pyramid.pusher - 2008-03-03, 23:09 Ok, ja wrzucę post poza dyskusją.
Ostatnio odpaliłem Earthworm Jim, jeden z tytułów mojej wczesnej (11-13 lat) młodości. Jedna z moich pierwszych psychodeli. Do dziś pamiętam jak pokładałem się ze śmiechu na infantylno-psychodelicznych motywach, których ta gra była pełna. Teraz też! : D Niewiele się zmieniło, widać.
Cd-Projekt zawarł jakąś umowę z Cenegą że będzie wydawać ich gry.
No i rzeczywiście takie gry jak Splinter Cell i Oblivion były wydawane przez Cenegę a teraz będą w ofercie Cd-Projektu.Co mnie bardzo cieszy bo zdecydowanie bardziej wole Cd-Projekt od Cenegi. Don_Vito - 2008-03-08, 09:58 Temat postu: Tanie serieCo myslicie o tanich seriach? Jakie som wasze ulubione?
Ja mam tak:
Extra Klasyka NeXt:
Alone in the Dark 4
Worms: Forts oBLĘŻENIE
Enter the Matrix
Kolekcja Klasyki
MAFIA
Serious Sam ZE
Prince of PErsia PC
Prince of Persia dw
Hitman Trylogia
GTA trylogia
Sacred +
XIII
Myst Antologia
Opowieści Barda
Super$eller
Prince of Persia DT
Max Payne Antologia
King KOng
FAJNA CENA:
Scarface
EA Classics:
Harry Potter i Kamień Filozoficzny
Harry POtter i Komnata Tajemnic
Harry Potter i Więzień Azkabanu
Harry Potter i Czara OGnia
Harry Potter i Mistrzostwa Swiata w Quidditchu
Władca Pierscieni: Powrót Króla
Włada Pierścieni: Bitwa o Sródziemie
Włada Pierścieni: Bitwa o Sródziemie II
To tyle.
Piszie tesh co byscie chcieli w poszczególnych seriach (byle by nie było tak , żeby GTA Sa w KK wydać)
Kolekcja Klasyki:
GTA VIce CIty- za dlugo juz siedzi w Superze. Umiescili jom na szczycie listy bo zrobili polskom wersje, lamusy jedne!!!
Splinter Cell Chaos Theory - podobnie jak powyżej - nowa nie jest a trzyma sie twardo
Max Payne - Niech se jaj nie robiom. KK ps2 ma juz nawet dwujke a my mamy wilkie gówno!
Puźniej napisze wiencej bo musze dzieś jechać._Music - 2008-03-08, 15:03 Nie rozumiem powyższego postu.
Są ulubione gry, a nie serie niskich cen.R4Zi3L - 2008-03-08, 17:23
Twórców GTA poczucie humoru, na szczęście nie opuszcza. =DAnonymous - 2008-03-09, 22:07
Kilroy napisał/a:
Kupuję XPudło
Plotka mówi, że jutro Xbox 360 ma oficjalnie potanieć w Europie! Za wersję Arcade(a więc tą najtańszą, o ile pamiętam, to bez dysku) nabywca zapłaci 199 euro a więc 700 złotych(teraz kosztuje 999)! Info tak samo jak z SH origins - wydało się na podstawie oferty jednego ze sklepów ;].Kilroy - 2008-03-09, 22:30 Jest coś na temat PS3? Bo to to nawet nawet...chyba jest.Anonymous - 2008-03-09, 22:31 PS3 nie planuje w najbliższym czasie obniżki.
I plotka stała się faktem.
http://xbox360.ign.com/articles/858/858025p1.htmlR4Zi3L - 2008-03-10, 22:31 Nie ma sensu kupować Arcade... chyba że ktos nie ma internetu... ale po przeliczeniu na zlotówki... 940zł za Premium? NICE! Zaratul - 2008-03-11, 01:38 http://www.starcraft2.com/
Oficjalna stronka Starcrafta 2 została zaktualizowana o m.in rasę Zergów.
Starcraft2 to jedna z moich najbardziej wyczekiwanych gier.Już się nie mogę doczekać kiedy będe rushować Zergami. :sweet:Suavek - 2008-03-11, 21:50 Pojawił się także nowy zwiastun.
Jeden drobny problem tylko kurcze - trzeba będzie ulepszyć sprzęt dla tej gry...Plazior - 2008-03-16, 00:16 Ja sie nie zgadzam >_> Bo to "Tibia" jest LAME...Zaratul - 2008-03-16, 00:53
Jo-Jo napisał/a:
Chyba wszyscy się zgodzimy, że najbardziej denerwującą rzeczą jaka kiedykolwiek powstała jest gra zwana World Of Warcraft >_> ...... jest od groma lepszych MMO ( np. Cabal Online, Gunz Online, Guild Wars, Pangya [ lub inaczej Albatross18 ] )
ROTFL.Ale żeś podał przykłady lepszych MMO od Wowa.Zacznijmy od tego że Guild Wars to nie mmo.To że to jest RPG przez internet które nie ma single playera to nie oznacza że jest to gra MMO.Zresztą sami twórcy GW powiedzieli że ich gra to nie MMO.
A co do reszty gier to taśmowo robiony darmowy crap z Korei.
A tą opinie o WOWie wyrobiłeś sobie grając na pirackich serwerach?Anonymous - 2008-03-16, 01:39 Taka prawda, że ->
1. WoW jest do bani i zdobył popularność tylko przez dwie rzeczy
a) zrobiło to Blizzard
b) jest osadzona w świecie Warcrafta
2. Dla mnie każde MMO za którego trzeba płacić co miesiąc to dno .... to, że ktoś płaći 10-20 euro miesięcznie żeby MÓGŁ SOBIE POGRAĆ TROSZKĘ w jakąś bezfabularną i totalnie nieklimatyczną grę to już szczyt nie posiadania życia .....
3. każdy kto widział system walki w Cabalu powie ci z miejsca, że system walki w WoWie w porównaniu z Cabalem ssie po maxie ... już nie mówię o samym systemie walki .... muzyka, postacie i klimat też są lepsze od tych w WoWie ....
4. Pangya to online'owy golf w konwencji przesłodzono-M&A-podobnym i .... jest bardzo przyjemna rozgrywka i baaaardzo kojąca i fajna muzyka
5. Grałeś choć w jeden z tych tytułow które wymieniłem ?
6. Po co ja się wogóle wdaję w dyskusję na ten temat z kimś takim jak ty ? ( czytaj - maniakiem WoW'a )
EDIT:
7: Tibia to zaraz za WoW'em też gówno gówien ^^pyramid.pusher - 2008-03-16, 02:06 Nim toto się dalej rozwinie, pozwolę sobie zacytować kolegę:
Kilroy napisał/a:
Mnie za to wkurza, jak ludzie gadają o pierdołach i zaczyna się kłótnia, praktycznie o nic.
Ja nie mówię że nie wybuchałem wcześniej, ale panowie, po co się o toto sprzeczać? Znowu kolejne niepoczebne emocje zostaną wylane, wiele luda i tak nie wie ocb. Jo-Jo, pierwsze słyszę o tytułach które wymieniasz, wyłączywszy Guild Wars. A i uważam że przekształcanie zdania subiektywnego na argument jest TROCHĘ bez sensu.
W skrócie i nieładnie - po ch**?Anonymous - 2008-03-16, 02:18 1. <ważniak mode ON> od kiedy to wyrażanie własnej opinii jest złe ? <ważniak mode OFF>
2. wejdźcie sobie w google.pl i sprawdźcie co to za gry Zaratul - 2008-03-16, 02:24
Jo-Jo napisał/a:
1. WoW jest do bani i zdobył popularność tylko przez dwie rzeczy
a) zrobiło to Blizzard
b) jest osadzona w świecie Warcrafta
Nieprawda,WOW zdobył popularność bo jest bardzo casual friendly.
A to że jest grą osadzoną w świecie warcrafta to nie ma znaczenia.Bardzo duża część graczy która gra w WOWa w ogóle nie grała w Warcrafta.
Jo-Jo napisał/a:
2. Dla mnie każde MMO za którego trzeba płacić co miesiąc to dno .... to, że ktoś płaći 10-20 euro miesięcznie żeby MÓGŁ SOBIE POGRAĆ TROSZKĘ w jakąś bezfabularną i totalnie nieklimatyczną grę to już szczyt nie posiadania życia .....
I bardzo dobrze że jest płatne.To że jest płatne i po angielsku to pozwala "odsiać" dziecinarnię która przechodzi do darmowych MMO(Tibia i inne emulatory) WOW bezfabularny?WOW ma tak zwany "lore".Nie tak rozbudowany jak w innych grach ale daje radę.Ja rozumiem że jeśli postaci w MMO nie mają wielkich oczu to gra już jest dal ciebie nieklimatyczna.
Jo-Jo napisał/a:
3. każdy kto widział system walki w Cabalu powie ci z miejsca, że system walki w WoWie w porównaniu z Cabalem ssie po maxie ... już nie mówię o samym systemie walki .... muzyka, postacie i klimat też są lepsze od tych w WoWie ....
System walki nie jest najważniejszy w MMO.Liczy się interakcja z community.
A od rewolucji w systemie walki będzie Age of Conan.
Jo-Jo napisał/a:
5. Grałeś choć w jeden z tych tytułow które wymieniłem ?
Grałem.Przed tym jak mam się wypowiadać na temat danej gry gram w nią.
A czy ty grałeś w WOWA na OFICJALNYCH serwerach zanim wypowiedziałeś się na jego temat?
Jo-Jo napisał/a:
6. Po co ja się wogóle wdaję w dyskusję na ten temat z kimś takim jak ty ? ( czytaj - maniakiem WoW'a )
Ja maniakiem WOWa?Pfff,ja jestem zwykłym casual playarem który sobie gra od czasu do czasu.
Jo-Jo napisał/a:
7: Tibia to zaraz za WoW'em też gówno gówien
Bez komentarza.Anonymous - 2008-03-16, 02:36 1. a mnie np. gówno obchodzi zbieranie własnej ekipy Hemp Gru w jakimś MMORPG, mnie interesuje tylko to, żeby być najlepszym i najsilniejszym ( a jeśli nie da rady to przynajmniej być coraz to bliżej )
2. Widać mało grałeś w te gry które wymieniłem bo w żadnej z nich ( z wyjątkiem Pangyi ) postacie nie mają " wielkich oczu "
3. Jak mi dasz 20 euro + koszy kupna WoW + Burning Crusade to zagram na oficjalu i ci powiem jak było ( ale IMO niczym się nie różni od prywatnego Blizzlike'a ..... oficjalny ma tylko dopacowane questy, skille i nie ma zbugowanych skrzyń .... TYLE - niczym więcej się nie różni
4. Myślisz, że jak jakaś gra nie ma kilkudziesięciomilionowego budżetu to nie ma prawa mieć zniewalającej grywalności i boskiego klimatu ?
5. Dzieciniara i inne dzieci Neo gra tylko w MU Online, Tibie i Ragnarok Onlinepyramid.pusher - 2008-03-16, 02:48 Ok, jako że jestem wredny i w ogóle, mimo że nie siedzę w temacie to się czepnę.
Jo-Jo napisał/a:
1. a mnie np. gówno obchodzi zbieranie własnej ekipy Hemp Gru w jakimś MMORPG, mnie interesuje tylko to, żeby być najlepszym i najsilniejszym ( a jeśli nie da rady to przynajmniej być coraz to bliżej )
Nono, egoistami jesteśmy. Naughty naughty. A przecież nie na tym polegają MMORPGi z tego co wiem.
Jo-Jo napisał/a:
3. Jak mi dasz 20 euro + koszy kupna WoW + Burning Crusade to zagram na oficjalu i ci powiem jak było ( ale IMO niczym się nie różni od prywatnego Blizzlike'a ..... oficjalny ma tylko dopacowane questy, skille i nie ma zbugowanych skrzyń .... TYLE - niczym więcej się nie różni
Pewnie, ten koleś poza tym ze ma dupę w miejscu klatki piersiowej i odwrotnie oraz nos mu odpada i musi sobie od czasu do czasu przyklejać niczym się nie różni od tamtego kolesia : PAnonymous - 2008-03-16, 02:54 Od zdobywania inernetowych kolegów/koleżanek służą takie miejsca jak grono, gadugadu, najrozmaitsze fora .... A NIE GRY ... w grach chodzi o to, żeby być najlepszym, takie były założenia gier od czasów np. Montezuma's Revenge bądź Pac-Mana i tak jest do dziśZaratul - 2008-03-16, 02:54
Jo-Jo napisał/a:
1. a mnie np. gówno obchodzi zbieranie własnej ekipy Hemp Gru w jakimś MMORPG, mnie interesuje tylko to, żeby być najlepszym i najsilniejszym ( a jeśli nie da rady to przynajmniej być coraz to bliżej )
Esencją MMO jest właśnie tworzenie gildii w których jest kilkadziesiąt czy podnad 100 osób.Te osoby wzajemnie się spierają,chodzą razem do instów i na rajdy,wykonują razem questy.Jeśli cię interesuje tylko koksowanie własnej postaci to po co grasz w MMO.Włącz sobie jakiegoś hack`n`slasha.
Jo-Jo napisał/a:
Czyli tak naprawdę nie widziałeś gry w WOWa.Pirackie serwery są nie tylko nie dopracowane.Nie o to mi chodzi.Po wiec mi ile jest osób na waszym pirackim serwerze? 10,20,100 osób?Jak wygląda ekonomia na tym serwerze.Co z auction housem?Dla mnie to nie jest MMO.
Jo-Jo napisał/a:
4. Myślisz, że jak jakaś gra nie ma kilkudziesięciomilionowego budżetu to nie ma prawa mieć zniewalającej grywalności i boskiego klimatu ?
Nic takiego nie napisałem.
Cytat:
5. Dzieciniara i inne dzieci Neo gra tylko w MU Online, Tibie i Ragnarok Online