chyba dałoby. przeciąganie powoduje swojego rodzaju rozczepienie jaźni
ojciec mówi, że matka jest "be" a matka na odwrót. dziecko musi słuchać.
choć pomysł z biernym patrzeniem i biciem mi bardziej pasuje.
bicie --> "maczuga" zamiast ręki, ciążą (niech katem będzie matka, bo zawsze jest ojciec, niech tym razem będzie inaczej :grin: )
bierność --> nieme usta i członek
Pasuje, pasuje. Czyli, o ile dobrze pójdzie, mamy potwora pasującego do jednej z osobowości... Jako że w planach stworzenie jest jednego potwora dla jednej osobowości, liczę więc na pomoc i współpracę w tej sferze... :grin2:
Co do matki tyranki, to wydaje mi się, że Travis z Origins miał z nią problemy. Ale ona była chora psychicznie, więc to nie do końca pasuje do wizerunku...
w SH:O była chora psychicznie - tutaj jestem bardziej zdania, że może mieć lekkie kłopoty ze sobą, lecz idealnie to ukrywać - przy znajomych idealna matka, żona, gospodyni domowa a przy dziecku potwór i kat.
co do tworzenia innych istot... hmmm.... jestem za! :grin: :grin:
tylko proszę o pomoc ^_^
Mam nawet pewien pomysł.
Jako że mnie Bozia poskąpiła talentu rysownika, a Tobie dała go (nie powiem, że w nadmiarze, żebyś nie usiadł na laurach! :razz: ), czuję przymus wykorzystania Cię ( :grin: ). W tym dziale będziemy zbierać pomysły: do każdego alter ego po 3-4 potwory. Mam nadzieję, że będziesz to wszystko grzecznie rysował, a potem zrobimy ankietę i ludziska będą głosować za jednym z potworów. Co Ty na to? Jesteś za? Zgadzasz się? :grin2:
EDIT:
Na pomoc możesz liczyć! Byle nie tyczyła się ona rysowania...
_________________ My computer says no...
(cough)
Ostatnio zmieniony przez Doxepine 2008-08-17, 00:26, w całości zmieniany 1 raz
OK. Szkice wystarczą, chodzi przecież tylko o pewne "rozeznanie w temacie". Wątpię, żeby ktoś przystąpił do współpracy. Temat ostatnimi czasy nie miał wiele szczęścia...
Nie wiem, czy pasuje Ci taka opcja, ale jestem za tym, żeby w tym temacie stwarzać tylko opisy potworów, a dopiero w ankietach dawać linki do rysunków... Chociaż na jedno wychodzi. I tak w przypadku ankiety będzie trzeba wszystko zebrać do przysłowiowej kupy...
wolę od razu dodawać prace, bo jednak będzie wtedy szansa poprawy i małej korekty "jakby co" :grin:
a później w ankiecie jeszcze raz się pozbiera a przynajmniej będzie pewność, że jest to już na forum - przynajmniej będziemy spokojni że żadna praca mi się nie zawieruszy ^_^
Ty tu jesteś artystą, więc Ty tu rządzisz. Pisząc o tym, że obrazki byłyby wklejane na końcu, chciałem zrobić niespodziankę... Wiesz, element zaskoczenia, adrenalina itp. :grin2:
Serio, to jest mi zupełnie obojętne... Najważniejsze, żeby chciało Ci się rysować.
PS. A co sądzisz o tym, żeby jednym z potworów był mężczyzna zrobiony podobnie jak pani Bjorkówna w "Pagan Poetry"?
"podziurawiony" pseudo-perłami? xD
czemu nie :]
już nawet mam jeden pomysł, hehehe
[EDIT: brak rąk, pseudo-suknia i coś pokroju pereł na całym ciele + głowa w stylu Mandarin'a] :grin: :grin:
gotowe! :grin:
zamiast głowy w stylu Mandarina dałem głowę w stylu Valtiela ^_^
brak rąk, na szyi zamiast pereł coś w stylu jelito-języków (służących za ręce) i biała suknia. pozostawiający za sobą śluz (zaznaczony na zielono) ^_^
Nie, właśnie nie... Cynthia, kiedy jest już duchem, włosy ma opuszczone jak maszkara z filmu "Ring". W wypadku tego potwora (a tak na marginesie, jak się ten potworek nazywa?) włosami powinna być otoczona cała jego twarz. Rozumiesz? Nie wiem, czy wyraziłem się jasno... :\
Mam pewien pomysł...
Niech Pagan, sunąc ku bohaterowi, wydaje z siebie dźwięk podobny do tego, jaki powstaje, kiedy np. zdejmuje się naszyjnik z pereł :grin2: (czyli kolejny ukłon w stronę Bjorkówny... :grin:
Jestem jak najbardziej za! Mam jeszcze jeden pomysł. W lokacji, w której po raz pierwszy spotkamy tego potworka, niech wisi na ścianie plakat przedstawiający okładkę płyty "Vespertine"... Taki smaczek dla fanów SH, którzy są jednocześnie fanami Bjorkówny...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum