Przeglądając sieć natrafiłem "przypadkiem" na taki obrazek:
Halo of the Sun interesował mnie od dawna a jako że znam english całkiem całkiem - postanowiłem zabrać się za tłumaczenie :grin:
Enjoy!
W kilku miejscach odszedłem od dosłownego tłumaczenia na korzyść lepszego zrozumienia opisu dla niewtajemniczonych. W razie gdyby ktoś miał jakieś zastrzeżenie - trzymam pliczek źródłowy (xcf) coby szybko i łatwo wprowadzić jakieś modyfikacje :grin2:
_________________ NIE KLIKAJ NA OBRAZEK!!! :twisted:
Noo niezła robota Rooster. Szczerze mówiąc widziałem już gdzieś na necie ten opis, ale dobrze jest sobie to odświeżyć i w ogóle mieć to "u siebie". Anyway..kim jest Alizer?
Pomógł: 2 razy Wiek: 32 Dołączył: 07 Sie 2008 Posty: 996 Skąd: Dowództwo Galaktyczne Ashtar
Wysłany: 2009-04-18, 23:45
Rzeczywiście świetna robota Rooster!!! Znalazłem taką stronkę http://varpho.net/uralia/rovas.html jest na niej alfabet węgierskich runów, które znajdują się w Halo of the Sun. Jak ktoś chce, to może sobie odszyfrować i rzeczywiście wszytko się zgadza. Mała ciekawostka tekst, który znajduje się w okręgu jest napisany tzw. bustrofedonem, co linijkę zmienia się kierunek pisania, czyli są to lustrzane odbicia znaków.
Ostatnio zmieniony przez Wendigo 2009-04-18, 23:46, w całości zmieniany 1 raz
Wiek: 33 Dołączyła: 20 Mar 2013 Posty: 1759 Skąd: Niegrywalne Miasto Wolnego Świata
Wysłany: 2013-04-27, 16:11
brakuje opisu "pi" i skarabeusza.
EDIT: Myślę, że liczba pi (czy też symbol ją przypominający) to oznaka pełnego kręgu, może kręgu życia. Skarabeusz natomiast uosabiał boga lub władzę, lub królewską krew.
_________________ Damage done to the flesh, what they said, in the name of the...
Damage done to the heart, is the start, of the end!
Damage done to my soul, and you know, it knows where my...
Damage done to my life, cursing loud, as the chaos!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum