Zaratul - 2008-05-11, 18:14 Nie grałeś w Twisted Metal?!Nie zastanawiaj się tylko nadrabiaj zaległości.
Gra jest według mnie lepsza od Vigilantes.
Pamiętam jak w młodości się zagrywało w tą grę.
A co do PS2 to właśnie gram w Twisted Metal:Black na nią.
Gra ma świetny klimat,jest dynamiczna i jest w niej naprawdę duża rozwałka samochodów i przechodniów.
Polecam. Devinitum - 2008-05-11, 18:29 Właśnie oglądam ten gameplay i muszę przyznać że gra prezentuje się znakomicie, a jeśli są w niej dodatkowe atrakcje w poszczególnych lokacjach takie jak w Vigilante 8-2 (Arizona - ucieczka przed wielką mrówką , Louisiana - zatapianie lokacji), to już w ogóle cud, miód i orzeszki. Skoro polecacie, to dłużej się nie zastanawiam, tylko biorę się za nadrabianie zaległości. Dzięki za odpowiedzi. Bersek - 2008-05-12, 14:44 Chyba jeszcze tego newsa nikt nie wrzucał więc ja to zrobię
Pierwszy gameplay Gears of War 2:
http://gry.onet.pl/wideo/...,odtwarzaj.htmlZaratul - 2008-05-13, 16:31 http://www.fileshack.com/...iana+Jones+Demo
Mi się Lego Star Wars bardzo podobało więc bardzo ucieszyłem się że będzie Lego Indiana Jones.:)
Właśnie się ukazało demko tej gry,zapraszam wszystkich do ściągania. Plazior - 2008-05-13, 17:22 Yes, we can.Bersek - 2008-05-13, 19:59 Czy ktoś z was grał w Rule of Rose?
Horror psychologiczny, o którym mówi się, że jest połączeniem Silent Hill i Haunting Ground..
Tutaj krótki opis:
http://gry2.wp.pl/core.ht...a,26,11420,3100 http://www.gry-online.pl/s016.asp?id=7736
Przyznam szczerze, że nakręciłem się na ten tytuł i chętnie usłyszał bym wasze opinie (jeśli oczywiście ktoś tutaj grał w RoR. Jeśli jednak nie ma takich osób to mam nadzieję, że przynajmniej kogoś zachęcę. Lepsze to niż granie "samemu" :grin2: )Suavek - 2008-05-13, 20:20 Słyszałem, że crap. Średnie oceny to 5/10. Pomysł może i intrygujący ale podobno nawala wykonanie. Zresztą to co widziałem na filmach jakoś szczególnie mnie nie zachęciło.Garrett - 2008-05-13, 20:24 Trudno jest zagrać w te gierkę ponieważ w europie została wydana tylko w kilku państwach. Nie została wydana bo jest kontrowersyjna. W końcu naszymi przeciwnikami są dzieci i występują drastyczne sceny (gdzieś czytałem, że scen za które nie została wydana gra tak naprawde nie ma, gdzie indziej, że są, więc nie wiem jak to jest). Gra została oceniona w PSXExtreme przez trzy osoby (6+, 6+, 6). Głównymi zarzutami był gameplay, który według niech jest trochę zwalony. Fabuła i nastrój jest za to ponoć świetny. Osobiście nawet chętnie bym zagrał (bo dla mnie najważniejszym czynnikiem gry jest fabuła, chyba że gra jest nastawiona na czysty fun) tylko jak nie mam (bo konsoli przerobionej nie mam i nie zamierzam przerabiać). Wątpie żeby ktoś tutaj grał w tą gre._Music - 2008-05-13, 21:26 Nawet afera była w mediach jeśli chodzi o tą gierkę. Afera rozpętana przez fakt chyba.
Z teg co widziałem, to nic niesamowiteg, choć swój klimat wydaje się mieć, ot takie Lord of the Flies w konwencji gry.StuntmanMikeL - 2008-05-14, 09:30
Zaratul napisał/a:
Mi się Lego Star Wars bardzo podobało więc bardzo ucieszyłem się że będzie Lego Indiana Jones.:)
Właśnie się ukazało demko tej gry,zapraszam wszystkich do ściągania.
Hehe, też już zasysyam to demko, LEGO Star Wars też mi się bardzo podobały:). Miłe, proste, przyjemne i z "jajem".Zaratul - 2008-05-16, 01:52 http://vimeo.com/998323
Najnowszy trailer drugiego dodatku do Wowa Wrath of the Lich King w którym pokazywane są po kolei zony które będą w Northrend.
Po obejrzeniu tego trailera szczęka mi opadła,tak świetnie zaprojektowanych i ładnie wyglądającyh lokacji w Wowie jeszcze nie mieliśmy!
Dużo lepiej wyglądają niż w Outlandach,zwłaszcza podobało mi się latające miasto Dalaran.
Widziałem też farmy na których były Harvest Watchery,czyżby lokacja nawiązująca do Westfall?
Jeśli tak to już mi się to podoba bo Westfall było jedną z moich ulubionych zon w Wowie.
Jest jeszcze dżungla która przypomina Stranglethorn Vale z podstawki,coś pięknego.
Last but not least:pod koniec trailera możemy obejżeć......walkę na mountach!
Sceny jak Gyrocopter strzela rakietami w moby i Viverna atakująca swoimi ostrymi zębami są wspaniałe.
Jak robiłem daily questy w Sketiis strasznie mnie denerwowały latające moby które mogły cię atakować a ty ich nie.
Ale w tym dodatku te czasy odejdą w zapomnienie,będzie można mobowi przyłoży i w spokoju wykonać quest.
Powiem wam szczerze,jakoś nie miałem ochoty na granie w Wrath of the Lich King ale po obejżeniu tego trailera drugi dodatek stał się dla mnie "i must have".
Do wszystkich ludzi z mojej gildii ImbaTeam Inc:do zobaczenia w Northrend!Bersek - 2008-05-20, 19:49 http://duelmail.thewitcher.com/
Zaj*bista gra taktyczna oparta na grze Wiedźmin (w pewnym stopniu )
Wybieramy jedną z trzech klas, wybieramy przeciwnika, z góry ustawiamy wszystkie ruchy, a później tylko delektujemy się filmikiem z walki.
Wciąga jak cholera :razz:Kilroy - 2008-05-22, 08:28 Nie wiem czy ktoś dawał tu link do tej gry, ale trzeba o niej wspomnieć. Kontynuacja gry która pokazała, że FPS może być wymagający.
Niby była kontynuacja, ale bardziej przypomina to dodatek z polepszoną grafiką.
Filmik jedzie na silniku gry.Bersek - 2008-05-23, 19:29 ..R4Zi3L - 2008-05-23, 19:40 Ummm.... jestem na ta gre tak napalony od bardzo dawna ze nie wiem... dla mnie klimat, feeling i ogolny art design jest miazdzacy...
http://pl.youtube.com/wat...feature=relatedKośmin - 2008-05-23, 22:55 Ja przeszedłem grę spory czas temu i naprawde byłem nią zachwycony. Końcówka po prostu mnie zmiażdżyła.
Bersek nie bądź taki pewien, że przejdziesz to jutro . Pierwsze dwa kolosy to taka "rozgrzewka" przed dalszymi. Przy założeniu, iż nie będziesz korzystał z solucji zajmie Ci ta gra parę skromnych dni (oczywiście jeśli nie będziesz siedział całymi dniami xD) . A ile irytacji xD . Ja przeszedłem ją bez solucji tylko i wyłącznie dlatego, że w trakcie grania miałem problemy z internetem i nigdy go nie było kiedy zrezygnowany szedłem sprawdzić jak pokonać "tego ch**a".
Ale gra w każdym razie jest cudowna. Warto się męczyć, żeby chociaż zobaczyć ostatniego kolosa no i zakończenie, które po tylu zmaganiach z Kolosami dla określonego celu po prostu wyciska łzy.Garrett - 2008-05-23, 23:36 O tak, SotC to genialna gra. Jedna z najlepszych w jakie grałem. Moim ulubionym kolosem jest ten na pustyni (numerka nie pamiętam ale po 10 raczej). Jest och, ach i ech. Grafika nie licząc postaci jest cudowna. Nigdy nie patrze na grafikę oceniając gry ale tutejsze widoki zapierają dech w piersiach Ogólnie to gra jest uber, koks i ciasteczka xDSuavek - 2008-05-23, 23:53 Hmm, pokonałem w SotC cztery kolosy i grę odłożyłem już prawie rok temu. Leży na półce i się kurzy. Aczkolwiek wczoraj korzystając z dobrodziejstw spatchowanego HD Loadera zgrałem sobie ten tytuł na dysk więc może chętniej teraz po niego sięgnę (krótsze loadingi, brak konieczności dręczenia tekturowego pudełka w celu wyjęcia płyty).
Ale ja w sumie nie o tym. Dorwałem dzisiaj także inną gierkę, do której, nie ukrywam, podchodziłem dotychczas sceptycznie. Tytuł ten to Another Century's Episode 3. Powodem wątpliwości była kiepska i nudna pierwsza odsłona serii, którą wywaliłem po kilku misjach.
Czym jest ACE3 ? Tutaj pewnie większość osób z miejsca się zniechęci ale co poradzić. Gra to strzelanka/nawalanka zręcznościowa z udziałem postaci i mechów różnych popularnych anime. Tytuł stworzony został przez Banpresto, znane już z serii Super Robot Taisen, więc mieszanka serii wcale nie jest zaskoczeniem. Tym razem jednak mechami sterujemy sami a i wybierać mamy w czym. Oprócz kilku robotów stworzonych na potrzeby gry będziemy mogli pokierować głównymi machinami z takich anime jak m.in. Macross DYRL, Macross Plus, Eureka Seven, Dragonar, Nadesico, Gundam Seed, Brain Powerd, King Gainer, Dunbine czy Shinn Getter Robo.
Oczywiście nie polecałbym nikomu mechów gdyby gra nie miała nic specjalnego do zaoferowania. Gdy już przebrniemy przez dość obszerne japońskie menusy naszym oczom ukazuje się całkiem przyjemna gra akcji, gdzie większość mechów wymaga innego podejścia, a same misje sprawiają niemałą frajdę. Graficznie bez fajerwerków - miejscami jest ładnie, miejscami obrzydliwie. Audio stoi na wysokim poziomie oferując nam pełen voice-acting z udziałem oryginalnych aktorów danych postaci, oraz oryginalną muzykę poszczególnych serii.
Rozgrywka wygląda następująco - przed misją wybieramy swojego robota oraz dwóch skrzydłowych. Wszelkie mechy można ulepszać za zdobywane pieniądze co czyni je potężniejszymi. Akcję podziwiamy z perspektywy TPP lewitując nad dość sporym polem walki. W zależności od wybranego mecha do dyspozycji mamy różnorodne uzbrojenie, broń krótkodystansową oraz boosta. Podczas walki po naładowaniu specjalnego paska możemy też przeprowadzić atak łączony z naszymi skrzydłowymi, co prezentuje się całkiem efektownie. Zadania polegają z reguły na zniszczeniu określonych celów ale nieraz przyjdzie nam także ochraniać określony obiekt lub przeprowadzić wyścig z czasem.
Gra posiada niemałą ilość cut-scenek oraz dialogów, których niestety nie jest mi dane zrozumieć. A szkoda, gdyż z tego co widzę mieszanka serii i stworzona tym samym fabuła prezentuje się nawet ciekawie.
Ogólnie jestem mile zaskoczony, gdyż nie spodziewałem się, że jakakolwiek nawalanka z mechami oprócz Rengou vs Zaft 2 Plus mnie zainteresuje. W ACE3 gra się przyjemnie, szczególnie upodobałem sobie rozgrywkę mechami z Macrossa, która jest bardzo szybka i dynamiczna. Gra też kojarzy mi się miejscami z Zone of the Enders, i choć nie prezentuje aż tak wysokiego poziomu to jest równie dynamiczna.
ZwiastunDevinitum - 2008-05-24, 04:43 Wow... Zawsze byłem pod wrażeniem kiedy przychodziło mi walczyć z gigantami, ale to co widzę na screenach zapodanych przez Berseka przechodzi wszelkie pojęcie. :shock: Dodaję tą grę do listy, przy moim tempie przechodzenia gier powinienem się za nią zabrać w okolicach 2012 roku.
Suavek, hmmm... przypomina to trochę Ace Combat, tylko z mechami. :razz:Yoda - 2008-05-24, 08:36 A tak w ogóle czy ktoś z was kiedykolwiek grał w Gothic'a? Pierwsza część serii jest wręcz fenomenalna!!! :grin:
Świetny klimat i fabuła. Przygoda, którą tam przeżywamy na długo zapada w pamięć i nie sposób o niej zapomnieć. Przechodziłem to już kilka razy i wciąż czuję, że każde kolejne godziny, które spędziłbym z tą grą były by dobrze spożytkowanym czasem :grin:Garrett - 2008-05-24, 11:16 Ja grałem i.. hmm.. jakby to powiedzieć.. beznadzieja . To znaczy może nie beznadzieja ale mnie w ogóle nie przekonał. Zero zainteresowania. Inna sprawa, że ja ogólnie nie lubie cRPGów. Jest jednak jeden wyjątek. Planescape: Torment. Wspaniała gra, fabuła jest genialna, a główny bohater i ogólnie postacie są świetnie stworzone. W ogóle pomysł zasługuje na nobla.Yoda - 2008-05-24, 12:44
Garrett napisał/a:
Ja grałem i.. hmm.. jakby to powiedzieć.. beznadzieja . To znaczy może nie beznadzieja ale mnie w ogóle nie przekonał.
:shock: :shock: :shock:
Ja się powieszę!!! :wall:Crazy Mara - 2008-05-24, 12:57 Grałam w drugą część i bardzo mi się podabała Jednak za kiepska jestem aby ją ukończyć Może kiedyś się zbiorę w sobie i ja przejdę ale nie za prędko ;] Ogólnie gra ma fajną fabułę i klimat, nic tylko grać ^^ Niech Adanos będzie z wami xDKilroy - 2008-05-25, 14:58 Gothic I to chyba moja ulubiona gra cRPG. Ten klimat, ten las w nocy... miodzio.Doktor Śmierć - 2008-06-06, 18:29 Temat postu: EVIL DEADCzy są na tym forum fani gry Evil Dead?
Bersek:Już widzę te tłumy fanatyków gry "Evil Dead", do tego nie potrzeba zakładać osobnego tematu. Wystarczy napisać w tym.