A ja mam wielki problem kupilem gre na PS3 i gra mi sie zawiesza, dokladnie w kuchni prawie na poczatku gry. Robilem przywrocenie plikow i to samo sie dzieje, teraz po przywroceniu plikow skasowalem te dane co trzeba zainstalowac i jeszcze raz instaluje gre.
Co mam zrobic, moglby mi ktos pomoc, to chyba wina gry troche wkurzylem sie, zaraz wrzuce to na yt ;/
Ja grałem w wersję XBOX. Nie miałem w tym miejscu problemu, za to raz mi się coś takiego zdarzyło, gdy wyczerpały mi się bateria w padzie. Potem było OK.
o kurcze, możliwe że jest coś nie tak z wersją PAL, poczekaj aż więcej ludzi będzie mialo grę to się dowiesz. Możliwe że gra potrzebuje tak zwanego day1 patcha . Na wersji NTSC nie było żadnego problemu.
Ja już pisałem w innym temacie, że sam gram na PS3 w wersję PAL i nie ma najmniejszego problemu z freezami - przynajmniej do momentu w którym jestem (biegam już po Silent Hill).
Bardzo możliwe, że to wina konsoli albo HDD. W innych grach nie ma takich problemów?
Wyguglowałem, że ktoś ma podobny problem, tyle że gra wiesza się jeszcze przed menu głównym. Inni piszą, że w ogóle nie mają problemów ze zwiechami.
Ostatnio zmieniony przez Mee 2012-03-29, 09:12, w całości zmieniany 1 raz
mozliwe bo mam ta wersje http://www.gametdb.com/PS3/BLES01446
tak w innych grach nie ma tego problemu, tymbardziej ze zawiesza sie w tym samym miejscu, napisalem do galapagos oni sa dystrybutorem gier Konami w Polsce. Mozesz mi podac linka do forum ?
Ostatnio zmieniony przez hunteriarz 2012-03-29, 09:14, w całości zmieniany 2 razy
Tylko że tu chodzi o wersję NTSC - problem zresztą nie został rozwiązany. Ludzie jeszcze pisali coś o randomowych freezach w trakcie gry, ale nie takich jak w Twoim wypadku, czy tego gościa.
Możliwe, że coś chrzani się w trakcie próby zapisu stanu gry - warto spróbować zrobić jeszcze porządki na HDD, albo odbudować bazę danych:
http://konsole.cdrinfo.pl...build-database/
Robiłem coś takiego po premierze Skyrim, bo ta gra to już wybitne cyrki odstawiała (ale na nie pomogły dopiero patche).
Ostatnio zmieniony przez Mee 2012-03-29, 09:51, w całości zmieniany 1 raz
Trzymam kciuki, w razie czego warto poczekać jeszcze parę dni aż więcej osób ogra europejską wersję - jeśli to będzie powszechny problem, to rzeczywiście powinni zacząć myśleć o patchu.
W historii mojego PS3 takie kosmiczne problemy z jakas gra to mialem tylko przy Alone in the dark, a tak poza tym wszystkie gry(a troche ich bylo) chodzily jak zloto i az sam sie boje teraz kupic downpour...
_________________ „Dimidium facti, qui bene coepit, sapere aude, incipe”
Dowiedzialem sie ciekawych rzeczy odnosnie zawieszania sie gry, mianowicie nie tylko ja mam taki sam problem. Kolesiowi najpierw caly czas zawieszalo sie w menu, probolowac cos kombinowac i mu sie udalo. Teraz zawiesza sie w tym samym miejscu co u mnie.
http://community.us.plays...art=15&tstart=0
Ostatnio zmieniony przez hunteriarz 2012-03-30, 15:19, w całości zmieniany 1 raz
Gra może mieć po prostu źle zoptymalizowany silnik i tym samym przegrzewać konsolę - wtedy bardziej wysłużone modele mogą nie wyrabiać. Przy czym "wysłużony" może tu być zarówno 80GB fat, jak i najnowszy slim. Przy grze SHD moja PS3 od razu wskakuje na wyższe obroty, co zdarza jej się tylko przy dość wymagających technologicznie tytułach (np Uncharted 3).
Ostatnio zmieniony przez Mee 2012-03-31, 15:49, w całości zmieniany 1 raz
Nastepne osoby maja problemy w tym samym miejscu co ja, to dobrze bo Konami bedzie musial patcha wypuscic. Mam pytanko gdzie mam napisac maila do Konami o tej calej sytuacji, napisalem do supportu do Niemiec, odpisali mi ze ta sprawa sie nie beda zajmowac ?
Wreszcie uporałem sie z problemem zmienilem w opcjach wyswietlania PS3 na rozdziałke 576p, gra w tym miejscu sie nie zawiesza, przeszedlem do nastepnego save pointu i zmienilem na 720p. Mozna grac w normalnej rozdzielczosci dopoki gra sie np nie zawiesi, moze wogole sie nie zawiesi. Jesli sie bedzie zawieszac w danym miejscu mozna zmienic na chwile na 576p, ufff nareszcie mozna grac
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum