david113 - 2009-05-22, 23:33 a kiedy premiera ???Bersek - 2009-05-23, 00:11 Z tego co wiem twórcy wspominali datę 30 lutego 2010.david113 - 2009-05-23, 06:55 wow. bo się nabiorę a po za tym sugerujecie że wcześniej harry z sh1 miał dobry wzrok ? to dlaczego w kafejce zauważył cybil dopiero jak podeszła do niego blisko, pojawiła się jak duch ? nie sądzędavid113 - 2009-05-25, 16:33 "Shattered Memories ma trafić do sklepów już na jesień tego roku!" - to cytat ze strony z grami na psp. Z tego wynika, że na inne konsole także będzie dostępny właśnie wtedy! Kto się nie może doczekać ? :-)Mr_Zombie - 2009-05-29, 00:42 W informacjach podałem link do trailera (jeżeli komuś nie chce się zmieniać tematu, to proszę raz jeszcze: LINK). Graficznie wygląda bardzo dobrze.
Rozwaliła mnie jednak jedna rzecz - domysły o tym, że w grze będą dwie wersje Cybil, w zależności (zapewne) od wyników testu, są prawdziwe. :O W filmiku na przemian pokazana jest seksowna blond policjanta w okularach i z wielkim dekoltem, oraz wersja policjantki w czarnym, pełnym umundurowaniu i czapce z daszkiem. Jeżeli cała gra ma tak wyglądać, to zapowiada sięto genialnie.Bersek - 2009-05-29, 00:58 Motywu z Cybil szło się domyślić, nawet chyba ktoś na forum wspomniał, że pewnie takie coś się pojawi. Co do samego trailera...z kim Dr. K tam rozmawia, z sekretarką? Ma swoje biuro w Silent Hill? Pewnie ma tam jeszcze księgową, kilka sprzątaczek i chłopca na posyłki, który lata do pobliskiego supermarketu po zakupy :lmao: Anyway, do tej pory nie narzekałem, ale co ja mogę powiedzieć o tym całym shifcie na...ice world, oprócz tego, że imo jest on tandetny. Już nie chodzi mi tutaj o kategorie Silent Hillowe, ale ogólnie.ALIEN_ALIEN - 2009-05-29, 09:45 Nie przekonuje mnie ten zwiastun ... Zero Emocji ... No i ten śnieg też jak by na wyrost upchany by coś nowego było ...david113 - 2009-05-30, 11:46 fajnie będzie :-) ale dziwna ta przemiana w alternatywny świat, taki lód czarny wszędzie osiada :grin:Nazar - 2009-05-30, 12:55
ALIEN_ALIEN napisał/a:
Nie przekonuje mnie ten zwiastun ... Zero Emocji ... No i ten śnieg też jak by na wyrost upchany by coś nowego było ...
Zero emocji? To w SH1 powinny być ujemne emocje Harry jakoś specjalnie się tym nie przejął, że mu jedyna córka zniknęła.Zaratul - 2009-05-30, 13:34 @Nazar
Alienowi chodziło o to że zero emocji było przy oglądaniu tego trailera a nie o to że Harry miał czy nie miał tych emocji.
Co do trailera to mi się bardzo podobał,fajny klimat i ten otherworld lodowy też dobrze wygląda. Raq - 2009-05-30, 13:49 hm...ja byłem dosć entuzjastycznie nastawiony do gry po obczajeniu początkoych newsów, natomiast trailer nieco ostudził zapał. Nie wiem czemu, bo jako tako wsio ok ale...jakoś przeszkadzała mi ta zamiana światów, szczególnie że wyglądało to jakby Czerwie z Diuny ryły asfalt...harry jakoś wcześniej wydawał mi się lepszy...bardziej wiarygodny..sam nie wiem poczekam na więcej póki co nadal ciekawi mnie efekt i to bardzoStuntmanMikeL - 2009-05-30, 14:36 Z trailera mogę wywnioskować, że po raz kolejny zadbano o to, żeby postaci miały bardziej wiarygodne dialogi w kontraście do tych z SH1-4, które zawsze były najsłabszą stroną tych odsłon. Podoba mi się to. Sam koncept alternatywnego SH skutego lodem wydaje się być trochę kontrowersyjny, zważywszy na fakt, że w pierwowzorze wygląd Otherworld bazowany był na tym, co przeżyła i wycierpiała Alessa. Więc albo twórcy planują jakieś poważniejsze alteracje w scenariuszu, albo sami nie wiedzą co robią xD Ciekaw jestem co tam sobie wymyślili. Może pozytywnie czymś zaskoczą.
A i moim osobistym zdaniem lepsza byłaby Cybil w pełnym odzieniu. To bardziej naturalne. Gdzie niby spotkamy policjantkę z roznegliżowanym dekoltem, w zawadiackiej fryzurze i fikuśnie nałożonych okularach, która ponętnym spojrzeniem podnosi ciśnienie w spodniach facetów? xD A może to kolejny, ważniejszy punkt fabuły planowany przez Climax?Raq - 2009-05-30, 14:57
StuntmanMikeL napisał/a:
Gdzie niby spotkamy policjantkę z roznegliżowanym dekoltem, w zawadiackiej fryzurze i fikuśnie nałożonych okularach, która ponętnym spojrzeniem podnosi ciśnienie w spodniach facetów?
I to w zimę podpiszę się pod Majkim...dialogi co prawda moze i będą wiarygodne, ale jak wspomniaęłm, ta postać Harry'ego jakoś mniej wiarygodna...stary miał swój styl a ten jest taki na siłę jakby znowocześniały...przynajmniej mam takie odczucieDoxepine - 2009-05-30, 16:18 A mnie się podoba i Harry, i przemiana w alternatywny świat. Wygląd postaci gra u mnie drugorzędną rolę, najważniejsze, żeby fabuły nie spieprzyli. Harry rzeczywiście trochę nowocześnie wygląda, ale nie dopatrujmy się wszędzie "zmian na siłę". Jakieś musiały się pojawić, na tym polega rozwój. To, co powstanie z tych zmian, to już zupełnie inna sprawa...
Cybil... Hmmm, rzeczywiście, wersja "święcąca cycem" zupełnie mi nie pasuje. Takie widoczki to raczej na www.xxx-cośtam.com, a nie w SH...
Przemiana w alternatywny świat bardzo mi się podobała, aczkolwiek mogłaby być bardziej dynamiczna. To jeszcze trailer, mam nadzieję, że nad tą kwestią popracują i uczynią z niej prawdziwy majstersztyk. Co do samego znaczenia... Być może Alessa chce tym razem ostudzić się i zapał tych, którzy chcą narodzenia Goda? XDAnonymous - 2009-05-30, 16:34 Premiera 2009, dobrze. Na początku mówiło się o jesieni 2009, oby nic się nie zmieniło. Trochę za holiłudzki ten trailer, ale jeszcze nie ma powodów do paniki. No i voice-actorzy brzmią podobnie do tych z oryginału - plus.Mr_Zombie - 2009-05-30, 21:03
Doxepine napisał/a:
Cybil... Hmmm, rzeczywiście, wersja "święcąca cycem" zupełnie mi nie pasuje. Takie widoczki to raczej na www.xxx-cośtam.com, a nie w SH...
Cynthia:
oraz Eileen:
się z Tobą kompletnie nie zgadzają. :roll:Nazar - 2009-05-30, 21:15
Zaratul napisał/a:
@Nazar
Alienowi chodziło o to że zero emocji było przy oglądaniu tego trailera a nie o to że Harry miał czy nie miał tych emocji.
Chyba, że tak Mnie też jakoś specjalnie nie poruszył emocjonalnie, ale pozytywne wrażenie wizualne zrobił, dialogi i gra postaci - duży plus.
Bersek napisał/a:
Nie, Harry poszedł sobie na piwko do Cafe 5to2 zamiast szukać córki.
Poszedł szukać, ale zrobił to z taką werwą i zaangażowaniem, jakby mu było wszystko jedno Sidri - 2009-06-01, 16:25 Temat postu: Nowy SH czyli co powinno być a czego nieWitam.Do otworzenia tego tematu natchneła mnie zapowiedź nowego/starego SH.Co chcielibyście zobaczyć w tej grze a czego nie?Co sądzicie o tym , że potwory bedą potrafiły ,,komunikować" się między sobą i przechodzić do innych lokacji za bohaterem?
Prosze o wszelkie sugestie dotyczące taj gry.wawmaster - 2009-06-01, 17:24
Sidri napisał/a:
Co sądzicie o tym , że potwory bedą potrafiły ,,komunikować" się między sobą i przechodzić do innych lokacji za bohaterem?
Jak dla mnie to fajny pomysł. Tym bardziej ze podobno ma nie być walki. Tylko sama ucieczka. To doda troche tempa grze. Albo zgubimy potwora gdzieś w ciemnym korytarzu, albo bedziemy użerać sie z nim przez jakiś czas.Plazior - 2009-06-01, 17:50 Ja się podpiszę pod pierwszym akapitem Dosi, napiszę iż jestem w niebo wzięty. Ten profil i zmiana świata w zależności... Cudo. Po prostu mi się wszystko podoba. Nie żebym był jakimś SH1 hejterem czy coś ale te dialogi (That's absurd) czy strzelanie do (hjuman biing) to wprawiały mnie w nastrój w jaki wcześniej wprowadzał mnie jedynie Marek Kondrat w dniu świra. Czekam. Czekam.Sidri - 2009-06-01, 20:02 Hmm..ale to może stworzyc problem z tzw. Backtrackingiem czyli powrotem do tej samej lokacji.A niema nic gorszego niż banda potworów ganiająca cie po ulicach...Rozwiązanie z ekwipunkiem zasługuje na brawa.Podobna rzecz była w Dead Space tyle ze w formie hologramu.Nazar - 2009-06-01, 21:47 Najgorzej, jeśli potwory będą się zacinały w ciasnych lokacjach, do których trzeba będzie się dostać lub, o zgrozo, rozwiązać w nich jakąś zagadkę
Przy okazji - może się czepiam, ale warto zainstalować sobie słownik w przeglądarce, jeśli ma się problemy z ortografią Sidri - 2009-06-02, 13:39 Za wszelkie błędy przepraszam.Chyba odinstaluje GG bo to ze mnie dysortografa zrobiło.
W grze ma być też system który modyfikuje świat na podstawie tego , co gracz zrobi np : wchodzi do biura i od tego , czy najpierw popatrzy na rozebraną panienke na plakacie czy odrazu zacznie szukac mapy będzie modyfikować drobiazgi w grze.Wątpie czy będzie miało to przekład na zakończenie gry , ale większa ilośc takich akcji mogła by to zmieniać (koniec gry znaczy)Nazar - 2009-06-02, 13:45 Muszę się pospieszyć z naszym forumowym projektem, bo wyjdzie na to, że moje pomysły ktoś wcześniej zrealizuje Co prawda nie myślałem o biurze, ale ten sam rodzaj oddziaływania na przebieg gry chodził mi wczoraj po głowie.Sidri - 2009-06-02, 13:57 Szkoda że więcej ludzi z forum niepisze w tym temacie :nerd:
Ciekawe jest też to , jak problem obrony naszego protagonisty rozstanie rozwiązany.Bo SH to nie jest gra o wiecznej ucieczce (Mirrors Edge).Niemówie tutaj o bataliach ale o tym , że jakiegoś ,,paskuda" położymy choćby i z deski po to , zeby dalej na niezawadzał.Niszczenie broni to był by zły pomysł , ale takie coś , ze np : przy każdym nastempnym ciosie zadajemy mniej dmg.I tak deską pierwsze 2/3 ciosy zadajemy z normalnym dmg tak następne z coraz mniejszym.Było by to odwzorowanie męczenia się postaci