Forum Silent Hill Page

Gry - Gry - Temat ogólny

Bersek - 2008-04-07, 19:25

..
Anonymous - 2008-04-07, 21:25

Co Ty. W Stanach czasopisma płacą za wynajdywanie negatywnych historii związanych z grami(chodzi o ludzkie dramaty).
Mr_Zombie - 2008-04-07, 22:38

A "Fox News" robi sensację/skandal z tego, że w Mass Effect jest króciutka, erotyczna scena z pokazanym nagim tyłkiem i piersiami kosmitki:

http://www.spikedhumor.co...ass-Effect.html

(co z tego, że ani prezenterka, ani wypowiadająca się psycholożka gry na oczy nie wdziały i nie wiedzą w ogóle, o czym mowa...)

Bersek - 2008-04-08, 06:25

..
Mr_Zombie - 2008-04-08, 08:42

Tak, o ten. Czytałem ten tekst :P . W końcu babka nie miała wyjścia, by przyznać się do winy, skoro miliony graczy-internautów zaczęło oceniać jej książki na Amazon w taki sam sposób, w jaki ona oceniła Mass Effect ;D .

CAŁA HISTORIA

Zaratul - 2008-04-08, 13:42

http://www.vigilgames.com/games_40k.php

Pięknie!Warhammer 40 000 MMO oficjalnie potwierdzony. :)
Prędzej nie wyjdzie niż przed rokiem 2012 ale to dobrze,niech Warhammer Fantasy MMO utoruje marke Warhammera w świecie MMO. :)

Clense Purge Kill !!!

StuntmanMikeL - 2008-04-09, 09:51

Miejmy tylko nadzieję, że gra będzie przynajmniej dobra. Do tej pory gry spod znaku Warhammera to były crapy (poza świetnym Dawn Of War+dodatki, nic dziwnego - Relic nie raz pokazał, że potrafi, vide mój ukochany Homeworld:)
Zaratul - 2008-04-09, 13:28

Nie zgadzam się z tobą.
Z Warhammera fantasy to przecież powstały dwie świetne strategie:Warhammer:Dark Omen i WH:Shadow of the hornet rat.
Miały tylko jedną wadę,były cholernie trudne.
A z WH 40000 to przecież zrobili WH 40k:Chaos Gate,turową grę taktyczną w stylu Jagged Aliance która była naprawdę dobra.

Bersek - 2008-04-09, 14:45

Mike-L napisał/a:
Do tej pory gry spod znaku Warhammera to były crapy

...Imo Mark of Chaos jest co najmniej dobry.

Carmash - 2008-04-09, 17:15

Na chwilę obecną zaznajamiam się z serią "Gothic". Pierwsze wrażenia są bardzo pozytywne. Łatwo dostać po mordzie, nikt mnie nie lubi bo zgrywam "madafakę", wiele osób próbuje mnie wydymać, myśląc, że jestem pierwszym lepszym chłopcem na posyłki, a ja walę w ryja (przyzwyczajenia z Fallouta) jak mi się coś nie podoba! Naprawdę świetna sprawa! :)
Bersek - 2008-04-09, 17:19

Carmash napisał/a:
Na chwilę obecną zaznajamiam się z serią "Gothic". Pierwsze wrażenia są bardzo pozytywne. Łatwo dostać po mordzie, nikt mnie nie lubi bo zgrywam "madafakę", wiele osób próbuje mnie wydymać, myśląc, że jestem pierwszym lepszym chłopcem na posyłki, a ja walę w ryja (przyzwyczajenia z Fallouta) jak mi się coś nie podoba! Naprawdę świetna sprawa! :)

Lepiej późno niż wcale :) Jedynkę przeszedłem ze 20 razy, a dwójkę jeszcze więcej. Dobra rada wujka Berseka omijaj Gothica 3 baardzo szerokim łukiem :-]

Zaratul - 2008-04-09, 17:31

Bersek napisał/a:
Carmash napisał/a:

Lepiej późno niż wcale :) Jedynkę przeszedłem ze 20 razy, a dwójkę jeszcze więcej. Dobra rada wujka Berseka omijaj Gothica 3 baardzo szerokim łukiem :-]

/Agree

Gothic 3 to porażka,nie dość że zabugowany i to bardzo to jeszcze same dialogi i questy zostały uproszczone. :x Tak jak w 1 i 2 części co chwile natrafiałeś jeśli nie na miasto to na różne farmy i obozy(nie mogłęś się nudzić gdyż co chwilę sie coś działo)tak w trójce biegasz w tę i nazad po wielkich otwartych przestrzeniach w których nic oprócz kilku mobków nie było.
Grasz w 1,to świetnie :) po niej zagraj w dwójke razem z Nocą kruka.
A co do dwójki to mimo iż fabułę ma gorszą to uważam ją za najlepszą część.
Świat w 2 po prostu żyje własnym życiem,ludzie chodzą do pracy zajmują się własnymi sprawami,no 2 ma też świetne questy i klimat.

Bersek - 2008-04-09, 17:36

Zaratul napisał/a:
po niej zagraj w dwójke razem z Nocą kruka.
A co do dwójki to mimo iż fabułę ma gorszą to uważam ją za najlepszą część

Ja myślę, że najpierw bez nocy kruka. Z dodatkiem gra robi się znacznie trudniejsza, chyba że ktoś lubi jak się go od razu wrzuca na głęboką wodę :razz:

Carmash - 2008-04-09, 19:17

Cytat:
Grasz w 1,to świetnie

Zapomniałem dodać, że rozpocząłem swoją przygodę z tą serią od części drugiej. Gothic jest jedną z nielicznych gier w gatunku cRPG, których nie zdążyłem zaliczyć w całej swojej karierze i przyznam szczerze...że się tego wstydzę...tak porządny i grywalny tytuł, a ja przez długie lata omijałem go szerokim łukiem :)

StuntmanMikeL - 2008-04-10, 16:06

Zaratul napisał/a:
Nie zgadzam się z tobą.

To tylko moje zdanie:) jak się ktoś z nim nie zgadza to to uszanuję, ale w moim odczuciu tylko DoW z dodatkami były warte uwagi.

Carmash napisał/a:
Na chwilę obecną zaznajamiam się z serią "Gothic".

Ghotic ma fajny klimacik i niezgorszą fabułę, poza tym idzie się nieźle wczuć w tą grę, ale na boga! Co do diabła z tym sterowaniem?! Sterowanie nieraz wyprowadzało mie z równowagi a w połączeniu z dużym poziomem trudności z początku gry tworzyło iście piekielną kombinację. Ale to jedyny mankament serii który mi przeszkadza (ale czemu nie poprawili tego w dwójce?!!!). Do dwójki wiele razy podchodziłem ale nigdy nie zaszedłem zbyt daleko bo na tą grę trzeba mieć czas - a jego nie mam:)

Zaratul - 2008-04-11, 21:16

Wczoraj wyszedł patch 1.3 dla Wiedźmina wraz z edytorem i modem "Cena neutralności"...ale mi się wydaje że to nie jest to co ma wyjść razem z edycją rozszerzoną.
Może wy coś wiecie na ten temat?

Tu macie link do patcha:
http://www.thewitcher.com.../www/patch.html

_Music - 2008-04-12, 01:48

Cytat:
Ghotic ma fajny klimacik i niezgorszą fabułę, poza tym idzie się nieźle wczuć w tą grę, ale na boga! Co do diabła z tym sterowaniem?! Sterowanie nieraz wyprowadzało mie z równowagi

Sterowanie jest bardzo podobne do pierwszego tomb raidera- a jeśli w to się dalo grać, to w Gothica tymbardziej. Trzeba się tylko przyzwyczaić.

Też mnie wciągnęła gierka kiedy zagrałem, ale szybko przestałem przez brak czasu i teraz leży na dysku i czeka na lepsze czasy.

Plazior - 2008-04-13, 02:46
Temat postu: Oddworld
Wszystko o tej serii gier, pisać co ślina na język przyniesie byleby na temat. :)

Temat o najlepszej (IMO) Platwormowce wszech czasow.Ja zaczolem przygode z ta gra w roku 1999.Kumpel przyszedl do mnie pewnego dnia z "kopia zapasowa" Exoddus'a.I tak sie to zaczelo...Gra ma NIESAMOWITY klimat.W "100 najlepszych gier wszech czasow" w PE znalaz sie dopiero na 68 :( Ta gra laczy w sobie elementy logiczne jak i zrecznosciowe.Gra troche przypomina "Flashback"a na amige ale jest calkiem "inna"(Odd)Do dzis mecze ta gre do upadlego jak MGS'a.Gra rowniesz oferuje swietne efekty dzwiekowe.Ta gra jest jedyna w swoim rodzaju mimo porownan do "Flashback" czy "Another World".Your Turn, NAO!

W sklad w "The Series" wchodzi...

Oddworld:Abe's Oddysee (PSX) 1

Oddworld:Abe Exoddus (PSX) 2

Oddworld:Munch's Oddysee (Xpudelko) 3

Oddworld:Stranger's Warth (Xpudelko) 0

Oddworld:Adventures (GameBoy) 1

Oddworld:Adventures 2 (GameBoyColor) 2

Oddworld:Munch's oddysee adventures (GBA) 3

StuntmanMikeL - 2008-04-13, 17:34

Zaratul napisał/a:
Niemożność trzymania latarki i broni jednocześnie w Doomie 3 było jedną z najbardziej wnerwiających rzeczy w tej grze.

Sorry za offtop ale nie mogłem tego nie skomentować.
Najbardziej wnerwiające? Człowieku zagraj w tą grę normalnie (tzn. bez modów) a potem odpal z tymi głupimi modami na latarkę - zobaczysz jak to psuje klimat tej gry. Moim zdaniem to rozwiązanie jest genialne choćby dlatego co już wcześniej napisałem. Buduje klimat zaczucia i bezradności jak cholera!

Zaratul - 2008-04-13, 17:54

Mike-L napisał/a:
Człowieku zagraj w tą grę normalnie (tzn. bez modów) a potem odpal z tymi głupimi modami na latarkę - zobaczysz jak to psuje klimat tej gry.

Grałem w Dooma3 najpierw bez modów i dalej uważam że to rozwiązanie jest bez sensu,na szczęście ono jest tylko w Doomie 3.
Z logicznego punktu widzenia:wyszkolony komandos nie potrafi przyczepić latarki do karabinu?Dla mnie bezsens.

StuntmanMikeL - 2008-04-13, 17:59

A czy wyszkolony komandos walczy z siłami piekieł? To tylko gra my friend, a ja dalej obstaje przy swoim - patent z latarką jest jak najbardziej przemyślanym i trafionym pomysłem. Dla mnie bomba! Swoją drogą wbrew złym opiniom nt. tej gry Doom 3 jest świetny, dopracowany i maxymalnie grywalny. I za to sznuję tą grę.
PiK - 2008-04-14, 11:02

Z tego co wiem, to Munch's Oddysee i Stranger's Warth wyszło też ma PS2.
Z tej serii grałem tylko w pierwszą część na PSOne, na dodatek demo :P . więc wiele powiedzieć nie mogę. Z tego. co pamiętam to ciekawa i dość nowatorska gierka, może kiedyś sobie przypomnę;]

Plazior - 2008-04-14, 12:11

PiK napisał/a:
Z tego co wiem, to Munch's Oddysee i Stranger's Warth wyszło też ma PS2.

Marzy mi sie to >_>

Cytat:
MaRZy xD

Shut up!

Plazior - 2008-04-14, 12:49
Temat postu: W co teraz gracie?
Ja obecnie gram w pierwszego residenta, zabawa przednia, jak za dawnych lat...Bawi mnie animacja zobiechow JA GO ROZWALE A LEZY MARTWY MIJA 6 SEK. i ten dziwek "Auuu" Geez >_>

W Silent Hill'a 1...Tak, nie jestem z pokolenia Pixel shaderow.Tak se powolutku na Easy przechodze.Pewnie zastanawiacie sie dlaczego taki wymiatacz jak ja gra na Easy.Dlatego ze biegam po miescie 2 godziny, zabijajac wszystko co sie rusza i szukajac Easter Egg'ow.

W MPO+ na PSP, troche przynudza...Ale gierka dobra...

W Oddworld'a pierwszego...KLASA moj 12 raz kiedy skoncze ta gre (7 na sto %).Gierka zabija klimatem po tylu latch...To sie nazywa DOBRA gra.

I jeszcze zamiezam sie zabrac za Soul Reaver'a ale to innym razem ;)

Crazy Mara - 2008-04-14, 14:59

Ja aktualnie pykam w Half Life - wspaniała gierka ^^ oraz w Quake 4. Co do Soul Reaver'a też zamierzam zagrać ponownie, po tylu latach :P