Doxepine - 2009-11-17, 00:36 No właśnie, do tej pory ani razu nikt nie wspomniał o bossach (albo ja coś przeoczyłem). I teraz nie wiem, czy w ogóle ich nie będzie czy będą oni raczej pełnić marginalną rolę... Premiera zbliża się wielkimi krokami, mogliby rzucić z jednego skrina z jakimś bossem...tumi1 - 2009-11-17, 08:25 Albo chociażby cień, co ? W końcu jedynce nie zaszkodził boss pokazany pod koniec traileraAnonymous - 2009-11-17, 21:52 Na chłopski rozum skoro gra ma być pozbawiona zupełnie walki to dodawanie tam bossów było by głupotą,bo bossa nie da się pokonać omijając lub uciekając przed nim.Sam jestem ciekawy jak to będzie i czy wogólę bossowie będą,gdyby ich nie było to byłby ewenement gdyż każdy SH posiadał bossów.Homik - 2009-11-17, 21:57 Jak wcześniej zasugerowałem może będą jakięś pułapki. A tu już można wykorzystać np. otoczenie, a w to wszystko wpleść QTE.Nazar - 2009-11-17, 22:07
Kimas napisał/a:
Na chłopski rozum skoro gra ma być pozbawiona zupełnie walki to dodawanie tam bossów było by głupotą,bo bossa nie da się pokonać omijając lub uciekając przed nim.
Oczywiście, że się da.Doxepine - 2009-11-18, 12:14
Kimas napisał/a:
Na chłopski rozum skoro gra ma być pozbawiona zupełnie walki to dodawanie tam bossów było by głupotą,bo bossa nie da się pokonać omijając lub uciekając przed nim.
W takim razie co powiesz o tym:
Może to świadczyć, że broń nie będzie skuteczna na maszkary, ale w przypadku bossów będziemy mogli jej użyć.Kamillo - 2009-11-18, 16:42 A może zwyczajnie będziemy mieli dwa naboje na krzyż ? W takim wypadku każdy rozsądny gracz stawiałby na ucieczkę, tudzież chowanie się, według planu twórców, naboje zostawiając sobie właśnie na bossów czy większą akcję.Mr_Zombie - 2009-11-18, 17:03 A może po prostu jest to jakiś flashback, albo cut-scenka, po której Harry już nie ma broni?Anonymous - 2009-11-18, 18:59 Czytając zapowiedzi gry nie natknołem się na żadną zmianke ,że ma być broń itp.Wszyscy zgodnie podkreślali,że walka ma być mocno ograniczona.Poczekajmy do 1 recenzji to wszystko się wyjaśni ,ale nawet na gameplay z gry widać,że nie ma żadnych broni.
Doxi: Ostatni raz ostrzegam! Zainstaluj sobie słownik w Mozilli albo zgłoś się na kurs języka polskiego, bo następnym razem poleci warn.tumi1 - 2009-11-19, 08:08 Czytałem newsy i wychodzi na to, że broni nie będzie. Istnieje za to możliwość rzucania śnieżkami w bossów albo ulepienie i ubranie bałwanka podobnego do Harrego (Taka zmyła). W ostateczności można porobić orły na śniegu xp A co do screena - ten gościu to raczej nie nasz Harry. Co do QTE - odrzucam możliwość na Wii - wiimot jest do tego zbyt ślamazarny. Już i tak boję się o ucieczkę, a Wy mi jeszcze dokładacie coś takiego...Będzie na pewno dużo machania, symulującego odpychanie, duszenie etc. Zresztą to widzieliśmy już na trailerach.enter77 - 2009-11-19, 08:14 Broni na 100% nie będzie. W jednym z gameplayów widziałem wiadomość, która pojawiła się na ekranie gdy Harry'ego zaatakował pierwszy potwór: ">The Creatures<. There are many. They cannot be killed or hurt". Więc skoro nie da się ich zabić ani zranić to po co broń? Chyba do "Suicide Ending" xD
EDIT:
A, o: żeby nie być gołosłownym:
Jak widać twórcy skupili się na fabule, a nie na walce. (W Homecumming było dokładnie na odwrót, więc wychodzi na zero xD ) Nie zdziwię się, jeśli w ogóle nie będzie bossów.Zaratul - 2009-11-19, 13:37
enter77 napisał/a:
Więc skoro nie da się ich zabić ani zranić to po co broń? Chyba do "Suicide Ending" xD
Możliwe że będzie tak samo jak w Forbidden Siren.Potwórów też zabić się nie dało ale broń palna jak najbardziej była tylko nie zabijała ich a jedynie powalała na ziemię na określony czas.AlaV - 2009-11-19, 17:54 Właśnie, może będzie tak samo jak z Victimami w SH4. też się ich zabić nie dało, ale bez zatrzymania ich strzałem z handguna, to się czasem obejść nie mogło...Kamillo - 2009-11-19, 21:34 Taaa... wątpię, żeby Konami nagle "spłodziło" nieśmiertelne monstra. Walka, o ile występuje jest jednym z głównych aspektów danej pozycji, więc na pewno byłaby ujęta w trailerach. Z jednej strony fajnie, będzie dreszczyk, mroczny, skradankowy klimat... A z drugiej - lubię sobie czasem postrzelać
PS. W Forbidden Siren można zabijać tylko duchy, kierując na nie promień światła przez dłuższą chwilę (podobny motyw występuje w Obscure).Homik - 2009-11-19, 21:41
Kamillo napisał/a:
PS. W Forbidden Siren można zabijać tylko duchy, kierując na nie promień światła przez dłuższą chwilę (podobny motyw występuje w Obscure).
Z tego co pamiętam w Forbidden Siren nie wystepowały duchy. Przeciwnikami byli Shibito, których można było jedynie ogłuszyć na pewien czas.Kamillo - 2009-11-19, 21:54
Homik napisał/a:
Kamillo napisał/a:
PS. W Forbidden Siren można zabijać tylko duchy, kierując na nie promień światła przez dłuższą chwilę (podobny motyw występuje w Obscure).
Z tego co pamiętam w Forbidden Siren nie wystepowały duchy. Przeciwnikami byli Shibito, których można było jedynie ogłuszyć na pewien czas.
Oj, to chyba dawno grałeś No chyba, że ja się mylę i te wyglądające jak czarne smużki dumu "cosie" to nie duchy a coś innego.
Aaa i mówię o FS2, w jedynce możliwe, iż tego nie było.Anonymous - 2009-11-21, 17:59
Cytat:
-not scary, lacks sense of danger
A IGN po 3 godzinach obcowania z grą:
Cytat:
The game is moody and beautiful at times. And, of course, it's freakin' scary. The experience may or may not hold up until the end, but so far, so good.
Kamillo - 2009-11-21, 20:30 ... dlatego lepiej przekonać się samemu
będzie jakieś demo?Alex - 2009-11-21, 21:26
Kamillo napisał/a:
będzie jakieś demo?
Jeśli będzie, to na pewno na Wii. Na PS2 i PSP nie ma co liczyć.Mannequin - 2009-11-22, 16:26 Czy SM będzie działo się czasami w normalnym świecie? Zauważcie ze screenów i tralierów: ludzie w domach, policja?Homik - 2009-11-23, 22:43 Sądzę, że owi ludzie są ściśle powiązani z fabułą i jakichś postronnych osób nie spotkamy. Tak jak w poprzednich odsłonach napotykaliśmy osoby, które zostały "niewiadomo dlaczego" ściągnięte do miasteczka. Żadnych innych, zwykłych przechodniów nie było.Anonymous - 2009-11-25, 19:32 Hmm ludzie w domach? na trailerze widać tylko policjantkę ja żadnych ludzi nie widziałem wydaję mi się,że miasto będzie opustoszałe.Anonymous - 2009-11-25, 20:17 Ludzie którym Harry mówi - To mój dom!- A oni nie wiedzą o co mu kaman. Byli na jednym z trailerów. Co do "kiepskich" screenów z PSP. Przecież jak na PSP wyglądają całkiem porządnie.Alex - 2009-11-25, 20:35
Puty napisał/a:
Co do "kiepskich" screenów z PSP. Przecież jak na PSP wyglądają całkiem porządnie.
Napisałem tak, ponieważ dla mnie osobiście grafika wygląda okropnie w porównaniu nawet do innych gier, i zdania raczej nie zmienię. Mam wrażenie, że im nowsze screeny, tym gorzej, ale to w końcu PSP.Anonymous - 2009-11-25, 22:02 Alex nie wymagaj cudów od PSP.Gra zarobiona jest głównie pod konsole Wii i tam będzie wyglądała najlepiej.W ogóle grafika nie była nigdy decydującym czynnikiem w SH ,ale nie powiem grafika w SH3 połączona ze świetnymi lokacjami dała niesamowity efekt.