Silent Hill Page
 
Forum Silent Hill Page 
 Strona główna  Regulamin  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Zaloguj  Rejestracja

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Żelazko
2010-06-26, 19:47
Jak ustawić rozdzielczość panoramiczną
Autor Wiadomość
Żelazko 
Superintendent
Plazi mnie pobił



Dołączył: 14 Paź 2008
Posty: 745
Wysłany: 2010-06-26, 19:30   Jak ustawić rozdzielczość panoramiczną

1) Na początek ściągamy darmową wersję programu ArtMoney bądź płatną jak ktoś może sobie pozwolić na ten wydatek z tej strony:

http://www.artmoney.ru/e_download.htm

2) Później stosujemy się dokładnie do poleceń poradnika zawartego na tej stronie:
http://www.artmoney.ru/articles/e41/widescreen.htm


P.S. Program naprawdę czyni cuda, oczywiście jeśli wykona się odpowiednią procedurę opisaną w poradniku. Tym co nie wierzą zarzucę screena z Silent Hill 2.



Uploaded with ImageShack.us

Lub:
http://img820.imageshack.us/img820/522/122sv.jpg

A jakiegoś admina proszę o przypięcie tego tematu jako bardzo ważny, bo ten program z pewnością zadziała do SH2, SH3, SH4.
---------------------------------------------

Edycja posta: Przetestowałem na razie i zdaje się działać tylko na SH2. SH3 w ogóle nie chce odczytać, a w SH4 nie mogę nawet zmienić rozdziałki jakiejkolwiek, albo mnie wywali do pulpitu. :lol:
Może ktoś wypróbuje na swoim sprzęcie, to dostaniemy więcej oddźwięku i rady.
_________________
Spoiler:



 
 
     
R4Zi3L 
Caliban
NERD



Wiek: 34
Dołączył: 16 Lis 2007
Posty: 1433
Skąd: Kielce
Wysłany: 2010-06-27, 13:58   

Hmm.... sam mogę sobie tak rozszerzyć w ustawieniach monitora... fajnie by bylo jakby mozna bylo naprawde poszerzyc widok....
_________________
SH is in me...
Sometimes i feel like this...
 
 
     
Żelazko 
Superintendent
Plazi mnie pobił



Dołączył: 14 Paź 2008
Posty: 745
Wysłany: 2012-03-17, 01:01   

Nowy sposób na rodziałkę paronamiczną. Nie próbowałem tego jeszcze.
http://widescreengamingfo...#comment-229613

radiantmonolith napisał/a:
I made a step-by-step guide that includes Squizzy's respatcher and making sure that lens flare and advanced post processing filters are selectable. I'll add an article on the Master Game List as soon as I have the necessary permissions.

Furthermore, Squizzy's respatcher is extremely simple, so you do not need to mess with hex values and such.


  • Install Silent Hill 2 and patch it with the soundfix.
  • Download Squizzy's Respatcher and a fixed .exe of sh2pc.exe (unfortunately the patcher does not work with the original .exe)
  • Run the patcher and select the desired resolution
  • Before running Silent Hill 2, make sure that your Catalyst Control Center or Nvidia Control panel has all anti-aliasing and antisioptric filtering set to OFF
  • Run Silent Hill 2
  • Under options select the desired options you want on: e.g. hi-res textures, advanced post processing filters, lens flare, etc. (if the two latter options are unselectable, it is because your graphics control center has AA or AF enabled.)
  • Accept your changes (make sure not to toy with the game's resolution setting. Doing so will override Squizzy's respatcher)
  • Alt+tab and go into Windows' Task Manager (ctrl+shift+esc)
  • Under 'Processes' right-click sh2pc.exe and set the amount of CPU cores to only 1 core. Otherwise you will get sound and stability issues.
  • Go into Catalyst Control Center or Nvidia Control Panel and force your desired AA and AF solution. And make sure to have Triple Buffering set to OFF. Otherwise you will get weird lines in the geometry of the game
  • Return to Silent Hill 2 and select New Game
  • ????
  • Profit
_________________
Spoiler:



 
 
     
Zaratul 
Valtiel



Wiek: 36
Dołączył: 14 Sty 2008
Posty: 1338
Skąd: Swarzędz
Wysłany: 2018-03-26, 20:04   

https://thirteenag.github.io/wfp#silenthill

No to panowie i panie mamy kolejny jeszcze lepszy sposób na widescreen w SH 2-4.
Powyższy patch powstał na bazie SH2proxy wrappera i jest od niego po prostu lepszy i bardziej dopracowany.Oprócz oczywistego widescreena w grze dodaje on wiele przydatnych rzeczy takich jak: ustawienie 1 rdzenia(poprawa zacinającego się dźwięku),naprawa słynnego błędu z latarką,poprawa sterowania gamepadów i last but not least większa rozdzielczość efektu ziarna dzięki czemu wygląda on naprawdę dobrze.

Co do SH1 to emulatory PS1 dzisiaj są tak zaawansowane że można na nich...mieć właśnie SH1 z widescreenem,także polecam. :)

Mam nadzieję że mój post się komuś przyda,no i trochę mi smutno jak widzę co konami zrobiło ze swoimi franczyznami i stanem technicznym wersji "HD".
_________________

 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group