinke dziennie max 2 godzinki. Przeważnie wieczorkiem od 19 -21. Ale na wakacje planuje ostro sie wziąć do roboty:) No i jest duża szansa, że na wakacje (patrz: 23 czerwca - moje urodzinki ), dostane elektryka. A co do motywów na jednej strunie to ja właśnie od tego zaczynałem. Zaraz nagram kilka takich krótkich melodyjek i wstawie.
EDIT: Albo nagram to jutro, bo teraz to już troche późno jest i zaraz starsi będą sie czepiać :DDD
Ostatnio zmieniony przez wawmaster 2008-03-20, 23:39, w całości zmieniany 2 razy
Puty [Usunięty]
Wysłany: 2008-03-20, 23:24
Kośmin - znam i lubię tą piosenkę, jest to jedna z dwóch 30 second to mars które cenię. Szczerze, to bardziej podobał mi się Twój głos - czasami musiałeś czekać na gitarę.
Utworu zapodanego przez Wawmastera nie znam, ale generalnie podziwiam ludzi którzy grają na instrumentach
Szczerze, to bardziej podobał mi się Twój głos - czasami musiałeś czekać na gitarę.
Nie rozumiem tego zdania chyba xD (może to dlatego, że jest dosyć późno). Znaczy chodzi o to, że nie podoba Ci sie jak gram, czy co? xD
_________________ I'm always watching you...
Puty [Usunięty]
Wysłany: 2008-03-21, 00:04
Nie, nie. Granie jest spoko, jednak bardziej podobał mi się głos. Czasami(przynajmniej tak mi się wydawało) robiles pauzy, żeby gitara dogoniła Twój śpiew.
Cóż,samymi nagraniami muzycznymi pochwalić się nie mogę.Właśnie jestem w trakcie kompletownia ludzi do stworzenia kapeli progrock'owej.Jedyne co mogę zaprezentować to koncepty muzyczne o nie za wysokiej jakości,które już od lat czekają na zrealizowanie...mimo wszystko-zapraszam do wysłuchania.
http://aethera.bahu.com/
Wiesz co nawet ,ja już tam zajrzałem...gdy oglądałem twój profil na forum..
Spox muza.
Tyle mogę powiedzieć bo dużo tego masz.
Dam ci komentarz i przy okazji może ja odświeżę te swoje bahu.
edit:
Osobiście znienawidziłem ten serwis(tak z 17 filmów widać tylko 4 ,o to te najgorsze a kolejności nie mogę zmienić) ,z resztą kto chce oglądać "stare gry".
_________________ Sono Me Dare No Me?
Ostatnio zmieniony przez SiedzacyWKiblu 2008-04-25, 08:46, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum