Zapomniałem dodać, że przesłuchałem kiedyś parokrotnie pod rząd ich płytę Come Clarity i kawałek Crawl through knife był wyczesany. Mam znajomego, który jest oddanym fanem tego zespołu tak jak ja jestem Fanatykiem przez duże F zespołu Deftones
Come Clarity to niewątpliwie ich wielkie osiągnięcie,naprawdę im się ten album udał.
Btw In Flames należy się szacunek za to że w przeciwieństwie do wielu kapel wszystkie ich albumy prezentują wysoki poziom.
Z Come Clarity pamiętam, że jeszcze mi się "Reflect The Storm" podobało oprócz "Crawl Through Knives".
Ale co do reszty albumów to nie wiem, w sumie nie jestem ich wielką fanką.
_________________ I'm in flames cause I have touched the light
It pulls me so
Ah tak, Heaven Shall Burn pierwszy raz na woodstocku w zeszłym roku zobaczyłem. W sumie tylko albumu Iconoclast słuchałem, ale całkiem spoko. Jak lubisz bezlitośnie napieprzające double bassy i metalcorowe riffy to jak najbardziej obadaj, Kwiatek.
nensha napisał/a:
Sure, przyjmuję zaproszonka! Wendigo już mam w znajomych
Co polecacie z HSB na początek bym się przez przypadek nie zniechęcił? Najlepsze albumy podajcie według Was, bo aktualnie puściłem sobie na YT album "Deaf to Our Prayers"
Niestety ja nie pomogę Po prostu ich nie słucham...
Ale wiecie, tak ciekawa jestem co sądzicie o Rammsteinie. Sporo "true" metali albo się z tego śmieje, albo tylko wstydzi przyznać, że słuchają takiego "kwadratowego rocka"... Ale ja na przykład ich naprawdę lubię!
Choć myślę, że też spory w tym udział ma moje uwielbienie dla języka niemieckiego
It pulls me so
Dwa pierwsze albumy Rammsteina czyli Herzeleid i Sensucht są dla mnie arcydziełem.Tyle miłych wspomnień mam z nimi że hej.Dla mnie nie ma na tych albumach żadnych słabych utworów.Potem przyszedł nienajgorszy Mutter.
Ale dalej coś się zepsuło...problem w tym że na początku Rammstein miał fajny image i muzę ale niestety potem tylko image pozostał im.
Ale Rosenrot i Reise, Reise też są świetne! Ostatnio namiętnie słucham "Spring" i wciąż nie mogę przestać zachwycać się tym ciężkim riffem z 0:48... A i ostatni krążek nie jest taki zły, choć kawałek "Pussy" to rzeczywiście porażka
It pulls me so
Kwiatek z HSB obadaj Iconoclast najpierw. Przynajmniej ja ten najpierw obczaiłem i mi podszedł.
Co do Rammstein, zależy co rozumiesz pod pojęciem "'true' metal". Ja chociażby uważam się za metala z krwi i kości, bo kocham tą muzykę, niezależnie od tego, jaki to jej odłam. A sam fakt, że R+ zalicza się do industrial metalu (czyli mojej ulubionej odmiany), czyni w moich oczach ten zespół świetnym. Zwłaszcza wspomniane albumy Herzeleid i Sehnsucht są warte uwagi. Natomiast sami członkowie zespołu przyznali, że "Pussy", pomijając jego komiczny wydźwięk, muzycznie jest kiepskim kawałkiem, więc chłopaki chyba wiedzą, co robią.
Skoro Mike lubisz Industrial to na pewno znasz Fear Factory który jest zespołem od którego zaczynałem i słucham do dzisiaj.
Jest od cholery kapel które uwielbiam i cenie a słucham Thrashu , Blacku , Death , Melodeath itd...
Depressive Black Metal uwielbiam Xasthur , Silencer , Forgotten Tomb , Shining , Nocturnal Depression , Coldworld , Gris piękna muzyka.
Municipal Waste , D.R.I , Slayer , Destruction , Sepultura , Ektomorf , Machine Head , Kreator , Overkill te zespoły grają kawał dobrego Thrash Metalu :puppyeyes:.
Co do Death Metalu lubię naszego Vadera czy Behemotha , ale cenie sobie też Amerykańską scene Cannibal Corpse , Deicide , Vital Remains , Immolation...
A jeszcze wracając do normalnego tradycyjnego Black Metalu uwielbiam Darkthrone , Mayhem , Gorgorotha , Enslaved , Marduka , Nargarotha , Burzum , Immortal , Satyricon
_________________ "Beyond mind is dream to be found ..."
Fear factory są geniuszami, znam zespół od pierwszych klas podstawówki ze ściezki dżwiękowej do Mortal Kombat zakupionej na historycznej jeszcze kasecie
Do dzis gram w Test Drive 6 z ich muzyką ;]
a tak na marginesie zanim nazwiesz jakis zespół trash metalowym - poczytaj dziecko przynajmniej na wikipedii bo to dla was super źródło wiedzy o świecie, co to jest trash metal dokładnie
Wendigo: poczytaj dziecko na wikipedii bo to dla Ciebie super źródło wiedzy o świecie, jak sie pisze thrash metal
_________________ NIE KLIKAJ NA OBRAZEK!!! :twisted:
Nie żeby coś ale piszę się Thrash Metal. Poza tym większość zespołów jakie wymieniłem to Thrash a nie które tylko można podciągnąć pod Thrash , więc w czym problem ? I nie życzę sobie żebyś mnie nazywał jakimś dzieckiem , bo może po prostu jestem nieco starszy huh ?
_________________ "Beyond mind is dream to be found ..."
Fuck yes! Fear Factory! W sumie to "odkryłem" ich tak na poważnie ze 2 lata temu. Parę lat wcześniej słyszałem parę kawałków, głównie z wówczas popularnego Digimortal, ale jakoś koło ucha mi przeszli. Potem wielki nieobecny tu Piramidek zapodał mi Soul of The New Machine - spoko tematyka, niektóre kawałki też dawały radę, acz całość też nie urwała dupy.
Potem Demanufacture złapałem i zaczął się szał totalny. Dzisiaj są jednym z moich ulubionych zespołów. Akurat się zgrało, że napisałem całą prezentację na maturę słuchając tej płyty, a tematyka pasowała jak najbardziej (pisałem o cyberpunku, przyszłości etc.). Tak czy siak dyskografię teraz znam od A do Z i nie ma chyba kawałka od nich, którego bym nie lubił (może poza tym zyebanym coverem U2 z Transgression;).
A jeszcze wracając do normalnego tradycyjnego Black Metalu uwielbiam Darkthrone , Mayhem , Gorgorotha , Enslaved , Marduka , Nargarotha , Burzum , Immortal , Satyricon
Nargaroth mnie już śmieszy To już przeginka, jest tak tró i mroczny, że nie umiem brać tego na poważnie. Resztę lubię, dorzuciłabym jeszcze Carpathian Forest.
Z tamtych wyżej to Xasthur i ColdWorld.
A Carach Angren ktoś zna? Mi kumpel jakiś czas temu polecił i zacne się okazało.
It pulls me so
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum