Wysłany: 2010-08-13, 15:21 Kupię Silent Hill na PsX
Witam! Otóż poszukuję pierwszego silent'a na psx. Jeśli ktokolwiek by chciał sprzedać te arcydzieło, chętnie je przygarnę Szukałem wszędzie, na allegro, itp., lecz niestety nie znalazłem. Cena max 45zł, najlepiej by było wersja oryginalna, w systemie PAL.
Jakby co piszcie w temacie lub na gg 18914542
Ostatnio zmieniony przez janusz4175 2010-08-13, 15:21, w całości zmieniany 1 raz
W razie czego, w ostateczności mogę podciągnąć do 55 zł, wszystko zależy od stanu pudełka, płyty, itp.
Skoro "nie znalazłeś" na allegro, a grę określasz arcydziełem, to chyba o czymś też świadczy. Gdyby dało się wyrwać SH1 za maks 55zł to wszyscy by byli wniebowzięci zapewne. Tym samym także wątpię aby ktoś był przychylny sprzedać grę w takiej cenie.
Nawet za 6 dyszek może być ciężko. Toż to już antyk. Swojego czasu czatowałem na grę na allegro. Ceny od 80 zł żądali. A nawet jak się trafiła licytacja, to zawsze ktoś przelicytował. Poniżej 70 zł nie udało mi się wyhaczyć. A to było już jakiś czas temu, jednak patrzę czasami i nic się nie zmieniło. Pozostał eBay. Znalazłem nówkę za 5 dyszek i za przesyłkę też niewiele wówczas zapłaciłem. Ewentualnie czekać, ktoś może odsprzeda swoją.
Mnie się parę miesięcy wstecz udało za niecałe 70zł z wysyłką premierówkę PAL wyhaczyć, ale jak to już bywa z grami PSX, w stanie tylko dobrym. Ale i wtedy była to okazja, gdyż faktycznie średnie ceny oscylują wokół 70-80zł na allegro. 45zł by można było dać co najwyżej gdyby ktoś samą płytę, bez opakowania sprzedawał.
Ostatnio zmieniony przez Suavek 2010-08-13, 17:33, w całości zmieniany 2 razy
Sugerowałem się ceną na allegro, gość chciał 15zł za Silenta, tylko że w NTSC. Teraz już wiem za jaką cenę oczekiwać kupno SH. Mogę dać w takim razie 80zł, a jak ktoś chętny to niech pisze na gg
Jak ktoś chce kupić jakąś "złotą grę" na PSX(w tym np. SH) w stanie niemal idealnym mimo, że gra ma już 11 lat, to 80-100zeta wywalić będzie trzeba, ale warto, bo na allegro wystawią grę za 50zł, napiszą, że w stanie dobrym, a później okaże się, że w jako takim: tragicznym: płyta pełna rys, pudełko połamane(a pudełka od gier PSX'a mają do siebie łatwą łamliwość,). Prawda, że można mieć farta i trafić stosunkowo tanio grę w bardzo dobrym stanie, ale takie okazje to jedna na sto.
Domyślam się mniej więcej po Twoich wypowiedziach janusz4175, że chciałbyś kupić grę w dobrym lub bardzo dobrym stanie, więc na taki zakup za 40-50zł nie ma co liczyć, tym bardziej jeśli chodzi konkretnie o tytuł Silent Hill.
Ja w ostatnich miesiącach zakupiłem trzy gierki na PSX, każdą za 70-90zł i wyglądają jakby miały rok a nie dziesięć lat, więc warto zabulić wyższą cenę, jeśli chce się mieć grę w stanie naprawdę idealnym.
_________________ „Dimidium facti, qui bene coepit, sapere aude, incipe”
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum