Nowy Prince of Persia zapowiedziany - powstaje na konsole nowej generacji PC, oraz nintendo DS. Cieszę się niezmiernie gdyż każda część dostarczała masę rozrywki.Suavek - 2008-04-28, 21:26
Cytat:
Wg. mnie recenzje w Gametrailers i tak są najlepsze.
Pod względem wykonania owszem - dużo się o grze można dowiedzieć ze względu na ich specyficzne ukazanie (story, desing, presentation). Tym samym jeśli rozważa się zakup jakiejś pozycji to warto do nich zerknąć. Właśnie obejrzałem recenzję GTA4 i tutaj już nie mam powodów do narzekań - wszystko świetnie zrobione, elegancko przedstawione i wręcz zachęcające do gry, bez zbędnych "och ach cudowna gra, biegnij do sklepu i kupuj w ślepo".
Niemniej jednak uważam, że nie należy się ani trochę sugerować ocenami GameTrailers. Niezależnie od sposobu przedstawienia gry te są one niekonsekwentne i często przypadkowe. Ot dla przykładu Final Fantasy Anniversary dostał coś ponad 8.0 a bardziej rozbudowany zarówno fabularnie jak i pod względem systemu Final Fantasy II Anniversary już 7.0 - a jakoś szczególnych wad jej nie wytknęli. Także ogólnie noty są mocno zawyżone w przypadku większości tytułów (Dirge of Cerberus ponad 7.0 ? Zgroza...).R4Zi3L - 2008-04-29, 07:45
Suavek napisał/a:
Ot dla przykładu Final Fantasy Anniversary dostał coś ponad 8.0 a bardziej rozbudowany zarówno fabularnie jak i pod względem systemu Final Fantasy II Anniversary już 7.0
Nie wiem ale ja mam takie same odczucia... FF2 jest gorsze od FF1... lol... wogole uważam FF2 za najgorszą w serii...Zaratul - 2008-04-29, 08:05
R4Zi3L napisał/a:
Suavek napisał/a:
Ot dla przykładu Final Fantasy Anniversary dostał coś ponad 8.0 a bardziej rozbudowany zarówno fabularnie jak i pod względem systemu Final Fantasy II Anniversary już 7.0
Nie wiem ale ja mam takie same odczucia... FF2 jest gorsze od FF1... lol... wogole uważam FF2 za najgorszą w serii...
Ja bardzo lubię dwójkę bo to....jedyna część którą udało mi się skończyć.
Grałem w większość części i zawsze się gdzieś zaciąłem z powodu wysokiego poziomu trudności.
A może po prostu ja nie umiem grać w japońskie cRPG,nie wiadomo.
Btw:Przechodzę właśnie FF XXII i powiem wam że jestem zachwycony.
W końcu Square-Enix zmieniło kompletnie system walki i teraz dzięki temu że widzisz mobki można unikać walk kiedy się chce.
No i licencje też są bardzo fajne.
Pewnie mnie fani uznają za heretyka ale cieszę sie że z gry zostały wycofane summony,mnie w poprzednich częściach zawsze denerwowało mnie oglądanie po raz setny animacji summona której nie można przerwać.
No i sam klimat który jest połączeniem średniowiecza i science fiction bardzo mi odpowiada. Suavek - 2008-04-29, 09:51
Cytat:
Btw:Przechodzę właśnie FF XXII
Ach te cyferki
Cytat:
No i licencje też są bardzo fajne.
Pomijając fakt, że są takie same dla każdej postaci.
Cytat:
Pewnie mnie fani uznają za heretyka ale cieszę sie że z gry zostały wycofane summony,mnie w poprzednich częściach zawsze denerwowało mnie oglądanie po raz setny animacji summona której nie można przerwać.
W grze nadal są summony, aczkolwiek funkcjonują na innej zasadzie i są prawdę mówiąc beznadziejne.
XII to bardzo dobra odsłona. Nie skończyłem jej jeszcze co prawda - 40h na liczniku i chyba nawet w połowie nie jestem. Mimo paru zgrzytów to jednak podoba mi się bardziej od cukierkowatej dziesiątki. Niemniej jednak poszła w odstawkę już dłuższy czas temu - brak czasu.
A w chwili obecnej męczę Persona 3 FES - świetna gierka, naprawdę. Ogólny pomysł zarówno na wykonanie jak i klimat są świetnie przemyślane. W dodatku można grać i grać - 14h na liczniku a nadal jestem dość we wczesnym stadium gry. Polecam.R4Zi3L - 2008-04-29, 11:47 Ja obecenie jestem na 25h z Xenogears... rety... to chyba najdluzszy jrpg w moim zyciu (wczesniej bylo Arc the Lad II z zakonczonym 40h) Chyba rozumiem czemu nie zrobili kontuacji... omg i w tym jest textu! Gra jest tak przeładowana informacjami, ze az mnie dziw bierze ze ktos to wszystko napisal... no moze nie jedna osoba ale tak rozbudowanego swiata (głownie chodzi o historie) juz dawno nie widzialem... Naprawde jestem podwrazeniem ile pracy musiano w to wlozyc... jest tyle plansz, wszystko w 3D i wypełnione wieloma drobiazgami (az do ograniczen sprzetowych) To tylko swiadczy o tym ile informacji moze gra (jako medium) oferowac... wiecej niz film i ksiazka razem wziete... i za to je kocham Suavek - 2008-04-29, 13:00
Cytat:
Chyba rozumiem czemu nie zrobili kontuacji
Xenosaga? Na pewno jest swego rodzaju duchowym spadkobiercą - także cała masa dialogów i cut-scenek + mechy.bloo - 2008-04-29, 15:18 _Music - 2008-04-29, 17:57
Cytat:
Pewnie mnie fani uznają za heretyka ale cieszę sie że z gry zostały wycofane summony
Jak to wycofane?
Przecież Espery są na swoim miejscu.
Inna sprawa, że są całkowicie nieprzydatne- nie przypominam sobie sytuacji (poza jedną- by otworzyć jedna bramę) bym ich uzywał.
Cytat:
A w chwili obecnej męczę Persona 3 FES - świetna gierka, naprawdę. Ogólny pomysł zarówno na wykonanie jak i klimat są świetnie przemyślane. W dodatku można grać i grać - 14h na liczniku a nadal jestem dość we wczesnym stadium gry. Polecam.
Mam już prawie 70h gry na liczniku w Personie3 i wydaje się, że wkrótce jakaś kulminacja będzie.
Każda gierka z serii Shin Megami Tensei jest świetna, ale Persona jest nawet ponad to- dawno już tak przyjemnie mi się nie grało.
A najlepsze jest to, że mam ochotę zacząć od nowa całą rozgrywkę i maxować tym razem inne social linki- z samej ciekawości chociażby.R4Zi3L - 2008-04-30, 09:30
Suavek napisał/a:
Xenosaga? Na pewno jest swego rodzaju duchowym spadkobiercą - także cała masa dialogów i cut-scenek + mechy.
Wiem, ale nie jest niestety oficjalnym sequelem, tak jak jest to opisywane w Perfect Works (gdzie Xenogears jest 5/6 epizodem)Zaratul - 2008-04-30, 12:44 http://www.steampowered.com/goldrush/
Przez weekend będzie można pograć w Team Fortress 2 za darmo.
Valve zrobił to z okazji wyjścia nowego patcha który dodaje fajne rzeczy(nową planszę i tryb gry,achievementy i nowe bronie które można odblokować).
Co prawda ja już dawno kupiłem TF 2 razem z Orange Boxem ale może ktoś z forum się skusi bo gra naprawdę miażdży. Carmash - 2008-04-30, 15:16 Carmasiątko zaś zaczęło pogrywać w jedną z jego ukochanych gier. Tytułem, który "połnuje" mu sen z powiek, jest Heroes Of Might & Magic III. Nie grałem w ten tytuł z dobry rok, i była to chyba zbyt druga rozłąka z tą serią. Mimo, że obchodzi ona w tym roku dziesięciolecie, to nadal jest grą potwornie aktualną i świeżą. Dla mnie jedna z gier wszechczasów. Wspaniały umilacz czasu Anonymous - 2008-04-30, 15:25 Ej, a moze zagramy w rozgrywkę wieloosobową? ;]'
O ile pamiętam to gzieś w domu miałem oryginał ;]Carmash - 2008-04-30, 15:32
Puty napisał/a:
Ej, a moze zagramy w rozgrywkę wieloosobową? ;]'
O ile pamiętam to gzieś w domu miałem oryginał ;]
Z przyjemnością Ogólnie pograłbym z wami w kilka tytułów online Jeżeli macie jakieś ciekawe propozycje (jak ta z cytatu), to śmiało wypisujcie co trzeba Anonymous - 2008-04-30, 15:42 Kiedyś z Raqiem zagraliśmy w GTA2 w multi... moze to jest dobry pomysł? Gra jest freeware więc mozna pobrać ją za darmo z sieci.
EDIT: AAA no i jeszcze grałem z PiKiemBersek - 2008-04-30, 15:44
Puty napisał/a:
Kiedyś z Raqiem zagraliśmy w GTA2 w multi... moze to jest dobry pomysł? Gra jest freeware więc mozna pobrać ją za darmo z sieci.
Ooo dlaczego nie? Kilka lat temu całymi dniami w kafejce interetowej z kumplami się to zagrywaliśmy. Ja się na to piszę :grin2:R4Zi3L - 2008-04-30, 15:56 A ma ktos CS:S? na to bym sie szczegolnie pisal.... PiK - 2008-04-30, 23:22
Puty napisał/a:
EDIT: AAA no i jeszcze grałem z PiKiem
Wolę o tym zapomnieć to byłą porażka z mojej strony ;]
(To nie znaczy, że gra jest do dupy, po prostu ze mnie taki gracz )
Aktualnie zagrywam się w Kingdom Hearts (cudo, tym bardziej, że jako dziecko uwielbiałem kreskówki od Disneya) i trochę się meczę z FF X-2Zaratul - 2008-05-01, 00:57 http://forums.steampowere...f=80&order=desc
Widzieliście jaki jest sajgon na oficjalnym forum TF 2?
W ciągu kilku godzin założono kilkadziesiąt nowych topiców. :shock:
Oczywiście wszystkie dotyczą najnowszego patcha a zwłasza achievmentów medyka.
Są pochwały dla Valve`a,jest też whine że gra stała się nie zbalansowana.
Ja należę do zwolenników patcha,gra stała się bardziej urozmaicona dzięki nowemu contentowi.
Nowa plansza Gold rush i nowy tryb gry są naprawdę super.
No i miałem jedną śmieszną sytuację:jak zaczęła się nowa runda to okazało się że z 10 osób w teamie 8 to medycy.
Ale na szczęście po chwili się wszyscy zorientowali i po minucie było dwóch medyków. Plazior - 2008-05-03, 21:46 http://www.ballisticpubli...tions.php?id=27
A tu gratka dla prawdziwego fana serii. Mimo iz ksiazka ma juz 4 lata do dopiero sprzedalo sie ok. 400 sztuk na 1000.bloo - 2008-05-04, 14:19 R4Zi3L - 2008-05-04, 15:08 z tego co mi wiadomo to nie został opublikowany żaden emu na któym można by uruchamiać komercyjne gry... www.emudreams.plbloo - 2008-05-04, 15:11 R4Zi3L - 2008-05-04, 18:39
bloo napisał/a:
Chciałbym sobie pograć w Metroid Prime i zastanawiam się, czy warto.
Hehehe... nie warto... (w sensie bawic sie w jego emulacje teraz)Plazior - 2008-05-05, 11:46 No, wiec tak...
Wczoraj posiadlem PS3...Wrazenia? PC z Exlusivami ;|
Mniejsza o to...
Wczoraj w Shout'cie napisalem ze daje GTA 4 8/10
To sorry, ale chyba bylem spiacy ...
Ocena teraz: 10/10 Fizyka, model jazdy i te piekne zniszczenia to najlepsze jakie do tej pory widzialem...
Od czasow MGS 2:SoL nie zarwalem jeszcze nocki...Az do dzisaj.POLECAM.
Gran Turismo 5: Prologue? 9/10 Ale nie przejmujcie sie tym ze dalem ocene 9 dla dema, poniewaz jestem fanboy'em GT