Dark Resurrection jest naprawdę świetne. Jedna z najlepszych pozycji n PSP. Przeszkadza tylko D-Pad oraz brak możliwości grania przez internet
Jestem posiadaczem PSP Slim & Lite (PB) od niedawna i juz pare razy biegalem do McDonalda gdyz tam akurat jest 'Hotspot' i jakos moglem grac w DR razem z innymi... sprobowalem nawet pokonac Mashtera ale okazal sie silniejszym przeciwnikiem niz sadzilem
Wybacz ale mi akurat Slim i Lite najbardziej odpowiada lzejszy, bardziej oplywowy ksztalt, w menu 28 kolorow tla, TV Out, moze co do PB (Piano Black) nie jestem zbytnio usatysfakcjonowany, poniewaz strasznie sie na tym lapy odbijaja... ale cale szczescie, ze w ciemnosci jakos te zamazy nie sa widoczne
P.S - pierwsza moja gra jaka przeszedlem na tej kieszonsolce to bylo Loco Roco xD rodzice byli wstrzasnieci...
Normalnie... zaden rodzic, ktory jest odizolowany od elektroniki (mam na mysli komputery, konsole itd.) na pewno nie zrozumie tej sytuacji: dwaj synowie kupuja jakas mala gierke dla dzieci i na dodatek przechodza tytuly, w ktorej to glowni bohaterowie turlaja sie po ziemi i spiewaja jakies nie z tej ziemi piosenki. Ale dla nas (mnie i mojego brata) Loco Roco jest latwym, lecz bardzo ciekawym tytulem - armageddon zaczyna sie w momencie, gdy chcemy wycisnac 7 poty z gry; szukanie tajemnych przejsc, omijanie czarnych "modzi" oraz rozmnażanie swojego zoltego przyjaciela na kilka malych czastek, czyni te gre niepowtarzalna (framerate smiga az milo, ladna grafika - grywalnosc takze ujdzie; bowiem sterujemy tylko dwoma przyciskami: R1 i L1. Czegoz chciec wiecej ?)
EDIT
Cytat:
To ja chyba jestem ślepy że tego nie zauważyłem... Zaraz odpale i sprawdze czy mi tu nie kłamiesz
Wczoraj cos mi sie pomieszalo, dlatego przepraszam... w DR nie mozna grac przez neta tylko bezposrednio (stworzylem nawet wlasnego ghosta, a walczylem z ghostem Mashtera :\). Wszystko pokickalem za co jeszcze raz sorry...
pierwsza moja gra jaka przeszedlem na tej kieszonsolce to bylo Loco Roco xD rodzice byli wstrzasnieci...
Loco Roco jest niezle jesli gra sie w demko. Jej czar pryska jak ma sie pelna wersje. Na PSP czekam tylko na SH:Origins i God of War: Chains of Olimpus. Pozniej opycham konsolke, bo nie ma na niej w co grac jak dla mnie. Ale fakt faktem Tekken na PSP jest cool-top-trendy Gram Asuka i Lily. Asuka, bo sam cwicze aikido (choc Asuka robi raczej mieszanke roznych styli i w tym aikdo), a Lily jest poprostu swietna postacia jak dla mnie :]
Ostatnio zmieniony przez Makaroniarz 2007-11-20, 13:39, w całości zmieniany 1 raz
Nie wiem, jakie gatunki gier lubisz Makaroniarz, ale jest jeszcze kilka dogodnych pozycji na PSP.
Fakt faktem, że nie są one zbyt wymagajace, ale jest pare tytulow, w ktore mozna popykac, np. Simpsons The Game (ostatnio gram i jest świetna), Manhunt 2 (jest na co popatrzeć), Final Fantasy VII Crisis Core, Warhammer 40k: squad command, Metal Gear PO OPS i wiele innych, trzeba tylko poszukać i się wgrywać
Sterowanie jest uproszczone, a wymienilem ten tytul, bo jest jednak rzadko spotykanym typem gier na PSP (jak chociazby MYST) i zreszta Warhammera zna kazdy, bo to dobra gra.
Ostatnio zmieniony przez Kruk 2007-11-20, 14:07, w całości zmieniany 1 raz
Trivane, ale gorzej leży w rękach, jest mniej wygodny i bardziej męczy dłonie/palce (Grałem wiele godzin na tym i na tym - slim pożyczony od kumpla na pare dni i na pewno nie kupię slima tylko po to, żeby dostać tv-out za 200 zł.)
Gdzieś był filmik porównujący obie konsolki. Ale teraz naleźć nie mogę
Jeżeli to Twoja pierwsza konsolka PSP to fakt dobrze zrobiłeś, że ją kupiłeś
A dajcie spokój, praktycznie niczym się nie różnią, a na dodatek trzeba się męczyć przy graniu bo słabo leży w dłoni jak już mówiłem. I jeszcze ładować w TV, żeby używać raz na jakiś czas tv-out? Szczerze jak chce się grać na TV to ps2/3 proponują, a nie PSP gdzie z gier będzie pixeloza taka, że szok.. Jedynie co to filmy można oglądać i tylko z tego powodu chciałbym ten TV-Out, ale jak trzeba mieć specjalny TV.. Kurde jadąc na wakacje do 'wujostwa', albo gdziekolwiek do jakiegoś ośrodka nie będę taszczył mojego nowego TV, żeby móc filmy oglądać...
W życiu się nie przesiądę na S&L no chyba, że mi padnie całkowicie PSP i nie będę nigdzie mógł dorwać Classica.. Ale wtedy to już pewnie będzie PSP2 ;]
Trivane, ale gorzej leży w rękach, jest mniej wygodny i bardziej męczy dłonie/palce (Grałem wiele godzin na tym i na tym - slim pożyczony od kumpla na pare dni i na pewno nie kupię slima tylko po to, żeby dostać tv-out za 200 zł.)
Gdzieś był filmik porównujący obie konsolki. Ale teraz naleźć nie mogę
Jeżeli to Twoja pierwsza konsolka PSP to fakt dobrze zrobiłeś, że ją kupiłeś
W necie narzekaja, ze PSP-100(4) ma zbyt wielki tyl i przeszkadza to w objeciu konsolki czy cos w tym stylu... oprocz portu TV Out PSP Slim i Lite posiada recznie otwierana kieszen UMD, Wi-Fi zamiast IR, jest zgrabniejsze i ma mniejsza wage...
Moim zdaniem jezeli ktos planuje zakup PSP to powinien kupic oczywiscie Slim & Lite (2004), poniewaz cofanie sie do poprzedniego modelu nie ma sensu (jezeli idzie za tym jakas atrakcyjna cena to 'ofkoz' jest to dobra inwestycja). Po pierwsze: poprawiono wiele drobnych wad poprzedniczki, ma bardziej oplywowy ksztal i (imo) gra sie o wiele przyjemniej... a wyjscie TV Out to nie jest az taki dobry pomysl - w koncu nie po to kupuje sie takie kieszonsolki
Nie wiem, jakie gatunki gier lubisz Makaroniarz, ale jest jeszcze kilka dogodnych pozycji na PSP.
Fakt faktem, że nie są one zbyt wymagajace, ale jest pare tytulow, w ktore mozna popykac, np. Simpsons The Game (ostatnio gram i jest świetna), Manhunt 2 (jest na co popatrzeć), Final Fantasy VII Crisis Core, Warhammer 40k: squad command, Metal Gear PO OPS i wiele innych, trzeba tylko poszukać i się wgrywać
Generalnie odpowiada mi bardziej line-up DSa. Z grami RPG, logicznymi, przygodowkami i grami "alternatywnymi" na czele. Ogolnie bedzie tez kilka calkiem, calkiem horrorow
No jak w tytule. Mowcie co myslicie o tym sprzecie. Ogolnie zalezy jedak mi na tym, by w temacie toczyla sie normalna i cywilizowana rozmowa o grach na ten sprzet itp. Jak ja porownujecie z innymi sprzetami przenosnymi?
Porównania nie mam...chyba ze z GBA ale to inna przestrzeń...w sumie PSP miałem raz w rękach na chwilę ale zamierzam nabyć w te wakacje jeśli praca wypali...jestem tak najarany na te sprzęcicho ze pała mała...tym bardziej ze kumpel (pzdr Juri) zakupił i psuje mi krew niemiłosiernie relacjami jakie to SH:) jest fajne xD czy jak to wykład mija przy piłeczce...ehhh...no nic, mam nadzieje ze mi sie uda zdobyć bo o PS3/X360 nawet nie śnie a PS2 ok ale ja mało czasu spędzam w domu i jeszcze nie w tym pokoju wiec psp 4 me ;d
Gdy zakupiłem PSP to sie ogolnie nie roczarowalem. Liczba opcji, jakia mialem dostepna mnie zadowalała: muzyczka,video,zdjecia, themy, internet (choć nie korzytsałem ) gry (nie tylko na psp, ale takze psx, capcom system 1,2, sega genesis, SNES). Jednak jezeli nie kupujemy konsolki "tuningowanej", czyli z tak zwanym custom firmware, nie daje nam to takiej satysfackji, bo przede wszystkim widzimy mniejsza ilosc opcji i frajdy, jaka mamy ze sprzetu. Jezeli chodzi o same gry to wiadomo, ze nie ma co oczekiwac ambitnych gier, ale jest kilka produkcji wartych uwagi m. in. : GTA VCS, GTA LCS, Metal Gear PO OPS, Manhunt 2, Final Fantasy Crisis Core, Crash of Titans, Warhammer. . Sa jeszcze tytuly, ktore dopiero maja sie ukazac: Gran Turismo 4, God of War, Civilization. Dlatego polecalbym ta konsolke ze wzgledu na jej wszechstronnośc (internet, muza, filmy, gry) i tym, co sie wahaja, czy kupic powiedzialbym TAK.
Ostatnio zmieniony przez Kruk 2007-11-20, 17:59, w całości zmieniany 2 razy
gry (nie tylko na psp, ale takze psx, capcom system 1,2, sega genesis, SNES)
O właśnie Może mi ktoś wytłumaczyć jak wygląda granie na Snesie czy PSX-ie za pomocą PSP? Jestem ciekaw czy potrzeba do tego jakichś emulatorów oraz jak te gierki się zachowują na PSP
Świetna kosnolka. Jestem szczęśliwym posiadaczem od jakiegoś czasu i muszę powiedzieć że nie żałuje że ją kupiłem. Masa świetnych gierek (MGS, Tekken, SH, GTA), możliwość oglądania filmów, słuchania muzyki i przeglądarka internetowa robią swoje Właściwie jedyna konkurecja dla psp to ds, ale dla mnie nie ma on szans. Dotykowy ekran - po co, jeżeli i tak w wielu gierkach jego użycie ogranicza się do wyboru w menusach. PSP ma zdecydowanie lepsze gierce(chyba że ktoś od MGS woli "zrób naleśniki XIII"). Dla tych którzy nie posiadają, gorąco polecam(cena jak na konsolke też bardzo atrakcyjna).
to ja mam pytanko jak wyglada sprawa z tym?? jak się łączysz? czy jest mozliwośc normalnego buszowania po sieci? jak to wygląda itp itd opiszcie mi poprostu internet wPSP
ok aj nie wiem nawet co to znaczy niech się moze wypowie ktoś kto już próbował albo wie jak to działa...plz piszcie jak do słupa bo mi takie terminy nic nie mówia xD
Akurat MYST musial sie pojawic na PSP... taki juz los tego tytulu ze musi sie pojawic na wszystkich systemach ktore go pociagną ... a tak BTW to przeciez strategie na konsole to tez nie rzadkość
_________________ SH is in me...
Sometimes i feel like this...
WiFi to taki LAN bez kabli... czyli szukasz kompa ktory udostenia polaczenie interetowe w eter i laczysz sie w odleglosci kinkunastu metrów z tym kompem i masz dostep do neta (i multiplayera).... mozna sie takze podlaczac adhock czyli bezposrednio bezprzewodowo z innym PSP i grac multi lub nawet wymieniac sie contentem...
_________________ SH is in me...
Sometimes i feel like this...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum