Nie wymagam. Po prostu jestem zdania, że gry z serii SH nie nadają się na przenośne konsole. Zwłaszcza jak są portami z takich konsol jak Wii.
Kimas napisał/a:
Gra zarobiona jest głównie pod konsole Wii i tam będzie wyglądała najlepiej.
No bo tak będzie ^_^
Kimas napisał/a:
W ogóle grafika nie była nigdy decydującym czynnikiem w SH, ale nie powiem grafika w SH3 połączona ze świetnymi lokacjami dała niesamowity efekt.
Owszem, zgadzam się z tobą, ale skoro grafika nigdy nie była decydującym czynnikiem w SH, to nie znaczy że ma wyglądać okropnie i odpychająco. Wiele jest gier na PSP które wyglądają o wiele ładniej, a SH:SM prezentuje się strasznie. Ot takie moje zdanie.
EDIT: I z resztą - sorry za OT - jak wyobrażacie sobie na PSP chodzenie i poruszanie latarką jednocześnie?Kamillo - 2009-11-26, 07:23 A co z PS2? Gra będzie pisana od nowa, czy będzie to port z PSP, a może Wii?Anonymous - 2009-11-26, 14:03 Z Wii. Wersją na psp zajmował się odrębny, wewnętrzny team w climax.Alex - 2009-11-27, 23:47 Muszę się dowiedzieć kto podkłada głos nowej Cheryl. Kocham to "I love my daddy!" xDKamillo - 2009-11-28, 15:20 Albo nie rozumiem sensu tego intra, albo ono go nie ma.Homik - 2009-11-28, 20:20 Dla mnie to wygląda tak: Harry zabiera swoją córkę do parku (Lakeside Amusement Park?), aby spędzić z nią wolny czas. Natomiast co dalej się dzieje to wiemy: noc, tajemnicza postać na drodze, wypadek...Alex - 2009-11-28, 20:45
Homik napisał/a:
Dla mnie to wygląda tak: Harry zabiera swoją córkę do parku (Lakeside Amusement Park?), aby spędzić z nią wolny czas. Natomiast co dalej się dzieje to wiemy: noc, tajemnicza postać na drodze, wypadek...
Trochę jednak nie klei się ta Twoja wersja. Zauważ, że z nimi musiała być trzecia osoba kamerująca, a gdy Harry budzi się po wypadku, zauważa zniknięcie samej Cheryl.Mr_Zombie - 2009-11-29, 17:06 A czy to intro musi mieć jakiś sens? Czy intro z SH1 z PSX miało jakikolwiek sens, gdy się je po raz pierwszy oglądało (prócz wypadku na drodze)?
Nagranie z wspólnej wycieczki córeczki z tatą do parku rozrywki - to wszystko. Nie wiem, czy taki był zamiar tego intra, ale ja oglądając ten filmik wyobrażałem sobie Harry'ego, załamanego i po wydarzeniach z SH1/SM, siedzącego na kanapie i oglądającego to nagranie, co rusz przewijając do tyłu by jeszcze raz obejrzeć dane sceny ze swoją ukochaną córką.
Osobiście uważam, że fajny byłby motyw, gdyby przy każdym kolejnym przewijaniu te same sceny się między sobą różniły pewnymi drobnymi szczegółami .
Ciekawa jest rzecz, że na jednym screenie, który został niedawno wypuszczony, widać Harry'ego w koszuli, jak na tym filmiku, mierzącego do czegoś z pistoletu. Jestem ciekaw, czy to po prostu będzie jeden z bonusowych kostiumów, czy też jakiś flashback.Anonymous - 2009-11-30, 08:57 Mr_Zombie a wyobrażasz sobie Harrego biegającego w zimowej scenerii w koszuli zwykłej ,bo ja nie bardzo;) wydaję mi się ,że ubiór jaki ma Harry na trailerach będzie takim samym jaki będzie w grzeMr_Zombie - 2009-11-30, 11:36 Chodziło mi o bonusowe ciuchy. Tak jak np. Travis mógł biegać po SH w stroju psa, czy Heather w stroju magical girl. Anonymous - 2009-11-30, 13:03 Mnie tam te bonusowe stroje mało interesują szczerze mówiąc ważne,aby gra była dobra.Cloud - 2009-12-02, 17:07 Gra jako remake (dobrze pisze? xD) pierwszego SH powinna być dobra, bo nie wiem co tu można sknocić.
Co do stroi to ciekawy dodatek.
Ciekaw jestem jakby wyglądał Harry w czapce z daszkiem (odwróconej do tyłu) krótkich spodenkach i T-shirt'cie xDAlex - 2009-12-02, 17:26
Cloud napisał/a:
Gra jako remake (dobrze pisze? xD)
Dobrze, ale Shattered Memories to reboot części pierwszej. :roll:Ateigna - 2009-12-02, 19:36
Cloud napisał/a:
Gra jako remake (dobrze pisze? xD) pierwszego SH powinna być dobra, bo nie wiem co tu można sknocić.
"Niesajlentowy" team ma to do siebie, że potrafi sknocić wszystko (nawet to, czego się hipotetycznie nie da), mamy już na to przecież dowody. :roll:Doxepine - 2009-12-03, 00:00
Ateigna napisał/a:
"Niesajlentowy" team ma to do siebie, że potrafi sknocić wszystko (nawet to, czego się hipotetycznie nie da), mamy już na to przecież dowody. :roll:
Dobrze prawisz. Póki co, zapowiada się naprawdę ciekawa gra, ale ogromu rzeczy jeszcze nie widzieliśmy (i pewnie ich już przed premierą nie zobaczymy)... A to oznacza, że może być różnie. Ja jednak jestem dobrej myśli i uważam na dzień dzisiejszy, że twórcy Shattered Memories spisali się na pozłacany medal (złoto dostaną, kiedy na własne oczy przekonam się, czy cały produkt jest równie dobry, co jego małe części).Ateigna - 2009-12-03, 00:47 Tylko ten lód... Nawet łamanie kołem mnie nie przekona, ze jest lepszy niż wszechobecna rdza, zgnielizna, krew (w swoich najróżniejszych etapach krzepnięcia) i ogólny, bardzo przemyślany nieład.
Tak czy inaczej - również mam nadzieję, że ta odsłona nie przyniesie tylu rozczarowań co Homecoming. Chciałabym jeszcze raz przeżyć to "coś", co może zagwarantować tylko i wyłącznie klimat Cichego Wzgórza .Kamillo - 2009-12-03, 07:50 Jak na razie trailer jest imo najlepszy wśród tych, które widzieliśmy dotychczas. Po nim mam swoją własną opinię co do niejednokrotnie użytego tutaj pojęcia "walki". Otóż możemy zauważyć, jak Harry wykorzystuje elementy otoczenia - w pewnym momencie podczas ucieczki zrzuca na drogę wroga jakiś mebel. Czytałem gdzieś, że będzie można atakować racą świetlną (którą także pod koniec możemy zobaczyć, lecz nie jest użyta wobec przeciwnika) czy nawet promieniem światłą z latarki, co możemy przez ułamek sekundy zaobserwować na filmiku.
Moim zdaniem nie będzie żadnych broni palnych... szkoda. I dlaczego do cholery wszędzie są te same monstra?
Tutaj dopiero tak naprawdę widać piękno grafiki. Nie spodziewałem się, że tyle zostanie wyciśnięte nawet z Wii.
