Cześć, chciałem się zapytać dlaczego w Polsce tak trudno (jest to niemożliwe?) dostać pierwsze części Silent Hilla na PC? Zresztą przeglądając amerykański ebay, też nie znalazłem wielu nowych eglemplarzy tejże gry, chciałbym wiedzieć z czego to wynika.
Bob, nie rozumiem Twojej irytacji... Przecież wiadomo, że pierwszą z serii SH na pecety była część 2...
Sam zresztą, kiedy 2 posty wyżej mnie zacytowałeś ująłeś fragment "dostać pierwsze części Silent Hilla na PC?", z tym, że ja bym podkreślił wyraz PC...
Cytat:
Nooo jedyne rozwiązanie to patrzeć na ebay i allegro
Tak właśnie robię, ale na allegro tylko od czasu do czasu pojawia się oferta kupna tylko Homecoming, a na ebayu ceny są strasznie wysokie i większość sprzedawców nie wysyła do Polski...
Ostatnio zmieniony przez TheErr00r 2011-01-26, 20:43, w całości zmieniany 1 raz
Dla mnie to nie jest nic dziwnego, że na PC bardzo trudno jest zdobyć te gry...
Tak samo było i jest np. z wersjami PC: Metal Gear Solid 1 i 2.
Dlaczego tak jest?=>
1. Jedną z przyczyn jest spora różnica cen pomiędzy grami PC a konsolowymi. Ceny gier konsolowych zawsze były, są i będą znacznie wyższe od PC, a jak coś ma większą wartość to także ma większe obroty=>i w tym przypadku to już w kilku znaczeniach tego słowa.
2.Gry na PC szybko się starzeją przez to, że PC jest ciągle ulepszane. Gry na konsole nigdy się nie starzeją(prawie nigdy, ponieważ są wyjątki ale mało znaczące).
3.Gry które dopiero po jakimś czasie zostały wydane na PC(średnio jest to rok po premierze konsolowej) całościowo mają znacznie mniejszy nakład kopii niż ten na konsole.
4. Dodatkowo wyniki sprzedaży gier na PC są znacznie niższe niż wyniki sprzedaży tego samego tytułu na konsole, a tym bardziej w przypadku takich typowo nie casualowych tytułów jakimi są Silent Hille.
Tak więc dlatego tak mało jest Silent Hillów w wersji na PC(prawie w ogóle ich nie ma) na aukcjach w porównaniu do wersji konsolowych.
_________________ „Dimidium facti, qui bene coepit, sapere aude, incipe”
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum