Hmm... W sumie słuchając tego do głowy przychodzi mi tylko Massive Attack, a szczególnie ten kawałek http://pl.youtube.com/watch?v=fG8eQBSp9Ao . Może w jakiś sposób Ci to pomoże...
Możesz spróbować z Lamb i z Portishead, ale nie gwarantuję, że Ci podpasuje. Jeśli bez wokalu albo z rzadkim wokalem to polecam jeszcze Lights Out Asia i God Is An Astronaut. Jak sobie przypomnę coś więcej to dam znać.
_________________ Moja jest tylko Racja i to Święta Racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza! I właśnie to moja Racja jest Racja najmojsza.
Polej kolejkę za te martwe marzenia, za wszystko co miało tu być, czego nie ma. Zalejmy pałę do reszty jak świnie, w głupiej nadziei, że ból przeminie.
Nie sprecyzowałem o co mi chodzi - najbardziej mi zależy na kobiecym wokalu, ale żeby był on taki... obojętny... jakby rapowała , bo właśnie to mi się najbardziej podoba w utworze powyżej.
Aczkolwiek widzę, że Portishead jest warte większej uwagi.
EDIT:
Lights Out Asia i God Is An Astronaut też mi się zaczyna podobać , chociaż to jeszcze nie jest to czego szukam.
Jeśli chodzi o melancholijny, lekko rapujący wokal (niekoniecznie damski) to polecam Tricky'ego. Na początek ten kawałek http://pl.youtube.com/watch?v=nygbkvrHye4 A najlepiej cały album Maxinquayne. Tricky z Martiną Topley-Bird tworzą świetny duet.
_________________ „Większość ludzi, w jakimś momencie życia, potyka się o prawdę. Wielu szybko się podnosi, otrzepuje i zajmuje swoimi sprawami, jakby nic się nie stało.” - Winston Churchill
"Czytaj wszystko, słuchaj każdego. Nie dawaj wiary niczemu, dopóki nie potwierdzisz tego własnymi badaniami" - William Cooper
Ostatnio zmieniony przez PiK 2009-01-02, 01:45, w całości zmieniany 1 raz
Może Halou Ci się spodoba... Możesz też spróbować z samą Martiną Topley-Bird, bo wydała jakieś solowe albumy o trip-hopowym brzmieniu... Pati Yang i jej "Jaszczurka" może Ci się również spodobać - ma mroczny klimat, w wielu utworach Pati melodeklamuje, a nie śpiewa... Jej projekt FlykKiller też możesz obadać, nóż Ci się spodoba...
Bez sensu jest zakładać nowy temat, bo przeca też szukam... Ktokolwiek wie cokolwiek na temat zespołu Suburban Lawns (chodzi mi o muzykę), będę niezmiernie wdzięczny, bom zakochany po uszy w tym kawałku...
Z góry dziękuję za pomoc!
_________________ My computer says no...
(cough)
Ostatnio zmieniony przez Doxepine 2009-11-24, 21:00, w całości zmieniany 1 raz
Na tej stronce na pewno znajdziesz to, czego szukasz
_________________ „Większość ludzi, w jakimś momencie życia, potyka się o prawdę. Wielu szybko się podnosi, otrzepuje i zajmuje swoimi sprawami, jakby nic się nie stało.” - Winston Churchill
"Czytaj wszystko, słuchaj każdego. Nie dawaj wiary niczemu, dopóki nie potwierdzisz tego własnymi badaniami" - William Cooper
Na tej stronce na pewno znajdziesz to, czego szukasz
:sweet:
Postawiłbym Ci tysiąc pińcet sto dziewińcet piw, ale się nie da... Przyjmij więc moje stukrotne podziękowania za pomoc w znalezieniu muzyki tej grupy! Niech Ci będą dzięki!!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum