Wysłany: 2009-12-21, 14:19 Beat inspirowany soundtrack'ami z SH
Witam serdecznie,
Słuchając ostatnio rewelacyjnych soundtrack'ów z SH, wpadłem na pomysł zrobienia remixu utworu A World Of Madness z OST do drugiej części. Bębny zrobiłem na pożyczonym samplerze Roland SP - 555 i a resztę w programie Ableton Live. Chciałem zachować minimalizm, więc nie dodałem linii basu i innych bajerów specjalnie. Czekam na komentarze i sugestie :-).
To jeden z lepszych kawałków, jakie słyszałem! Chłopie, nie zastanawiaj się długo, wydawaj płytę - jednego wielkiego fana już masz!
Świetny, bardzo dojrzały i wyważony kawałek, z drugiej strony słychać, że uwielbiasz bawić się dźwiękami, co przynosi naprawdę świetne efekty... Czekam na więcej Twoich kawałków!
W moim mniemaniu świetnie. Ten minimalizm wyszedł utworowi na dobre, dodając mu dojrzałego i subtelnego brzmienia. Poza tym beat, miękki i nie kujący po uszach. Brawo
Wysłany: 2009-12-21, 16:39
Bardzo dziękuje za słowa uznania, cieszę się, że wam się podoba. Mój myspace www.myspace.com/etkdualx . Niestety są to stare utwory, wkrótce wrzucę kilka nowych. Dla Berseka, jest jeden utrzymany w klimacie reggae dub pt. "Burnig Tapes".
Poniżej podaje linki do jeszcze dwóch moich utworów. Jeden to mój remix zespołu Slowdive "Soulvaki Space Station". Oryginału możecie posłuchać tutaj
A tutaj jeśli macie ochotę możecie pobrać mój remix:
Link
Tutaj drugi utwór utrzymany w konwencji raczej dubowej:
Link
Dziękuje i pozdrawiam :-).
Ostatnio zmieniony przez OrtegaIndica 2009-12-21, 16:42, w całości zmieniany 1 raz
Whoa, to jest niesamowite! na początku myślałem, że po jego przesłuchaniu mi głowa spuchnie niemiłosiernie, ale odpalam to 2, 3 raz i coraz bardziej się w to wciągam. IMO świetnie Ci ten beat wyszedł jak będziesz miał więcej to oczywiście podrzuć ^^
Wysłany: 2009-12-21, 18:34
I tu jeszcze mój ostatni remix, którego dzisiaj dopieściłem do końca. Tym razem jest to moja wersja utworu Clawfinger z OST do Silent Hill 1. Nie wiem do końca czy to remix, bo w zasadzie wykorzystana jest jedna pętla z oryginału, ale zresztą oceńcie sami. Utwór można pobrać tutaj:
Akira Yamaoka - Clawfinger (DualEx RMX)
Wysłany: 2010-04-15, 19:48 Re: Beat inspirowany soundtrack'ami z SH
OrtegaIndica napisał/a:
Witam serdecznie,
Słuchając ostatnio rewelacyjnych soundtrack'ów z SH, wpadłem na pomysł zrobienia remixu utworu A World Of Madness z OST do drugiej części. Bębny zrobiłem na pożyczonym samplerze Roland SP - 555 i a resztę w programie Ableton Live. Chciałem zachować minimalizm, więc nie dodałem linii basu i innych bajerów specjalnie. Czekam na komentarze i sugestie :-).
Nie wiem do końca czy to remix, bo w zasadzie wykorzystana jest jedna pętla z oryginału, ale zresztą oceńcie sami. Utwór można pobrać tutaj:
Moglby jakis dobry czlowiek zamiescic jeszcze raz albo wyslac mi te 2 miksy SH? Bo linki umarly... Z gory bardzo dziekuje! :->
Witam serdecznie,
Nie wiem do końca czy to remix, bo w zasadzie wykorzystana jest jedna pętla z oryginału, ale zresztą oceńcie sami. Utwór można pobrać tutaj:
Moglby jakis dobry czlowiek zamiescic jeszcze raz albo wyslac mi te 2 miksy SH? Bo linki umarly... Z gory bardzo dziekuje! :->
Sorry, że tak późno zauważyłem twojego posta. Wrzuciłbym wcześniej.
Kawałki wrzuciłem na sendspace.com.
Który, laura czy promise?
Wiadomo, że oryginały to oryginały i są lepsze, ale lauramix całkiem, całkiem wyszła, promisemix trochę dziwaczny. Profanacja, bez przesady to tylko zabawa muzyką...
_________________ „Dimidium facti, qui bene coepit, sapere aude, incipe”
Chyba mało kto słyszał tę wersję więc polecam przesłuchać, jest dosłownie równie dobry co oryginał :Silent Hill 2 CST Trailer Song Edit Version 02.
Ten utwór naprawdę ma moc(zwłaszcza od 55sek).
_________________ „Dimidium facti, qui bene coepit, sapere aude, incipe”
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum