R4Zi3L - 2008-06-06, 21:41 Filmów na pewno... ale gier? Nie wiem wątpie.... Ana - 2008-06-07, 16:41 Resident Evil, Blood Rayne, Call of Cthulhu, Blair Witch Project 1: Rustin Parr
z nowościami nie jestem na bieżąco...R4Zi3L - 2008-06-08, 13:54
W najnowszym dodatku do Wowa:Wrath of the Lich King mają się pojawić achievementy!
Jestem ciekaw jak oni to zrobią,fajnie by było gdyby były jakieś nagrody za ich wykonywanie.Suavek - 2008-06-09, 19:38 Swoją drogą, może mi ktoś wyjaśnić manię tych całych achievementów? Z tego co rozumiem, polega to na nabijaniu sobie punktów poprzez spełnianie określonych warunków w grze. I teraz moje pytanie - po co? Co otrzymuje gracz, że będzie sobie nabijał licznik? Pojąć nie mogę tego jak ludzie gadają, że grają w tytuł tylko przez achievementy. Albo jeszcze lepiej "kupię tanią grę z dużą ilością achievementów". Gdzie się podziało granie dla przyjemności? Teraz jest rywalizowanie o jakieś punkty?
WTF pytam...Zaratul - 2008-06-09, 19:58
Suavek napisał/a:
Swoją drogą, może mi ktoś wyjaśnić manię tych całych achievementów? Z tego co rozumiem, polega to na nabijaniu sobie punktów poprzez spełnianie określonych warunków w grze.
Robisz achievementy poprzez spełnianie określonych warunków w grze,to prawda ale po ich zdobyciu nie masz za nie żadnych punktów,po prostu je masz.
Zdobywa się je dla satysfakcji.
Wyjątkiem są achievementy w TF2.
Na początku były tylko achievementy które nic nie dawały ale od ponad miesiąca jest patch który dodaje zestaw broni i achievementów dla medyka.
Jest ich 39 i 3 bronie.Za każde kolejne 13 zrobionych achievementów odblokowujesz kolejną broń,
W przyszłości Valve ma zamiar dodać achievementy dla każdej z klas.
Mi sie tam one podobają,jakieś urozmaicenie w grze. :grin2:Plazior - 2008-06-09, 20:01
Cytat:
Pojąć nie mogę tego jak ludzie gadają, że grają w tytuł tylko przez achievementy. Albo jeszcze lepiej "kupię tanią grę z dużą ilością achievementów"
Takie osoby nazwaja sie "Achievement Whore" i chcą pokazać jakimi to Oni nie sa wymiataczami i jacy to oni nie sa cool :roll:
A tak Achievmenty służą do "umilenia zabawy" jak sie skończy cały tytuł na 100%Yoda - 2008-06-09, 21:20 Właśnie skończyłem grać w Penumbra Overture i powiem Wam, że to po prostu boska gra... Walki minimum a za to klimat jest w ręcz fenomenalny. Nawet jeśli komuś gra nie przypadłaby do gustu (a sądzę, że jeśli to forum traktuje o fanach SH to nie powinno być takiej osoby) to warto ją przejść chociażby dla paru sekund zakończenia. Ostatnie nasze ruchy w grze... To było mistrzostwo!!! Może nie będę opowiadał, bo ktoś może zechce sam to przejść... Ostrzegam... Jak będziecie dochodzić do końca zostawcie ten moment na ciemną nockę i zgaście światełko... To będzie coś... :razz:Makaroniarz - 2008-06-10, 07:30
plazi napisał/a:
Takie osoby nazwaja sie "Achievement Whore" i chcą pokazać jakimi to Oni nie sa wymiataczami i jacy to oni nie sa cool
Nie zawsze. Ja robie achivmenty, bo jest to poprostu fajne uczucie jak grajac pokazuje Ci sie "Odblokowano Osiagnecie XXX - XXX GS". Zdobycie tzn. "calaka" (wszystkich GS w danej grze) to ogromna satysfakcja, bo pokazuje, ze z gry wycisnales wszystko. No i punkciki na karcie sa tego symbolem.Plazior - 2008-06-10, 13:35
Cytat Suavka w poscie plaziego napisał/a:
Cytat:
Pojąć nie mogę tego jak ludzie gadają, że grają w tytuł tylko przez achievementy. Albo jeszcze lepiej "kupię tanią grę z dużą ilością achievementów"
plazi napisał/a:
A tak Achievmenty służą do "umilenia zabawy" jak sie skończy cały tytuł na 100%
Tez lubie sobie pozdobywac Achievement Points ale mowa tu o ludzikach typu "Kupie gre PGR3 bo to opsrany arcade i jest latwy i ma duzo Achievementow :roll:
Dzisiaj wychodzi Pyro update do Team Fortress 2.
Ten update zawiera 3 nowe bronie dla Pyro,35 achievementów dla niego i dwie nowe mapy fanowskie.
Fani Pyro nie mogli się doczekać tego updetu bo Pyro był najbardziej underpowered ze wszystkich klas,to co otrzymaliśmy wynagrodziło nam to czekanie.:)
Pyro dostał strumień powietrza w miotaczu ognia dzięki któremu może odbijać granaty i rakiety przeciwnika.
Czasy kiedy Pyro dostawał baty od Soldiera minęły.
No i będzie też darmowy weekend.Ci co nie grali w TF2 czym prędzej niech nadrabiają zaległości bo warto. Plazior - 2008-06-18, 23:27 :shock: Juz Update TF2 ?
To będzie w co grac szczególnie ze gram przeważnie Pyro
Mogli by zrobić nowego CSa bo ten 1.6 mi sie już przejadł
EDIT: Widze ze pykasz w legosy indiana jonesa Jak sie sprawiają? Trzyma poziom Lego Star Wars ?Zaratul - 2008-06-18, 23:35
plazi napisał/a:
:shock: Juz Update TF2 ?
Oczywiście że już jest,to Valve stworzyło tą gre,oni dbają o klientów.
plazi napisał/a:
To będzie w co grac szczególnie ze gram przeważnie Pyro
:shock: Nie wiedziałem że grasz w TF2,miło mi to słyszeć.
plazi napisał/a:
CS mi się znudził bo ileż można jedno i to samo.Zamiast w CSa można zagrać na przykład w TF2. :grin2:
plazi napisał/a:
Widze ze pykasz w legosy indiana jonesa Jak sie sprawiają? Trzyma poziom Lego Star Wars ?
Nie trzyma poziomu Lego Star Wars.....jest od niego bez porównania lepsza!
Gra po prostu wsysamprzez dwa dni grałem 10 godzin dziennie i już przeszedłem 92 % gry.
Zostały mi tylko dwa bonusowe etapy do przejścia i jedna postać do odblokowania.
Plazi,nie zastanawiaj się tylko kupuj tą grę! R4Zi3L - 2008-06-19, 09:03
plazi napisał/a:
???? 1.6 ma juz 5 lat... od dawna jest wersja CSS Plazior - 2008-06-19, 10:17 CS Source Dawno mi sie znudzil po roku grania 1.6 lepszy R4Zi3L - 2008-06-19, 10:34 juz ze 4 lata nie grałem w 1.6.... ale CSS narazie mi sie nie znudził... gram na zmiane z HL2 Deathmatch...Kilroy - 2008-06-19, 10:49 W sumie wszystkie CS'y mi się przejadły, nawet 2D Z FPS to jak na razie COD4 rulezz. Poza tym, GTA4 musi być.
COD 5 jako zrzynka z MOHPA wawmaster - 2008-06-21, 09:00 Temat postu: Penumbra - Czarna Plaga POMOCYWitam. Gram właśnie w gre Penumbra: Czarna plaga i mam bardzo poważny problem. Mianowicie jestem w momencie gdu pobrałem krew od leżącego na ziemi doktorka i strzykawke z krwią włożyłem do psecjalnego czytnika przy drzwiach i dzięki temu drzwi się odblokowały i teoretycznie moge iść dalej. Jednakże jest jeden problem. Klikam na drzwi, pojawiaja się LOADING i po chwili wywala mi ERROR. Przez to nie moge dalej grać. I tutaj pojawia się moje pytanie. Czy może ktoś z Was gra w tą gre?? Jeśli tak to bardzo prosiłbym o save, dzięki któremu będe mógł ominąć miejsce w którym wywala mi błąd. To jest moja jedyna deska ratunku. Z góry dziekiZaratul - 2008-06-21, 10:56 http://files.filefront.co...;/fileinfo.html
Też miałem taki problem,Penumbra często się wysypuje.
Po zainstalowaniu patcha pomogło.wawmaster - 2008-06-21, 15:18 Zaratul, Wielkie dzięki. Teraz wszystko śmiga. W nagrode dostajesz odemnie punkt POMÓGŁ Carmash - 2008-06-21, 15:57 W takim bądź razie temat uznaję za zamknięty O samej grze możecie porozmawiać w temacie "Gry", bo zapewne nie pojawi się tutaj zbyt wiele postów Plazior - 2008-07-01, 00:35 Polecane przeze mnie gry:
Wiedżmin, za dużo pisania więc określę tą grę krótko. Jak dla mnie to najlepszy RPG.(Ach, te klimaty) 10/10
GUN,Western.Najlepszy western jaki jest nie żadne tam "Kal ow Jurek".Klimat, Rozbudowanie i jeszcze raz klimat.Polecam szczególnie wersje na PSP,mimo biedniejszej grafiki co nadrabiają dodatki których zabrakło w wersji na konsole stacjonarne/PC. 8/10
Alien versus Predator 2, za rozbudowanie i klimat. 7.5/10
MGS4, to wiadomo. 11/10
Policenautus i Snatcher, Gra od Kojimy.Jeśli nie wiesz kto to, odsyłam do goolgle.9/10Plazior - 2008-07-03, 01:00 MZet, miałeś coś napisać. I co, kaplica?
Jeśli temat będzie wyglądał jak wygląda to nic tylko na cmentarz.
A tu Soundtrack z Oddysee do zassania LEGALNIE.Plazior - 2008-07-03, 09:12 Wczoraj skończyłem "GRiD" 9-/10
Wszystko bardzo pięknie tylko sterowanie trochę kuleje jak i to że nie można zajrzeć pod maskę i krótki jest
Ale i tak się spodoba szczególnie dla casual'i, model, jazdy, znieszczenia i boskie AI.(Czego brakuje mi w GT)
Jednak to co odróżnia GT od GRiD'a to, to że widać GT jest robione przez ludzi którzy się pasjonują samochodami,(Tak się nimi pasjonują że aż szkoda je im rozwalać ) widać tą pasje, czego mi brak w GRiD'dzie.Jednak mam wiele pozytywnych odczuć, szczególnie jeśli chodzi o AI.Zajefajny Online, dobrze oddany klimat wyścigów i FIZYKA. Zaraz przed ToCa'ą i za GT najlepsza ściganka.Polecam, plazi.Trivane - 2008-07-03, 11:27 Gran Turismo to wolne badziewie.. mówią, że bardziej realistyczny jest Forza 2 (z czym się bezapelacyjnie zgadzam), zaś jeśli chodzi o model jazdy: developerzy zapewne wzięli go żywcem z ostatniego Colina.. Grid od razu za Burnoutem Paradise ("Take me down to the Paradise City Where the Grass is Green and the Girls are Pretty ^^) jest moją najlepszą wyścigówką.
W Gridzie spodobało mi się kilka rzeczy, jak np. możliwość wyboru sponsora, kolegi, który także zarobi dla nas trochę kasy (na końcu nie polecam brać Christophera, experta od Prototype bo tylko przysporzy nam rywalizacje, a na mecie podobno może być tylko jeden ;), grafika jak dla mnie kuleje. Miejscówki w Europie bywają nieraz strasznie puste (widać tylko drogę, kilka drzewek i niebo oczywiście). Mimo, że Grida przechodziłem ponad 2 tygodnie (wszystkie wyścigi rozgrywane na expert) to i tak uważam go za krótki tytuł.. kreatywny jest także tryb 24 godziny zasuwania porannym świtem, godziną popołudniową i nocą, gdzie drogi stawały się całkowicie niewidoczne. Plus za ebay! 9+/10