P.S Tej panience w krótkiej bluzce i mini spodenkach... musi być zimno :roll:Bersek - 2009-12-03, 11:00 Trailer świetny. Klimatyczny podkład, fajnie dobrane sceny. Zachęca do grania, szkoda, że pewnie finalny produkt nie będzie tak dobry xD
Anyway, zniszczyła mnie ta próba nawiązania do SH2 (scena z lustrem) i scena z chowaniem się w takiej samej szafce w jakiej chował się James. Wiem, że chowanie się gdzie się da to element gry, ale pewnie twórcy umieścili taki motyw, żeby mimowolnie skojarzyło nam się to ze sceną z PH ;>Mr_Zombie - 2009-12-03, 11:22 Motyw z lustrem faktycznie wygląda jak nawiązanie do SH2, ale nie przesadzajmy - James nie ma monopolu na przeglądanie się w łazienkowym lustrze wiszącym nad zlewem .Mi - 2009-12-03, 11:27 Też to skojarzyłam w taki sposób . Trailer wygląda bardzo zachęcająco, dlatego tym bardziej nie mogę się doczekać, kiedy wyjdzie gra. Nawet się cieszę, że tym razem zamiast rdzy dostajemy lód. Mimo, iż uwielbiam rdzawy otherworld, powielany on był we wszystkich poprzednich częściach, fajnie będzie więc wreszcie dostać coś nowego. Wszak ponoć każdy świat Silent Hill postrzega inaczej (np. Angela- ogień), mam tylko nadzieję, że zostanie to odpowiednio wytłumaczone.Bersek - 2009-12-03, 11:29
Miho napisał/a:
mam tylko nadzieję, że zostanie to odpowiednio wytłumaczone.
No jasne... Mr_Zombie - 2009-12-03, 12:01
W pierwszej chwili myślałem, że to coś krzyżopodobne z dziurą w środku to jakiś przedmiot trzymany przez te pokraki; dopiero czytając posty na Hell's Descent uświadomiłem sobie, że to nie przedmiot, a głowa jednego z potworóww. WTF? o_OCloud - 2009-12-03, 13:34
Alex napisał/a:
Cloud napisał/a:
Gra jako remake (dobrze pisze? xD)
Dobrze, ale Shattered Memories to reboot części pierwszej. :roll:
Ależ mi tutaj chodziło o to czy to jest remake, a nie czy dobrze napisałem .
Więc sorry serdeczne a żeby nie offtopować:
Ja nawet nie zauważyłem na tym zdjęciu od Mr_Zombie gdzie to ma nogi, ręce itp. o.O a przez chwile sądziłem że właśnie to krzyżo-podobne coś to jest łapa monstra :lol-sweat:Alex - 2009-12-03, 15:01 Mnie natomiast zaczęła zastanawiać kwestia, czy Harry'emu nie będzie partnerować druga osoba podczas rozgrywki, jak Henry'emu Eileen i Jamesowi Maria. Oto info o jednej z bohaterek SM:
Cytat:
Michelle meets Harry at her High School reunion, however he doesn't remember it. Tired of waiting to meet up with her boyfriend, she decides to aid Harry in finding his daughter.
Doxepine - 2009-12-05, 13:57 Czyli wiadomo już, że potwory będą nieznacznie różnić się w zależności od tego, jakich odpowiedzi udzielimy w ankiecie. Domniemywam, że nie będzie również bossów, bo czy to możliwe, żeby nie wspomnieć o nich w recenzji?! Raczej nie... Ten ktoś w recenzji narzekał na to, że gra jest za krótka oraz że w normalnym (w sensie: niealternatywnym) Silent Hill nie ma nic strasznego (mimo że sama ucieczka została określona jako przerażająca, z czym jak najbardziej się zgadzam), a raczej straszącego. Poza tym, bardzo spodobał mi się pomysł z kolorowaniem obrazka ^_^ Taka fajna zabawa... Tak czy inaczej, jestem jeszcze bardziej napalony na tę grę i już zaczynam szukać kogoś, kto ma PS2 i zechce mi ją pożyczyć, bo do premiery SH:SM raczej nie będę w stanie jej kupić... :\