Robiąc "porządki" w folderach na dysku natknąłem się na dwa całkiem zabawne screeny, które nasunęły mi pomysł na taki oto topic. Jak wiadomo, w wielu grach twórcy mają zwyczaj umieszczać rożnego rodzaju mniej lub bardziej zabawnych sekretów, smaczków, fanservice'u lub innych tak zwanych easter eggs. Część z nich jest zauważalna na pierwszy rzut oka i znana jest praktycznie każdej osobie mającej z danym tytułem styczność (np. zachowanie Psycho Mantisa w MGS), podczas gdy innych trzeba się doszukiwać. Tym samym temat poświęcimy tego typu "zjawiskom". Jeśli natkniecie się na coś w obecnie męczonym tytule, uznacie, że coś jest ciekawe lub zabawne, podzielcie się tym - albo screenem albo słowem. Ewentualnie potraktujcie temat jako swego rodzaju growe "lol - odrodzenie" .
Na dobry początek wspomniane dwa screeny:
Fallout 2. Kto oglądał serial South Park i kojarzy postać Kenny'ego z pewnością zrozumie tekst znajdujący się w okienku z informacjami.
Fallout 3 - może średnio zabawne, ale tak właśnie ułożone szkielety można znaleźć w jednym z domków (Minefield, jeśli dobrze pamiętam).
Ostatnio zmieniony przez Suavek 2010-06-23, 21:13, w całości zmieniany 1 raz
Fajny temat. W Falloucie 3 to tyle tych easter eggów znalazłem, że sam już przynajmniej połowy nie pamiętam. Ta gra to istna kopalnia smaczków, przesiedziałem przy niej przeszło 100 godzin i dalej ze 20-30% mapy jeszcze nie zwiedziłem.
Ostatnio zmieniony przez StuntmanMikeL 2010-06-23, 21:20, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 2 razy Wiek: 32 Dołączył: 07 Sie 2008 Posty: 996 Skąd: Dowództwo Galaktyczne Ashtar
Wysłany: 2010-06-24, 05:35
W Warcrafcie 3 jest masa, mamy wieśniaków, którzy się biją i mają imiona bohaterów Fight Club, poza tym możemy znaleźć Hydraliska i zobaczyć jakby wyglądały jednostki ze Starcrafta na enginie Warcrafta.
Persona 3. Osoby, które oglądały serial Battlestar Galactica nie mogą przejść obok takiej nazwy obojętnie, szczególnie jeśli zwróci się uwagę na opis przedmiotu ("There are 12 models" anyone?").
Najlepsza jest sena która składa hołd innej grze "Beneath a steel sky".
Kiedyś miałem klip z jajkami z Larrego 7 .
Ale bez zaskoczenia został zdjęty.
Jak zechce mi się podłubać w moich archiwach może znajdę ten klip i przerobie go na obrazki.
Jak sama nazwa wskazuje, elementy Diablo w StarCraft 2. Jest tam także screen odrzutowego toi-toia. A stawiam, że to zaledwie drobna część całości smaczków ukrytych w SC2.
Dziwnie znajome logo, nieprawdaż? Gdzie ja to widziałem...
OH WAIT.
Zeewolf to oczywiście taka strzelanka z Amigi, gdzie latało się śmigłowcem. Nawet trójwymiarowa o ile dobrze pamiętam. Pytanie dla znawców - czy to logo Wiedźmina towarzyszyło już książkowym wydaniom? Jeśli nie, to już wiemy skąd CD Projekt "pożyczył sobie" logo. xD
"9 marca 1996 Ovidio Méndez z portorykańskiego Aguas Buenas zakopywał właśnie okaleczone, a następnie zabite w zagadkowych okolicznościach kurczaki, kiedy dostrzegł rzekomo stworzenie poruszające się na tylnych łapach. Istota miała długie kły, czerwone oczy, spiczaste uszy i szponiaste łapy."
To z wikipedii, o Chupacabrze. Czyż nie brzmi, a raczej wygląda, to znajomo graczom Fallout'a ? :-]
@UP Producentem tej gry jest kapela Sick Puppies, czy tylko podkradli nazwę ?
_________________ "And shepherds we shall be,
For thee my lord for thee,
Power hath descended forth from thy hand,
That our feet may swiftly carry out thy command.
So we shall flow river forth to thee
And teeming with souls shall it ever be
In nomine Patris, et Fillis,
Et Spiritus Sancti."
_________________ "And shepherds we shall be,
For thee my lord for thee,
Power hath descended forth from thy hand,
That our feet may swiftly carry out thy command.
So we shall flow river forth to thee
And teeming with souls shall it ever be
In nomine Patris, et Fillis,
Et Spiritus Sancti."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum