Słyszałem że z wersji kinowej wycięto 40 min filmu, czekałem z niecierpliwością na wersję reżyserską (director's cut), ale chyba nie wyjdzie ... Nie macie jakiś informacji ?
Swego czasu wrzucałem na fora nawet więcej niż kilka zdjęć różnych wersji
To Extend Version to nic innego, jak japońskie wydanie z kilkoma ekskluzywnymi dodatkami - porównanie gry i filmu, potworów, wywiady z Yamaoką, mapa miasta z lokacjami itp.
Nie wiem czy chciałbym zobaczyć dodatkowe sceny z tego filmu. Niby trwał dwa razy więcej i został skrócony...i właśnie porażka filmu leży moim zdaniem w tym miejscu. Obecnie to "Wydawcy i Producenci" ustalają warunki kręcenia filmów -_- Wielka szkoda...oj wielka...
Wysłany: 2007-12-10, 14:37
Nie powiedziałabym, że to cecha dzisiejszych czasów. Tak samo zmontowano "Diunę" Lyncha, "Twin Peaks: FWWM" chyba również. No i Bladerunnera, którego a propos niedawno wypuszczono wersję reżyserską (chyba drugą z kolei).
Blade Runner to ma wersji kilka Niestety, wytwórnie i producenci dyktują reguły. Z innej strony - nie zawsze wersja reżyserska czy rozszerzona jest lepsza od oryginału. Coż, w wypadku SH te kilka scen (PH w szkole!) mogło by wpłynąć pozytywnie na klimat
To Extend Version to nic innego, jak japońskie wydanie z kilkoma ekskluzywnymi dodatkami - porównanie gry i filmu, potworów, wywiady z Yamaoką, mapa miasta z lokacjami itp.
Silent Hill ultimate box się to zwie i jak widać wyszło w Japonii i tylko w Japonii co jest dziwne przy fakcie że film powstał w Stanach.
Wszystko to co Mee napisał, zawiera się na 3ch płytach DVD i jednej
Blu-Ray.
okładka Brazylijska. Dla mnie wypas
Jak chcecie to powrzucam inne. Warto zobaczyć bo nasze rodzime wydanie wypada przy nich bladziusieńko.
A tak wogóle to ma ktoś z was SHfilm w oryginale? Ja nie mam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum