haha kot był prze** :grin: Z filmów starszych polecam wszystkim którzy ie widzieli- Harry Angel, twórcy SH sie na nim wzorowali- klimat, kraty, wiatraki itd :razz:
Ostatnio wybrałem się na film Obecność do kina i podczas seansu w pewnym momencie zacząłem się cieszyć, myśląc sobie "w końcu dobry horror, minęło tyle czasu". Trochę się obawiałem, że w pewnym momencie zepsują coś, ale na szczęście film od początku do końca trzyma poziom i zdecydowanie warto na niego wydać pieniądze. Film jest o starym nawiedzonym domu, do którego wprowadza się niczego nieświadoma rodzinka. Było sporo takich filmów w przeszłości, ale zrealizowany tak dobrze, to rzadkość, bo moim zdaniem przebił "The Changeling". Myślę, że mogę mu spokojnie wystawić 10/10 i pożałować, że nie oglądałem go samemu przed komputerem, bo jednak na sali kinowej wśród tylu ludzi jakoś trudno mi się czegokolwiek bać ;P . Film mogę polecić osobom lubiącym tematykę egzorcyzmów i opętań, bo głównie na tym się on skupia.
Grave Encounters 2 obejrzałem w domu jakiś czas temu. Była noc i byłem sam, ale po filmie jakoś nie bałem się iść do łazienki. Nie wywołał on jednak takiego wrażenia jak część pierwsza, ale i tak nie żałuję czasu przeznaczonego na oglądanie. Jest gorszy moim zdaniem, bo za dużo w nim akcji. Co chwilę coś wyskakuje, co chwilę coś się dzieje i widz się do tego przyzwyczaja. Nie buduje już tak napięcia jak część pierwsza. Skupia się za to na obrazowaniu, jak bardzo odejść od zmysłów można będąc odciętym od świata w opuszczonym zakładzie psychiatrycznym i do jakich czynów można się posunąć.
Wiek: 33 Dołączyła: 20 Mar 2013 Posty: 1759 Skąd: Niegrywalne Miasto Wolnego Świata
Wysłany: 2014-04-15, 17:30
Atak pająków - kiepski horror, ale za to bardzo dobry film przygodowy.
_________________ Damage done to the flesh, what they said, in the name of the...
Damage done to the heart, is the start, of the end!
Damage done to my soul, and you know, it knows where my...
Damage done to my life, cursing loud, as the chaos!
Ostatnio oglądałem Tragedię na przełęczy Diatłowa. Największym plusem z całego filmu był fakt, że dowiedziałem się więcej o tym rzeczywistym zdarzeniu.
Cała reszta to straszne ścierwo przez ostatnie 40 minut. Do pewnego czasu całkiem niezły klimat jak na nowsze horrory, kręcony na modłę Blair Witch z rąsi, a postaci nawet zjadliwe. Gorzej tylko jak wszystko zostaje wytłumaczone i reżyser postanawia obrać najmniej ciekawą teorię ze wszystkich dotyczących tego co stało się z ludźmi dreptającymi po przełęczy.
_________________ Człowiek może wytrzymać cały tydzień bez picia, dwa tygodnie bez jedzenia, całe lata bez dachu nad głową, ale nie może znieść samotności. To najcięższa tortura.
Nie tak dawno temu byłem na premierze filmu Annabelle, który jest jednocześnie prequelem i spin-offem Obecności. Film nie umywa się do tego ostatniego, ale pieniędzy na niego wydanych nie żałuję. Całkiem przyjemny w odbiorze i miał sporo dobrych scen .
Z tych dobrych które już kilka razy widziałam to:
-"Grave Encounters"
-"Blair Witch Project"
-"1408"
-"Lśnienie"
-"Krąg", "Klątwa", "Dark Water"
-"Drzwi obok"
-""Sinister"
-"Tunnel"
-"Silent Hill"(tylko 1 część)
Z tych lipnych to:
-"Dom Woskowych ciał"
-"Dom na Przeklętym Wzgórzu"
-"Czernobyl:Reaktor Strachu"
-"Martwe Zło"(nowa wersja)
-"Labirynt Strachu"
-"Lęk"
-"Incubus"
I jeszcze by się coś znalazło ale na razie tą listę zamykam, jak sobie przypomnę co jeszcze oglądałam to napiszę w najbliższym czasie.
Polecam:
Diabeł - dla mnie arcydzielo - polski film
Nosferatu wampir (1979)
Harry Angel (1987)
Droga bez powrotu (2003)
Droga bez powrotu 2 (2007)
Zejście (2005)
Demon: Historia prawdziwa (2005)
Omen (1976) Egzorcyzmy Emily Rose (2005) Drakula (1992) Dead Silence (2007) Stay Alive (2006) - sentyment, fajny filmik dla graczy komputerowych
Osada (2004) Nieśmiertelni (2002) - bardzo dziwny, ale ciekawy
Dolina cieni (2002)
Piątek trzynastego (1980) - sentyment, fajny klimat, ogladalem na razie pierwsza czesc
Puls 3 (2008) - ciekawy, zaczalem od trzeciej czesci, pozniej pierwszej byla w miare a druga porazka
Ruiny (2008) Smakosz (2001) - wielki sentyment, stare lata tzn mlode nastoletnie
Smakosz 2 (2003) - wielki sentyment, stare lata tzn mlode nastoletnie
Wzgórza mają oczy (2006) - wielki sentyment, stare lata tzn mlode nastoletnie
Wzgórza mają oczy 2 (2007) - wielki sentyment, stare lata tzn mlode nastoletnie
Wyznawcy (2001) - z tych gprszych, ogladalem w tv, ale ogladnijcie
Krokodyl zabójca (2000) - hehe, smieszny bo malo straszny, ale fani horrorow powinni zobaczyc, tez ogladalem w tv
Egzorcyzmy Anneliese Michel (2007) - dokument, tylko ludzia o mocnych nerwach, ze zdrowym sercem
Księga cieni: Blair Witch 2(2000) - ludzie krytykuja, ale dla mne swietna kontynuacja, polecam!
Dom woskowych ciał(2005) - wielki sentyment, mlode lata sie przypominaja, ostatnio powrocilem do niego, bardzo klimatyczny
Opowieść o dwóch siostrach(2003) - koreanski, ciezki, warto sie skupic
Te co wymieniłem, kazdy fan gatunku powinien oglądnąć. Są inne, ale te warte uwagi na poczatek.
_________________ Czasem czuję się jakbym był postacią Silent Hill.
Czarne chmury nade mną...
Bilet na Piłę już kupiony, mam nadzieję, że wrócą do klimatu korzeni serii i zrobią z tego przede wszystkim kryminał/thriller, a nie bezsensowny seans gore, który był uskuteczniany od piątej części wzwyż.
_________________ Strzeż się spojrzenia Mary Shaw,
miast dzieci miała lalek sto.
A jeśli ujrzysz ją we śnie,
przed krzykiem niech Bóg broni cię.
No, no, wg mnie nie poszli za bardzo w festiwal gore. Postawili właśnie bardziej na kryminał - za to ogromny plus. Sprawca przewidywalny, ale wykonanie całego fabularnego twistu nadrobiło. Patrząc poprzez pryzmat poprzedniczek, daję coś ok. 6/10. Mam nadzieję, że jakaś kontynuacja powstanie, a jeśli się tak stanie, to nadal będzie całkiem dobrym kawałkiem kryminału.
_________________ Strzeż się spojrzenia Mary Shaw,
miast dzieci miała lalek sto.
A jeśli ujrzysz ją we śnie,
przed krzykiem niech Bóg broni cię.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum