Test testem, jak ja go rozwiązałem wyniki się zgadzały z tym co wiem o samym sobie. Po kilku dniach powtórzyłem go i wyszło prawie to samo. W tym teście http://www.mypersonality.info/personality-types/ problem dla mnie stanowiły niektóre pytania, bo sam nie wiedziałem, jaką odpowiedź powinienem zaznaczyć, żadna z nich mi nie odpowiadała.
Cytat:
After a social gathering I feel
energized | drained
Ciężko jest mi powiedzieć czy po spotkaniu towarzyskim z przyjaciółmi, czy po jakiejś imprezie czuję się wycieńczony czy tryskam energią. Zmęczony mogę być, ale tylko wtedy jak coś chlusnę, to czynnik zewnętrzny i podchodzi pod kręgi zasięgu psychologii społecznej, a test ma być wzorcem pod dziedziny psychologii osobowości. Więc twórcy takich testów muszą baczyć jakich słów używają, podczas tworzenia pytań.
Światłocień napisał/a:
Widzisz panie Żelazki, a mi w Twoim właśnie głupoty powychodziły :razz:
Można to podsumować krótko - żaden internetowy test nie będzie mi mówił jaki naprawdę jestem, bo żaden z nich nigdy nie będzie w stanie tego określić w 100%. Generalnie takie testy można robić dla zabawy czy nawet z nudów, ale żeby brać je tak zupełnie na poważnie jest bez sensu.
A skoro o zabawie mowa - robiliście sobie kiedyś test IQ? Ciekaw jestem ile wam wyszło. ;P
Wysłany: 2010-04-08, 11:15
W sumie to nie wiem, jakie testy mogłyby być miarodajne. Chyba tylko te, których celu nie znamy, bo rzadko kto jest w 100% szczery przy wybieraniu odpowiedzi. Większość ludzi stara się dopasować do wzorców, które im pasują (masło maślane ). Wystarczy tylko uważać na "pytania-pułapki" wykrywające oszustwo/strzelanie i można uzyskać żądany wynik. Co innego, że niektóre testy uniemożliwiają udzielenie szczerej i / lub kompletnej odpowiedzi.
A skoro o zabawie mowa - robiliście sobie kiedyś test IQ? Ciekaw jestem ile wam wyszło.
Robiłem. Wyszło mi 146.
To jakiś "lewy" ten test IQ albo się go wyuczyłeś na pamięć, masz o 14 punktów mniej IQ od Einsteina ? którego wynik wynosił 160 ? W takim razie jesteś geniuszem który rodzi się jeden na 100 000 tys . Gratulacje :roll:
Ostatnio zmieniony przez Kwiatek1993 2010-04-11, 15:21, w całości zmieniany 2 razy
To jakiś "lewy" ten test IQ albo się go wyuczyłeś na pamięć, masz o 14 punktów mniej IQ od Einsteina ? którego wynik wynosił 160 ?
Einstein nigdy nie dał sobie zrobić testu na IQ i przypuszcza się jedynie, że było to około 160, tak jak u Goethego domniemywa się około 200. Skoro Schwarzenneger ma 135 bodajże, a Courtney Love i Natalie Portman po 160 to dlaczego ja mam nie mieć 146? :razz: I tak Doda jest ode mnie mądrzejsza xD
Cytat:
W takim razie jesteś geniuszem który rodzi się jeden na 100 000 tys . Gratulacje :roll:
1 na 100 000 tys. to nie tak znowu mało, biorąc pod uwagę, że w samej Łodzi mieszka 800 000 tys. ludzi
Cytat:
Testy IQ, a przynajmniej te internetowe, też po macoszemu bardziej bym traktował. Dla zabawy można zrobić, a nie brać na poważnie.
Wiadomo. Dlatego, jak już napisałem, czekam na test na żywo robiony.
Ostatnio zmieniony przez Światłocień 2010-04-11, 19:04, w całości zmieniany 1 raz
Pisanie w internecie wysokich punktów IQ dla osób które w społeczeństwie uchodzą za głupich (np. Doda) to propaganda żeby ludzie nie myśleli, o nich w taki sposób. Nie udowodnisz, że naprawdę taki test się odbył i akurat tyle punktów dostała , i na odwrót
No tak zapomniałem że współczesne media uważają społeczeństwo za bandę neandertalczyków do których trzeba głupotą dotrzeć . A tak by nie robić offtopa , macie czasem wrażenie , że jak w szkole na polskim jakiegoś poety wierszy analizujemy to czasem takie kosmiczne mongolskie teorie wychodzą które sam autor by nie zrozumiał ? normalnie Kochanowski się w grobie przewraca jak czasem słyszę interpretacje jego wierszy na języku polskim
Światłocień z jakiego testu to robiłeś? Twój wynik jest podejrzany
A bo ja pamiętam? Teraz się tego gówna namnożyło...
Cytat:
Ale podobno takie testy to bujda, podobnie z Mensą.
Oczywistym jest, że wartość człowieka wyznaczają jego czyny i słowa, a nie jakaś liczba uzyskana podczas sformalizowanych testów na sprawność umysłową. Ale z taką Mensą w CV łatwiej iść przez życie... :razz:
Measure of individual can be difficult to discern by actions alone .. dokładnie , trudno jest całą inteligencje w punktach wyrazić , człowiek to dość zmienne zwierzę i jednego dnia potrafi tryskać pomysłami i mądrością , a drugiego dnia być przytępiony jak muł. Moim zdaniem także mądrość życiowa jest ważniejsza od mądrości książkowej. By nie robić offtopu : dziś na WF nauczyciel zrobił nam boks, taki na serio z rękawicami ale na moje nieszczęście bez ochraniacza na twarz i się z kumplem w jednej rundzie biliśmy to parę razy tak dostałem w głowę, że przez chwilę straciłem wzrok nawet .. po prostu ciemno się zrobiło przed oczami
http://www.joemonster.org/gry/23131/Gay_Test Test na geja. Wyszło mi, że jestem pedałem .
Kwiatek1993 napisał/a:
By nie robić offtopu : dziś na WF nauczyciel zrobił nam boks,
To nie jest offtop?
Sorki jakaś bania mi się wbiła, że jestem na forum "Szkoła" najmocniej przepraszam no ale jak już się napisało , już to się więcej nie powtórzy , przepraszam najmocniej ^^"
A żeby nie zrobić kolejnego offtopu to ten test mnie rozje**ł :hihi: hahaha xD dobre
Ostatnio zmieniony przez Kwiatek1993 2010-04-12, 22:32, w całości zmieniany 1 raz
Your Aspie score: 112 of 200
Your neurotypical (non-autistic) score: 84 of 200
You seem to have both Aspie and neurotypical traits.
Myślę, że się w miarę zgadza ;d
_________________ Moja jest tylko Racja i to Święta Racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza! I właśnie to moja Racja jest Racja najmojsza.
Polej kolejkę za te martwe marzenia, za wszystko co miało tu być, czego nie ma. Zalejmy pałę do reszty jak świnie, w głupiej nadziei, że ból przeminie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum