Wysłany: 2007-11-16, 21:44 Internet - jakie macie łącza?
Możecie się pochwalić (albo i nie) swoimi łączami, ponarzekać na sieć/administratora/dostawce
Dla osób posiadających internet z Vectry i jeszcze nie słyszących tej wspaniałej nowiny: Do końca roku prędkość wzrośnie 2x i to za darmo ^^
Jestem zkazany na telekomunikację 1Mb niby wyrabia tak jak powinien ale dział techniczny to są jakieś żarty. Przez 2 miesiące codziennie przez jakieś 6 godzin nie mogłem się w ogóle połączyć, reperowali to 5 razy ale nic to nie dało. W końcu po 2 miesiącach stwierdzili że to usterka na słupie obok i że przyjdą jutro. Oczywiście panowie monterowie znikneli na ok. 2-3 tygodnie. Na szczęście nareszcie wszystko działa(póki) ale ile to ja się nerwów najadłem przez nich...
Osiedlówka
Podobno mam 1MB w co nie wierzę za bardzo choc moze...download czasem powyzej 100kb/s podskakuje wiec jest cakiem ok choć oferta 8MB mnie kręci xD
Ponoć Neo 512, wieczorami jednak transfer spada na łeb, na szyję do jakiś kilku kb z powodów, jak to się miły pan z słuchawki raczył wyrazić: "modernizacji linii gdzieś tu, niedaleko miasta" pocieszył jednocześnie dodając: "aczkolwiek proszę się nie martwić, inni użytkownicy znajdują się w podobnej sytuacji". Na pytanie natomiast "jak długo?" zadowalającej już odpowiedzi, o dziwo, nie potrafił udzielić.
PS To mój post, hm zapomniałem się zalogować... :roll:
Puty [Usunięty]
Wysłany: 2007-11-18, 05:59
Mój MEGAnet w końcu ożył a Admin w końcu skończył kiepskie zagrywki( wpłynęła na niego moja deklaracja o rzuceniu tego "fpizdu", jeśli sytuacja się nie poprawi). Mam teraz 512 kbps pełną gębą(speedtest pokazuje 700, ale mu nie wierzę ;]).
Wiek: 37 Dołączył: 16 Lis 2007 Posty: 129 Skąd: prosto z 1967, yoh
Wysłany: 2007-11-18, 14:45
Ja mam taką Neostradę 1024 i jest ten, OK. Transfery zwykle koło 120kB/s.
_________________ feed feed feed eat eat eat head head head long long long hair hair hair smokin' smokin' smokin' caterpillar caterpillar caterpillar run run run
Dołączył: 26 Lis 2007 Posty: 12 Skąd: Mroczne Ulice Silent Hill Page
Wysłany: 2007-11-27, 09:17
Na początku miałem 256 kb/s, potem zmieniło mi się na 512 kb/s. Ale jak dobrze pójdzie znów mi się podwyższy do 1024 kb/s to, aż jeden mega. Nie wiem może dla kogoś to małe ale mi powiem szczerzę że starczy.
Internet dziala jak dziala mimo wszystko na chwile obecna wykazuje tylko 498.36 kilobyte/sec :\ A mialem lekko ponad 600 jak sciagalem update do Magic Online :\
Bez komentarza pisze wiadomość i co neta nie ma i nawet wiem dlaczego myślę czasem by odwiedzić sąsiada z innej klatki.
Jako jedyny w Polsce mam Wifi na dwa komputer ,ostatni brat narzeka ,zę jak włączę Emule to on nie może pobierać Wtf tak było przez dwa mieśiące i jakoś nie było problemu.
_________________ Sono Me Dare No Me?
Kamuch [Usunięty]
Wysłany: 2007-12-12, 20:08
Różnie bywa. Jak dostawca zrobi promocje, to nawet 2048, jak mu coś odwali to i 128. Obecnie nie wiem, już straciłem rachubę po dziesiątej zmianie taryfy w tym roku. Uroki sieci osiedlowej ;}
Osiedlówka,Chello,6mb,internet bardzo wporządku,nie mam z nim żadnych problemów że nie umiem się połączyc czy coś a transfer mam zawsze powyżej 550 kb/s ,rekord 833kb/s
Mam chello 2Mb i jestem usatysfakcjonowany.
Dzisiaj wziąłem sobie kompa do koleżanki (bo mam laptopa) i po włączeniu wyskoczył mi komunikat "wykryto sieci bezprzewodowe"
No to podłączyłem i wyskoczyła mi prędkość 18Mb/s !!!! (czasami "zwalniało" do 11Mb/s ale o czym my tu mówimy )
Sygnał był od b.słabego do słabego ale i tak net śmigał jak kanały w tv.
Uwieczniłem ten moment (przy okazji dzieląc się wrażeniami z Carmashem)
http://aycu21.webshots.co...20962155_rs.jpg
Mam nadzieję że tego posta czyta i mój necik i zrobi mu się głupio. Bo teraz to ja szybciej do USA na rowerze bym dojechał niż mój net stronę załaduje ;<
nie mogę w to uwierzyć ale mam Orange ta... internet do dupy ..
jest tak wolny ... ja się jeszcze muszę z nim męczyć .. a najlepsze to że mam limit .. 500 MB <hahaha> żal mi poprostu.. .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum