|
|
Forum Silent Hill Page
|
|
Silent Hill 2 - Soundless Mountain II
imalkor - 2009-01-14, 03:08 Temat postu: Soundless Mountain II Witam.
Jestem tu nowy i chcialem podzielic cie ciekawym znaleziskiem, o ktorym nikt nie wspomnial. Indiegames.com uznalo gre p.t. "Soundless Mountain II" za najlepszy, darmowy, niezalezy, remake 2008r. Niestety nie jest to pelna konwersja. Gra konczy sie w momencie dotarcia do apartamentow. Znajdzcie roznice pomiedzy remake'iem a oryginalem.
Soundless Mountain II
Nazar - 2009-04-18, 10:58 Temat postu: Re: Soundless Mountain II Mam problem ze zmienną prędkością gry, ale generalnie - wypas!
OldSnake - 2010-11-14, 16:51
Ja zasadniczo jestem sceptycznie nastawiony na tego typu "wsteczne" remake'i, nawet jeśli to jest niezależny projekt i nie trzeba brać tego na serio.
Zresztą mam nadzieje, że nigdy nie powstanie nawet normalny, oficjalny remake któregokolwiek z SH.
Salvin - 2010-11-14, 19:00
Dlaczego? Ja bym z chęcią zobaczył starego pierwszego Silenta w odświeżonej grafice. Owszem w pewnym sensie jest to odgrzewanie starych tytułów, ale przynajmniej byłaby pewność, że będzie to raczej solidny produkt, aniżeli to co można było zobaczyć w ostatnich odsłonach. Pierwszy SH już się dawno zestarzał. Zawsze sentyment zostaje to oczywiste, jednak dzisiaj nie robi żadnego wrażenia i czy to się komuś podoba czy nie swoje już "przeżył". Na przykład remake pierwszego RE został bardzo pozytywnie przyjęty. Równie dobrze tak samo mogłoby być tutaj.
timothy7 - 2010-11-14, 19:48
Salvin napisał/a: | Na przykład remake pierwszego RE został bardzo pozytywnie przyjęty. Równie dobrze tak samo mogłoby być tutaj. |
Ale pamietaj, ze nad remakiem RE pracowal ten sam koncern, co nad oryginałem (Capcom). Remake pierwszego SH bylby dobry, gdyby pracowali nad nim ludzie z Konami, lub Team silent (marzenia). Jednakze wiemy ze do tego nigdy nie dojdzie, wiec nie oczekujmy cudów.
Felippe - 2010-11-14, 20:28
Zgadzam się również bardzo chętnie zobaczył 1 części silent Hill z odświeżoną dzisiejszą grafiką i troszke zmienionym gameplay:). Było by to na pewno coś i sprzedało by się lepiej niż nie jedna gra, ale patrząc realnie nie sądzę aby do tego doszło.
|
|
|