Oj, uwierz mi nie chcesz przeczytać mojego komentarza :x
W GT gra się rok.(Na 100%)Możesz ustawiać w autach co chcesz...tak jeszcze mógłbym wymieniać długo. I takie demo GT, "Prologue" Dostaje przeważnie taką samą ocenę jak GRiD.Trivane - 2008-07-03, 12:20 No właśnie, gra się rok.. wymieniłeś właśnie kolejny minus tej żałosnej gry. Wiem, że zbiera Ci się na wściekłość gdy o tym pisze, ale.. musisz zrozumieć, że każdy ma własne zdanie. Dla innych demo GT ma taką samą ocenę co Grid, dla mnie w tym wypadku całą serię GT oceniam na 1. Po prostu jest to dla mnie nudne i bez wyrazu - grałem w bardzo dużo tytułów tego typu, ale jeszcze żadna nie nudziła mnie tak jak Gran Turismo. Mój znajomy nie lubi Ninja Gaiden II, ja tą gre ubóstwiam. Mam z tego powodu Go nienawidzić? Plazior - 2008-07-03, 12:30 Ano.
To się rozumiemy, w skrócie:
Jesteś fanboy'em X'a, a Ja PS3. Chociaż NG2 jak testowałem u kumpla wypada bardzo ładnie
PS: No, może z tym fanboy'stwem trochę przesadziłem Suavek - 2008-07-03, 12:35 Gran Turismo to po prostu gra skierowana do określonego odbiorcy, w tym przypadku miłośników motoryzacji i realistycznej jazdy. A tu przyznać trzeba, że jeśli chodzi o te elementy to wiele serii zarzucić nie można, no chyba, że brak jakichkolwiek uszkodzeń (odbijające się samochody lol).
To tak samo jak mało kogo zainteresuje piłka nożna, czy jakaś inna realistyczna gra sportowa jeśli w tej dziedzinie po prostu nie siedzi.
Podczas gdy GT się albo wielbi albo nienawidzi, to takie GRID czy seria Burnout ze względu na swoją przystępność podoba się szerszemu gronu graczy. Osobiście nigdy nie przepadałem za wszelkimi wyścigami, ale Burnout mnie wciągnął na długie godziny. Z tego co zdążyłem się zorientować to GRID też prezentuje się niczego sobie. Nie chcę żadnego super realistycznego systemu. Nie chcę wielce skomplikowanych opcji kustomizacji, szczególnie, że o samochodach nie mam zielonego pojęcia (mówię zawsze "ten czerwony przy tym niebieskim" itp. ). Tym samym ślamazarne wyścigi GT to po prostu nie rozrywka dla mnie, nawet jeśli seria coś sobą prezentuje. Sam w sumie nie wiem po co trzymam w swojej kolekcji GT4 skoro może raz to uruchomiłem.
Cytat:
Jesteś fanboy'em X'a, a Ja PS3.
Plask.Trivane - 2008-07-03, 12:37
plazi napisał/a:
PS: No, może z tym fanboy'stwem trochę przesadziłem
Prawdę rzeczesz.. gdyby PS3 było tańsze, na pewno w moim domu 360-tki by nie było - choćby dlatego, że za online nie trzeba płacić jak w przypadku Xbox Live
Prócz Grida ukończyłem jeszcze Burnout'a Paradise, Gears of War (sweet! xD) oraz GTA 4 (aktualnie zabijam jeszcze latające szczury 45 i 100% gry). Gdy przyjdzie nowy HDTV zabieram się za Assassins Creed i czekam na nowego Prince of Persia ^^Zaratul - 2008-07-03, 14:01 Tak patrze na nasze forum i dziwi mnie jedna rzecz.
W sobotę było wielkie wydarzenie w w światku gier i nie było odezwu ze strony użytkowników SHP.
W sobotę Blizzard ogłosił Diablo 3.
Po obejrzeniu 20 minutowego gameplaya i trailera cały się trzęsłem z emocji i nie mogłem wyjść z podziwu.
Blizzard stworzył kolejne dzieło które nie można nie lubić.
W gameplayu mogliśmy zobaczyć świetny design lokacji,nowy świetny interface i nową zaje***tą klase czyli With Doctora(wall of zombies FTW) i wiele innych rzeczy.
http://www.blizzard.com/diablo3/index.xml
Tu macie oficjalną stronę Diablo 3 z której można pobrać trailer i gameplay.
Polecam też zobaczyć atlas świata Diablo czyli Sanctuarium i dzienniki Deckarda Caina.
Bardzo bym was prosił o discuss na temat tej gry.Hype mi się udzielił jak nigdy. Suavek - 2008-07-03, 14:06 A czy gra będzie oferować coś więcej niż kolejną nieustanną sieczkę z nową grafiką? Bo jeśli nie to niezbyt jestem zainteresowany. Ja rozumiem prostota i przystępność, ale Diablo mogę przejść raz, ewentualnie pograć trochę po sieci i tyle. Ciągłe rozwalanie potworów bez jakichkolwiek urozmaiceń czy szerszych elementów RPG to po prostu rozgrywka nie dla mnie. Tym samym informacje o projekcie jakoś szczególnie mną nie ruszyły.
Bardziej oczekuję Starcrafta 2.Carmash - 2008-07-03, 14:08 Moje pierwsze odczucie było wręcz ambiwalentne. Wynikało to z faktu, iż zobaczyłem wpierw screeny, które przyniosły ze sobą jedną myśl przewodnią: World Of Warcraft. Wszystko kolorowe, pełno fajerwerków, bajerów od zatrzęsienia, i ni w ząb pasujące do Diablo postacie. Swoje zdanie zmieniłem jednak, gdy zobaczyłem powyższe filmiki. Gra wygląda niesamowicie. Od razu przypomniałem sobie setki godzin, które poświęciłem części drugiej, moje popakowane do granic możliwości postacie, pierwszy znaleziony "zielony zestaw" i towarzysząca temu radocha mojej osoby, a także połowy jakże zazdrosnej dzielnicy. Czekam, naprawdę czekam na ten tytuł. Mam tylko jedno zastrzeżenie pod jej adresem. Mogło by być nieco bardziej przygnębiająco i mrocznie. Te kolory dalej są momentami zbyt jaskrawe.Zaratul - 2008-07-03, 14:18
Suavek napisał/a:
A czy gra będzie oferować coś więcej niż kolejną nieustanną sieczkę z nową grafiką? Bo jeśli nie to niezbyt jestem zainteresowany. Ja rozumiem prostota i przystępność, ale Diablo mogę przejść raz, ewentualnie pograć trochę po sieci i tyle. Ciągłe rozwalanie potworów bez jakichkolwiek urozmaiceń czy szerszych elementów RPG to po prostu rozgrywka nie dla mnie. Tym samym informacje o projekcie jakoś szczególnie mną nie ruszyły.
Masz racje,Diablo oferuje bezustanną sieczkę....ale to jest hack`n`slash.
Nie możesz winić hack`n slashy że w nich się tylko walczy bo to zasada tego gatunku gier.
Diablo 3 będzie dalej hack`n slashem tylko z nową grafiką i mechaniką gry,mi to odpowiada.
Szersze elementy RPG ma WOW a Diablo ma być radosnym odstresowywaczem w którym rozwalasz hordy wrogów.
Ja też myślałem że jak ogłoszą Diablo 3 to też mnie nie będzie ruszać ale...rzeczywistość okazała się inna.
Suavek napisał/a:
Bardziej oczekuję Starcrafta 2.
A nie czepiasz się tego że Starcraft 2 to będzie to samo co jedynka tylko z lepszą grafiką? :razz:
@Carmash
Zajebiście że ty też jesteś fanem nowego Diablo i czerpiesz fun z gry w przeciwieństwie do whinerów którzy czepiają się dla samego czepiania(Suavek,to nie o tobie).
BTW Sprawdźcie ten topic: http://www.battle.net/for...&p=1post41374
Jest w nim analiza poszczególnych elementów gameplaya,jestem ciekaw co wy o tym sądzicie.
No i jakie według was będą trzy pozostałę klasy?
/discussSuavek - 2008-07-03, 15:27 W sumie i masz rację, taki gatunek gry. I tym bardziej nie widzę tu niczego co by przykuło moją uwagę, nie mówiąc już o dłuższej zabawie.
Chociaż nie ukrywam, że mile bym widział jakieś rozwinięcie monotonnej rozgrywki. Kupiłem sobie ostatnio Divine Divinity, i choć nie grałem jeszcze dużo to ogólnie wrażenie było bardzo pozytywne. Niby z pozoru coś jak Diablo - rzut izometryczny, potworki zabijamy w ten sam sposób, zyskujemy EXP oraz nowe zdolności itp. to jednak gra posiada bardzo dużo elementów tradycyjnych dla porządnych RPG typu chociażby Morrowind. Nawet świat można zwiedzać cały od samego początku, bez żadnych ograniczeń. Gdyby Diablo tak wyglądało to nie miałbym nic przeciwko.
Co do Starcrafta, mimo wszystko gra jest ambitniejsza niż Diablo, aby od razu opisywać ją jako "to samo tylko w lepszej grafice". Strategia to, nie ukrywajmy, bardziej wymagający gatunek gier niż siekanka. I nie mam tutaj na celu poniżenia gry tudzież jej fanów, ale to jest akurat fakt niezaprzeczalny. Sam powiedziałeś, że Diablo ma być tylko radosnym odstresowywaczem.Undertaker - 2008-07-03, 16:35 Taka prawda że i StarCraft 2 i Diablo 3 będą wymiatać...na te gry czekam.(Nie licząc Silent Hill 5,TDU 2 i GTA IV)
Tak,to prawda,StarCraft jest ambitniejszy od Diablo i szczerze mówiąc bardziej go preferuje ale Diablo to jednak Diablo ;] będzie wymiatać tak jak poprzednie.Ahh...jak ja się dorwe do tych gier to mnie przez miesiąc na forum nie widzicie xD :grin: :grin2:Garrett - 2008-07-03, 22:40 Co do GT to mam do niego dwa zarzuty.
1. AI kierowców
2. Brak uszkodzeń
I tyle. Cała reszta jest uber. Nie wiem czy FM2 ma bardziej realistyczny model jazdy bo nie grałem.. W zasadzie grałem Saturnie, a przynajmniej próbowałem. Sterowanie było ustawione tak ch**owo że grać było trudno (jak można na trigger'ze dać gaz i hamulec? Na trigger'ach to się biegi zmienia), a poza tym nie dokręcał mi samochód.
Co do Diablo to ja powiem, że to jedne z najgorszych gierek w jakie miałem okazji zagrać (bo ja bardzo rzadko gram w złe gry ). Denna fabuła i beznadziejny gameplay. Ciągłe wciskanie LMB to nie jest dla mnie dobra rozrywka.
Co do Starcraft'a do Starcraft'cik był uber i mam nadzieję, że S2 będzie przynajmniej tak samo dobry.Crafter - 2008-07-05, 10:32 Ja polecam CS:Source CS:1.6 i HL2:DM dla fanów strzelanek(Na PC).Można też sobie pograć w jakieś mmorpg np.World of Warcraft.Ja np.W WoW'ie mam 2 postacie na 70lvl'u w full epicu(na officialu) :grin:Carmash - 2008-07-05, 17:32
Crafter napisał/a:
World of Warcraft
Mój kumpel cierpi niemiłosiernie na syndrom "jeszcze tylko jedna instancja", co stałe się powodem, który nader skutecznie odpycha moją osobę od tej gry. Brońcie mnie czasy i obyczaje, abym nigdy nie popadł w uwielbienie do gry MMO. Hawk!
Crafter napisał/a:
CS:1.6
Są na tym forum osoby, które nie miały styczności z owym tytułem? Kiedyś grało się naprawdę fajnie. Co prawda byłem w CS-ie "rzadki", jak zawsze artykułowali swoje myśli w moim kierunku znajomi, to jednak czasy schodzenia z komputerem do piwnicy, zamknięcie się z przedłużaczami, ogromną ilością (nie)zdrowych napojów typu "Coca-Cola", chipsami itp. - są tak dalece nieosiągalne, a jednocześnie tak pięknie uformowane w pamięci. Faaajnie było xDZaratul - 2008-07-05, 18:07
Carmash napisał/a:
Mój kumpel cierpi niemiłosiernie na syndrom "jeszcze tylko jedna instancja", co stałe się powodem, który nader skutecznie odpycha moją osobę od tej gry. Brońcie mnie czasy i obyczaje, abym nigdy nie popadł w uwielbienie do gry MMO. Hawk!
To nie jest tak że zaczynasz grać w MMO i nagle grasz po 16 godzin dizennie i nie wychodzisz z domu.
Są ludzie którzy grają casualowo w MMO(tak jak ja).
Na razie sobie zrobiłem przerwę w WOWie bo czekam na Wrath of the Lich King.
Ale jak grałem to grałem z 2-3 godziny dziennie a jak nie miałem ochoty na granie to nie grałem przez kilka dni z rzędu.
Carmash,Nie sugeruj się nigdy jak inni grają,najwarzniejsze żeby ci się gra spodobała.
Crafter napisał/a:
W WoW'ie mam 2 postacie na 70lvl'u w full epicu(na officialu) :grin:
Przygotuj się na to że jak wyjdzie WOTLK to zielone itemy z początkowych questów będą lepsze niż zestawy tier 3 więc nie przywiązuj się do tych epiców za bardzo.
Btw http://www.somethingawful...rnet.php?page=1
Świetna satyra która nabija się z ludzi whineujących na Diablo 3.
Podpisuje się pod tym tekstem obiema rękami. bloo - 2008-07-06, 10:54 Cinek240493 - 2008-07-08, 07:38 A grał ktoś w grę Suffering?
Carmash: A ty grałeś? Jeżeli możesz, to rozbuduj swoją wypowiedź, bo następnym razem może być warniak xDZaratul - 2008-07-09, 22:55 http://versus.thewitcher.com/
Właśnie dzisiaj postanowiłem zagrać w Witcher Versus.
To ta gra przez przeglądarkę w której wyzywasz przeciwnika do walki i przed walką ustalasz skille jakie twoja postać użyje w czasie walki.
W becie nazywała się Duel Mail i w wersji 2.0 zmienili nazwę na Versus i zresetowali wszystkim poziomy do zera.
Włączając tą grę nie spodziewałem się niczego ciekawego ale po kilku chwilach....gra mnie wessała. smiley
Ci co nie grali niech nadrabiają zaległości.
Jak już jesteście zarejestrowani na oficjalnym forum Wiedźmina to wystarczy wpisać tylko swój login i hasło z tego forum.
Mój nick w grze to Zaratul555,a mail to: zaratul555@gmail.com.
No dalej,niech ktoś rzuci mi wyzwanie. Suavek - 2008-07-09, 23:19 Do gier online mam uraz po styczności z Ogame. Pamiętam jak tytuł ten się pierwszy raz pojawił, a sam zostałem namówiony do gry za sprawą znajomych. Były to dosłownie początki, przez co grałem w bodajże trzynastym sektorze na Uni 1. Pamiętam jaką sprawiało to swego czasu frajdę, ale później niestety robiło się monotonne, a ja spędzałem przy tym stanowczo zbyt dużo czasu, bez właściwie żadnej korzyści. Zamiast zająć się czymś pożytecznym potrafiłem myśleć, czy może wysłać floty, czy surowce są bezpieczne itp. itd. W końcu udało mi się z tym skończyć i od tego czasu w ogóle nie podchodzę do innych przeglądarkowych gier. W sumie nie tylko przeglądarkowych, ale z dystansem ogólnie traktuję wszelakie gry multiplayer'owe, szczególnie MMO.
Tym samym osobiście podziękuję. A ewentualnym uzależnionym (jeśli tacy tu są) dobrze radzę - skończcie z tym póki nie jest za późno (nie mówię teraz o tej grze Wiedźmina, bo to inny nieco typ, ale tak ogólnie).
Dla mnie dobra zabawa to gra single player, do której siadam dla własnej satysfakcji, kiedy chcę, bez żadnych zobowiązań. Multi to co najwyżej wcześniej ustalone potyczki ze znajomymi (Deathmatche w FPS) bądź rywalizacja na jednej konsoli.pyramid.pusher - 2008-07-10, 10:29 Ostatnio wyczaiłem ciekawą grę z dosyć ciekawym bohaterem. Bowiem chyba nieczęsto zdarza grać nam się w platformówki, gdzie trzeba wykorzystać prawa fizyki by przejść dalej, rzadko też zdarza nam wcielić się w bohatera jakim jest żywa plama smoły. A imię jego - Gish.
Giera ma pozytywnie poschizowany klimat, nie polega jedynie na zwykłym pokonywaniu kolejnych zapadających się/ruchomych/znikających/czegotamchcecie platform. O nieee, by przejść dalej trzeba pokombinować o wiele więcej, wykorzystywanie szybkości, lepkości i ciężkości bohatera oraz podobnych parametrów otoczenia included ; )
No to CD-Projekt ma u mnie wielkiego plusa.
We wrześniu otwiera stronę gdzie będzie można kupić stare gry który zostały wycofane ze sprzedaży.
Gry będą w pełni kompatybilne z XP i Vistą,nie będzie żadnych zabezpieczeń w wykrywania cd-romów w tych grach.
Gry będą kosztować 5 i 9$.
Freespace po angielsku i kompatybilny z XP. :sweet: GIVE!!!
http://www.gog.com/en/intro
Tu macie stronkę,obejżyjcie ją a ja w tym czasie zrobię ołtarz dla CD-Projektu i Freespace 2.Plazior - 2008-07-17, 10:26 Duke Nukem powraca! Tym razem trafi do posiadaczy PSP i DS w połowie 2009 roku. Nie dosyć że Duke powraca to jeszcze z najlepszym trailerem wszech czasów Muzyka zajefany metal, a reszta jest po prostu BOSKA!!111
50 Cent również powraca!!!!!!!!111 Tym razem będzie walczył w Iraku Klik Szczególną uwagę proszę zwrócić na moment kiedy fifty dźga tego kolosa noże i wyłapuje kulke w kark... Nawet nie nic nie poczu!!11 Nowy trailer z 50 Graosz Blood on the A$$ do pośmiania
Teraz coś świeżego na WII :sugoi: Mad World tak nazywa się gra która emanuje Groove'm Trailer Jeśli ta gra rzeczywiście wyjdzie bez czepiania się polityków i Księży to Zelda + Mad World = Pomyślenie nad zakupem WII
I kolejna twórcza gra od Sony z prostym pomysłem. flowerSuavek - 2008-07-17, 10:50
Cytat:
Nie dosyć że Duke powraca to jeszcze z najlepszym trailerem wszech czasów
To jakiś żart? Kilka minut patrzenia na powtarzające się loga gier?
Ciekawe czy będzie Duke Nukem Trilogy Forever...
A jeśli chodzi o Mad World to nie powiem, wygląda ciekawe, ale wydaje mi się, że czarno-biała tonacja przy dłuższym graniu mogą być nieco monotonne.Plazior - 2008-07-17, 10:53
Suavek napisał/a:
czarno-biała tonacja przy dłuższym graniu mogą być nieco monotonne.
Marudzisz jak zawsze...
Suavek napisał/a:
To jakiś żart?
To był sarkazm >_>Suavek - 2008-07-17, 10:56
Cytat:
Marudzisz jak zawsze...
W takim razie zobaczymy jak szybko zaczną Cię boleć oczy podczas gry w taki tytuł.