Spójrzcie na to zdjęcie i powiedzcie mi - czy wiecie dlaczego James wynosi Mary z więzienia? Jakieś ukryte znaczenie? Bo zobaczcie: Kraty w oknach i te w ścianie to całkiem jak z więzienia.. O co w tym może chodzić?
Jeśli chce uwolnić Mary z koszmaru o znaczy, że to więzienie jest dla niego czymś szczególnym? Jakimś koszmarem, w którym James nie chce się znaleźć (zabójstwo żony -> więzienie) ? Wiem wiem mongloskie teorie
Ale zwróćcie też uwagę, ze w trailerze to więzienie bardzo przypomina te korytarze z celami w Więzieniu w SH2. Może to jest jakieś nieznane nawiązanie fabularne?:D Bo coś mi się wydaje, że twórcy rzadko mieli aż takie metafory (no z wyjątkiem SH4 ^^)
_________________ "Through the darkness of future's past
Magician longs to see.
One chants out between two worlds
FIRE WALK WITH ME"
Ostatnio zmieniony przez AlaV 2010-07-14, 00:35, w całości zmieniany 1 raz
Nie doszukiwałbym się w tym jakiegoś ukrytego sensu.
No, ale jeśli miałbym powiedzieć coś na temat tej sceny to tak:
Więzienie symbolizuje Silent Hill, z którego ciężko wydostać się Jamesowi. Mary w rękach.. hm.. James chce wyjść z Silent Hill, ale właśnie wraz z nią. Potwory są symbolem całych trudności stawianych przed głównym bohaterem. No i mają za zadanie robić piorunujące wrażenie. I szczerze wywiązują się z tego doskonale.
_________________ "And I am not frightened of dying, any time will do, I
Don't mind. Why should I be frightened of dying?
There's no reason for it, you've gotta go sometime."
"I never said I was frightened of dying."
Ostatnio zmieniony przez Pink 2010-07-19, 10:59, w całości zmieniany 1 raz
[SPOILER ALERT]A może po prostu Jim wynosi zwłoki Marii, po tym jak ta kipnęła na koi w bliżej niesprecyzowanych okolicznościach? Jakaś wycięta scena może tam miała jeszcze być.[/SPOILER ALERT]
Ostatnio zmieniony przez StuntmanMikeL 2010-07-20, 16:04, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum