Dzięki, dzięki, dzięki wszystkim za wszystkie dobre słowa! :grin:
Zamieszczam więc kolejny obrazek.
Uxeerhup.
_________________ FHOMGHT - NARODZINY, ISTNIENIE I śMIERć.
Puty [Usunięty]
Wysłany: 2008-01-10, 22:19
Mi to przyomniało klatkę ostatniego bossa z Sh2 ;]. FHOMGHT - Ty te rysunki tak jeden po drugim :shock: ? Zawsze myślałem, że takie cos jest czasochłonne :shock:
A mnie się właśnie najbardziej "podoba" ten robakopodobny stwór i skrzydlaty maszkaron.
W życiu nie potrafiłabym wymyślec takich stworów, masz niesamowitą wyobraźnię.
Mógłbyś spokojnie robic tatuaże .
Ty te rysunki tak jeden po drugim :shock: ? Zawsze myślałem, że takie cos jest czasochłonne :shock:
Kiedy opisywałem swój nick, wtedy napisałem, że mam takich obrazków koło stu. Jednak już od około półtorej roku kompletnie nic nie narysowałem ( :x leń :x ). Jak tylko mam dostęp do skanera, to staram się coś zamieścić.
Następny obrazek dedykuję Miho :grin2: , ponieważ bardzo ją lubię. :razz:
Humanoidalna forma Narodzin, Istnienia i Śmierci.
W pierwszej chwili jak spojrzałem na miniaturkę, myślałem, że ta postać ma wyeksponowane wielkie, płonące przyrodzenie ;P
A tak poważnie to prace robią na mnie ogromne wrażenie. Proszę o więcej w miarę możliwości.
_________________ „Większość ludzi, w jakimś momencie życia, potyka się o prawdę. Wielu szybko się podnosi, otrzepuje i zajmuje swoimi sprawami, jakby nic się nie stało.” - Winston Churchill
"Czytaj wszystko, słuchaj każdego. Nie dawaj wiary niczemu, dopóki nie potwierdzisz tego własnymi badaniami" - William Cooper
Ostatni rysunek także udany, powtarzam sie... ale gdzie reszta ciała?
Puty: Echhh zaczęło się od mojego głupiego komentarza w którym trochę śmiechowo podchodziłem do dedykacji dla Miho. Liczyłem na odpowiedź FHOMGHTa i koniec, nie sądziłem, że podchwycą to inni zwłaszcza po jej komentarzu, z którego wynikało, ze mój "żart" nie był zbyt wysokich lotów. Samych zainteresowanych przepraszam, a tamten koment jak i wszystkie posty z nim na związane zostały usunięte bądź wyedytowane. FH może dedykować prace komu chce, bez żadnych głupich dopisków z czyjejkolwiek strony.
Dobra, mniejsza o ŻŻPy ;]
Gdzie się podział ostatni potworek, bo jeszcze rano go tu widziałem ? :O
_________________ „Większość ludzi, w jakimś momencie życia, potyka się o prawdę. Wielu szybko się podnosi, otrzepuje i zajmuje swoimi sprawami, jakby nic się nie stało.” - Winston Churchill
"Czytaj wszystko, słuchaj każdego. Nie dawaj wiary niczemu, dopóki nie potwierdzisz tego własnymi badaniami" - William Cooper
Puty [Usunięty]
Wysłany: 2008-01-14, 23:38
Fak! Nieopatrznie usunąłem przy czyszczeniu tematów
No dobrze Tłumie Spragniony! Aczkolwiek na jakiś czas mogę z zamieszczaniem obrazków przystopować. Poza tym część moich prac uważam za tzw. wypełniacze, nie są zbyt dokładnie narysowane i w ogóle według mnie za mało ciekawe. Dlatego nie wszystkie zobaczą światło dzienne. :razz: Jednak sporo mam jeszcze do pokazania. :grin:
Surpeus.
Puty [Usunięty]
Wysłany: 2008-01-19, 01:08
WOW :shock: . Wspaniałe. Pokazuj wszystkie :yes:
Cytat:
Jednak sporo mam jeszcze do pokazania.
Raq powiedział mi na ucho, że nie wątpi xD.
Ostatnio zmieniony przez Puty 2008-01-19, 01:09, w całości zmieniany 1 raz
Niestety, nie. Jeżeli już zamieszczę obrazek z potworkiem, to będzie to jedna z moich starszych prac ( tak, jak wszystkie dotychczasowe ).
Natomiast powoli przymierzam się do "portretowania" potworów do naszego własnego Silent Hilla. Mam zamiar wykonywać je w kolorze, na wzór artów z monstrami z SH3. Mam jednak obawy , iż może mi to nie wyjść tak pięknie ( tamte arty są przecudowne :shock: ). Będę jednak próbował.
Jakiś czas mnie tutaj nie było, ale tak to już bywa. :roll:
Jednak nie o tym teraz. Pisałem wcześniej, że będę próbował "portretować" silentowe potworki. Dziś zamieszczam pierwszy z tej serii obrazek ( jest niedokończony, ale kiedy będę miał więcej czasu na jego ukończenie, wtedy zaktualizuję go ).
Ostatnio zmieniony przez FHOMGHT 2008-10-07, 01:47, w całości zmieniany 18 razy
Wszystko zaczyna się jak w przypadku obrazków czarno - białych. Najpierw szkic ołówkiem, dalej cienki kontur, wymazanie ołówka i grubszy kontur. Po tym skanowanie. Jeżeli chodzi o program, to ściągnąłem sobie z neta Gimpa 2 ( coś, jak uproszczony Photoshop ). Obrazek zapełniam czystymi kolorami, jaśniejszymi i ciemniejszymi. Używam opcji rozsmarowywania łącząc je ze sobą. Potem używam wypalania / rozjaśniania na niektórych partiach obrazka. Na koniec używam opcji kontrastu i jasności ( obniżam ją ).
Nie mam za wiele czasu teraz, ale na cały ten obrazek zejdzie mi znacznie więcej czasu, niż na te wcześniejsze. Dodatkowo często muszę poprawiać go, bo używam niestety myszy ( nie mam tabletu, itp. ).
Pomógł: 2 razy Wiek: 32 Dołączył: 07 Sie 2008 Posty: 996 Skąd: Dowództwo Galaktyczne Ashtar
Wysłany: 2008-10-01, 20:21
Ja mam prośbę do FHOMGT'a czy mógłby założyć jakiś topic ,,Rysuj FHOMGT'em" i tam pokazywałby podstawy i sztuczki odnośnie rysowania, of kors jeśli znajdzie na to czas?
Ostatnio zmieniony przez Wendigo 2008-10-01, 20:22, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum