2-osobowy koncert nagrany późną nocą w przypływie dobrego humoru xD
EDIT:
Jakby co to ten na tym filmiku to ja xD
Ostatnio zmieniony przez mukunio 2008-05-05, 22:05, w całości zmieniany 1 raz
Puty [Usunięty]
Wysłany: 2008-05-08, 08:37
Fajnie pogrywasz na gitarce. Niestety przez słabą jakość dźwięku nie rozumiem większości słów(od drugiej połowy filmilku jest lepiej, chyba dlatego, ze zaczynasz spiewać głośniej, allbo to tylko takie wrazenie).
_________________ „Większość ludzi, w jakimś momencie życia, potyka się o prawdę. Wielu szybko się podnosi, otrzepuje i zajmuje swoimi sprawami, jakby nic się nie stało.” - Winston Churchill
"Czytaj wszystko, słuchaj każdego. Nie dawaj wiary niczemu, dopóki nie potwierdzisz tego własnymi badaniami" - William Cooper
Sorry jeśli zabrzmi to jakbym starał się być profesjonalistą, bo nim nie jestem. Po prostu ocenię jak mogę.
Spodobało mi się w tym filmie to, jak jest zmontowany i wyreżyserowany. Fajne ujęcia kamer i całkiem sprawne wykorzystanie mroku i latarek robią niemałe wrażenie. Dźwięk może i jakoś specjalnie nie powala, ale pozytywnie zaskoczyło mnie wykorzystanie paru efektów dźwiękowych z gry. Muzyka też całkiem nieźle dopasowana do akcji, chociaż w scenie z pielęgniarką jednak pasowała by inna, szybsza (mam nawet jeden kawałek na myśli - taki szybki, z apartamentów). Ale co mi się kompletnie nie spodobało w tym filmie to gra aktorska. Koleś grający Jamesa sprawia wrażenie jakby nigdy nie grał w Silent Hilla, Maria też jakoś tak na siłę i w pośpiechu wypowiada swoje kwestie (scena w piwnicy... kurde do dziś pamiętam jak to w grze Maria nagle wybuchła - tutaj tylko się skrzywiłem na widok jej performance'u), a i pielęgniarka jakaś taka niemrawa. Najlepsze ruchy wykonywała jak już leżała na glebie. Szkoda także, że twórca nie zaimplementował pielęgniarce tych gwałtownych ruchów głową (mógł uzyskać efekt w ten sam sposób jak zostało to zrobione w "Jacob's Ladder"). Pyramid Head też jakoś tak drętwo się poruszał, chociaż w moim odczuciu i tak wypadł najlepiej.
Podsumowując - klimat i realizacja moim zdaniem jest świetna i pomysłowa. Pozytywne wrażenie robi fakt, że nie starali się skopiować co do joty samej gry, ale włożyl w to własną inwencję i pomysły. Duży plus za to. Jedynie cały efekt psuje gra aktorów.
Moja ocena: 6+/10.
Ostatnio zmieniony przez StuntmanMikeL 2008-07-22, 23:21, w całości zmieniany 1 raz
Taki sobie strzeliłem amv z Fatal Frame'm 2 .
Nic specjalnego w sumie, bo raczej zrobiłem to, żeby się zaprzyjaźnić z Adobe Premiere i stwierdziłem, że skoro już jest to czemu się tym nie podzielić .
_________________ „Większość ludzi, w jakimś momencie życia, potyka się o prawdę. Wielu szybko się podnosi, otrzepuje i zajmuje swoimi sprawami, jakby nic się nie stało.” - Winston Churchill
"Czytaj wszystko, słuchaj każdego. Nie dawaj wiary niczemu, dopóki nie potwierdzisz tego własnymi badaniami" - William Cooper
Nie wiem czy to wina mojego monitora, ale ja tam prawie nic nie widzę. O co w tym chodzi, też trudno mi stwierdzić.
Od drugiej minuty klimat jest ciekawy. Widać, że trochę pracy zostało w to włożone. Ode mnie masz maksymalną notę po znajomości
Zobaczyłem 2 filmiki konkurencji na więcej nie miałem ochoty. Na ich podstawie stwierdzam, że mimo wszystko zdeklasowaliście konkurencje. Chociaż nie było to trudne ;]
powodzenia życzę.
Podobne zdanie mam co PiK. Najwyżej jak do tej pory oceniany filmik jest, żeby nie skłamac, tandetny i kompletnie bez sensu. Twój filmik, może też jest raczej niezrozumiały, ale przynajmniej ma klimat i poziomem wykonania wyprzedza owy "najlepszy" o lata świetlne (zwłaszcza cholernie podoba mi się patent z "Jacob's Ladder" z nienaturalnie dygającą głową). Również powodzenia życzę, oby praca nie poszła na marne.
Pomógł: 2 razy Wiek: 32 Dołączył: 07 Sie 2008 Posty: 996 Skąd: Dowództwo Galaktyczne Ashtar
Wysłany: 2008-09-10, 15:44
Ja też oglądałem filmik Berseka i konkurencji, i dałem 5 Bersekowi, no i mam pytanko czy jak ktoś ma linki do tego typu konkursów mógł by wrzucać je tutaj?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum