Założyłem ten temat, ponieważ myślę, że taka niesamowita seria, jaką jest KILLZONE wymaga własnego tematu, szczególnie teraz, kiedy już za moment, za chwileczkę, zagościmy KILLZONa trójeczkę.
KILLZONE 3, jedna z najbardziej oczekiwanych gier tego roku, gra która wprowadzi wiele interesujących nowości...
Nowości, ponieważ oprócz tego, że mamy dostać najwyższej klasy FPS-a samego w sobie, to dodatkowo gra będzie w 3D dopracowanym(podobno)w 100% oraz kompatybilna z PlayStation Move, a to jeszcze nie wszystko. PlayStation Move będzie można połączyć z kolejną nowością czyli z Sharp Shooterem, karabinkiem dzięki któremu będzie można jeszcze bardziej wczuć się w niepowtarzalny klimat gry. Jedynym problemem będzie teraz odróżnienie fikcji od rzeczywistości, podczas grania w KILLZONE 3.
Opisane wyżej nowości mimo, że dostarczą niezapomnianych wrażeń z grania, mają być tylko dodatkami, które nie przysłonią Wielkości samej gry. KILLZONE 3 będzie znacznie wzbogacony fabularnie w stosunku do swojego poprzednika. Tereny po których będziemy się poruszać mają być o wiele bardziej zróżnicowane i obszerne. Obszerne, iż nie przypadkowo w grze będzie możliwość użycia Jetpacka do szybszego przemieszczenia się po owych terenach.
Zmodyfikowany silnik graficzny ma zapewnić jeszcze bardziej efektowną oprawę w stosunku do KILLZONE 2.
KILLZONE 3 obecnie jest jednym z najbardziej prawdopodobnych kandydatów do gry roku, tak czy inaczej należy spodziewać się czegoś naprawdę mocnego...
Pomógł: 2 razy Wiek: 32 Dołączył: 07 Sie 2008 Posty: 996 Skąd: Dowództwo Galaktyczne Ashtar
Wysłany: 2011-01-13, 19:40
Killzone... cóż, grałem w to u kumpla na split screenie (część pierwsza). Wrażenia miałem dosyć mieszane, nie podoba mi się sterowanie padem w fpsach, preferuję jednak mysz + klawę, bo gra mi się na tym lepiej (to dotyczy nie tylko Killzone'a), ciekawe pukawki, średnie mapy, fajny pomysł z Helghastami, jednak jakieś to nijakie, brak tu dynamiki (grałem tylko w multi, single nie ruszyłem). W fpsy rzadko gram, jak już to tylko Unreal Tournament, bo konsolowe shootery to nie dla mnie.
Killzone... cóż, grałem w to u kumpla na split screenie (część pierwsza). Wrażenia miałem dosyć mieszane, nie podoba mi się sterowanie padem w fpsach, preferuję jednak mysz + klawę,
Nie da się ukryć, że FPSy pecetowe mają większą precyzje za sprawą myszy, ale właśnie niektórzy lubią taką zwiększoną trudność jeśli chodzi o sterowanie przy FPSach na konsolach, a z drugiej strony to też kwestia przyzwyczajenia.
Klizone 1 technicznie to spory kawałek odbiega od wytworów z PS3, ale pięć lat temu złego wrażenia myślę że nie robił.
Killzony to jeden z nielicznych fpsów, które przykuły moją uwagę i chęć na grę w ten gatunek, po wieloletniej przerwie.
Nigdy także nie miałem zamiaru bawić się zabawkami typu PlayStation Move, czy czymś WII-podobnym, lecz kiedy wiem że jest to połączone z bardzo dobrą grą to już myślę ma to jakiś większy sens. Tak jak nigdy przez myśl mi nie przeszło żeby zakupić PlayStatin Move tak teraz się zastanowię nad tym.
_________________ „Dimidium facti, qui bene coepit, sapere aude, incipe”
Puty [Usunięty]
Wysłany: 2011-01-13, 22:36
3eczka ma mieć 70 minut cutscenek ;].
http://www.everythingforg...-of-cut-scenes/
Wendy, no już dwójka jest dość dynamiczna, patrzyłem jak ziombel gra. Sam, podobnie jak Wy, nie potrafię śmigać na gałkach analogowych.
Jedynka była raczej średnio udana. Fajny świat, klimat i niezgorsza fabuła, ale sama gra trochę zbyt zabugowana i niedorobiona jak na mój gust. Ogólnie skończyłem, ale widywałem już lepsze FPSy na PS2 (Time Splitters chociażby). Dwójka to już inny temat. Widać, że mieli już budżet. Z wypiekami na twarzy kończyłem, chociaż szkoda, że taka krótka. Urzekły mnie w niej najbardziej małe smaczki, które podbudowywały jakość rozgrywki (np. kitranie się za winklem, kozacki efekt depth of field, fajne patenty z sixaxisem) i ogólna rajcowność. Jeden z lepszych FPSów, w jakie grałem, chociaż do doskonałości brakuje mu jeszcze spoooooro, oj sporo.
Na trójkę jakoś specjalnie nie czekam. Wystarczy, że zagrałem w betę multiplayer, z której widać, że zamiast konkretnego sequela robią zwyczajnego expansion packa. A na takie coś zwykle wystawiam środkowy palec i czekam, aż gra spadnie do statusu platyny, zanim ją sobie sprawię.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum