Wysłany: 2008-03-16, 10:13 Co dalej po "Silent Hill: Origins"??
Przeszedłem Silent Hill: Origins i w jakiej kolejności grać teraz??
Czytałem na forum, iż najlepiej 1,3,2 a na końcu 4 lepiej w ten sposób czy po kolei 1,2,3,4??
Abayo!
_________________ Jam jest Bushiken. Istota pomiedzy Bushi(samuraj,wojownik), a Kenshi(szermierz).
Ostatnio zmieniony przez Bushiken 2008-03-16, 10:14, w całości zmieniany 1 raz
SH:O jest prequelem 1 więc teraz najlepiej przejść SH1, a później SH3 bo są ze sobą powiązane. Nic też nie stoi na przeszkodzie stestować SH2 bo to w ogóle inna historia :]
Cytat:
Czytałem na forum, iż najlepiej 1,3,2 a na końcu 4
Tak jest chyba najlepiej. SH4 zostaw na koniec xD
Ostatnio zmieniony przez Bersek 2008-03-16, 10:27, w całości zmieniany 2 razy
Wysłany: 2008-03-16, 10:47
Wiesz już chcę dokładnie przestudiować wątek Alessy. Czyli w 2 i 4 są zupełnie inne osoby i watki niż w 0,1,3??
A i czy 2 i 4 maja jakieś powiązania między sobą i innymi częściami??
Abayo!??
_________________ Jam jest Bushiken. Istota pomiedzy Bushi(samuraj,wojownik), a Kenshi(szermierz).
Wysłany: 2008-03-16, 10:54
Ok dzięki za pomoc, i żeby nie zakładać nowego tematu.
Na allegro zamierzam kupić wszystkie części bo nigdzie indziej nie ma i SH 2 "Director's Cut" czy "Edycję kolekcjonerską" lepiej??
AbayO!
W Edycji kolekcjonerskiej nie ma "Born from a wish", a w "Director's Cut" - wywiadów z twórcami ;p.
Ogólnie to wywiady można znaleźć na necie (Making of Silent Hill), a "Born from a wish" to nawet ciekawy mini-scenariusz.
Bo ona wyszła wcześniej, niż Director's Cut. Przynajmniej tak mi się wydaje - pamiętam, że kumpel miał jakieś wydanie SH2 na PS2 z wywiadami twórców (stąd moje przypuszczenia, że to właśnie edycja kolekcjonerska) i nie miał w nim "Born from a wish".
Mam obydwie wersje i zgadza sie Mr_Zombie.Edycja k... wyszla w 2001 a DC 2002 w platynie.Ofkoz na PS2
_________________ "To, że jestem online na forum nie znaczy, że siedze przed kompem. Pomyśl o tym zanim coś takiego napiszesz " - Józef Piłsudski, Biblia 14:23
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum